SAZNAJTE VIŠE

PRVI MUŽ JE VARAO, A OD DRUGOG SE RAZVELA POSLE GODINU DANA: Samo ona ima moć da privuče nesposobne muškarce u život

Donatela Versaće je jedna od najpoznatijih modnih kretorki na svetu, ali se o njenom ljubavnom životu malo zna.

Vip priča
13:28h Autor:
PRVI MUŽ JE VARAO, A OD DRUGOG SE RAZVELA POSLE GODINU DANA: Samo ona ima moć da privuče nesposobne muškarce u život
Foto: RICHARD YOUNG / Shutterstock Editorial / Profimedia

Donatela Versaće je navodno trenutno sama. Italijanska modna kreatorka rođena je 2. maja 1955. godine, a nasledila je modni brend Versaće nakon ubistva svog brata Đanija.

Kao i većina poznatih ličnosti, Donatela Versaće pokušava da svoj lični i ljubavni život drži daleko od očiju javnosti, pa se tako malo zna o njenim ljubavnim odnosima.

Privatni život Donatele Versaće bio je manje uspešan od njene karijere. Bila je udata za modela i glumca Pola Beka sa kojim je u braku dobila dvoje dece: ćerku Alegru i sina Danijela.

Donatela Versaće
foto: Image Press Agency / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Zbog čega je došlo da kraha braka?

Pol Bek je rođen u Sjedninjenim Državama 50-ih godina - ima američko državljanstvo i bivši je model koji je postao poznat nakon što se oženio Donatelom Versaće, italijanskom modnom kreatorkom.

Pola su odgajali roditelji u porodici srednje klase – pohađao je srednju školu u svom rodnom gradu, a otkrio ga je skaut za manekenstvo kada je imao 16 godina, pa se fokusirao na svoju karijeru, a ne na upis na univerzitet.

Pol je započeo svoju manekensku karijeru u Americi pre nego što ga je primetila Donatela, koja ga je pozvala da se bavi modelingom za njen brend Versacće – veruje se da je ona zaslužna za njegov uspeh u manekenskoj industriji, jer nije bio popularan pre nego što je nju upoznao. I tako počinje da radi za Versaće.

Donatela Versaće
foto: Profimedia

Pol i Donatela su se upoznali 1980. godine, ali do danas nisu otkrili detalje o tome kako su se prvi put sreli – venčali su se 1983. uz prisustvo samo najbližih prijatelja i porodice.

Donatela je 30. juna 1986. rodila njihovu ćerku Alegru Versaće Bek – nakon smrti Alegrinog strica Đanija, Alegra je nasledila 50 odsto kompanije Versaće koja danas vredi 5,8 milijardi dolara.

Pol i Donatela takođe imaju sina po imenu Danijel Versaće, koji je rođen 1989. godine. Njih dvoje su se razveli 2000. godine. Nakon što je razvod okončan, Donatela se udala za Manuela Dalorija 2004. godine, ali je brak trajao samo godinu dana.

Polov glavni hobi dugi niz godina bila su putovanja, a posao modela ga je vodio širom sveta – veruje se da su se on i Donatela razveli zbog toga što je previše putovao, a šuška se i da ju je varao. Pol se nadao da će pokrenuti karijeru i u filmskoj industriji, ali se pojavio u samo nekoliko filmova, kao što su „Waking Life” 2001. godine, „A Scanner Darkly” 2006. i „The Eyes of Me” 2009.

Pol je šopingholičar i ranije je uživao u kupovini odeće po nekoliko puta nedeljno – njegova omiljena boja je crna, a veoma voli da nosi odela.

Njegova neto vrednost je preko milion , dok je Donatelina preko 200 miliona dolara.

Donatela Versaće
foto: Profimedia

Donatela je odrasla u Ređo di Kalabriji u južnoj Italiji zajedno sa troje braće i sestara – njena majka Frančeska je bila krojačica, dok je njen otac Antoni radio kao prodavac. Kada je imala devet godina, njena sestra Tina koja je imala 12 godina umrla je od nepropisno lečene infekcije tetanusa.

Donatela Versaće
foto: Profimedia

Godine 1975. Donatela je počela da uči dizajn trikotaže u Firenci, zajedno sa Đanijem koji je pokrenuo brend odeće Versaće. Osamdesetih godina, u znak zahvalnosti što je njegova muza, Đani je lansirao parfem specijalno napravljen za nju pod nazivom „Blonde“.

Kada je ubijen 15. jula 1997. godine, Donatela je nasledila 20 odsto kompanije Versaće – trenutno je zadužena za nadgledanje proizvodnje brojnih kolekcija i pomogla je u dizajniranju reklamnih kampanja za Versaće koje su uključivale poznate ličnosti kao što su Kristina Agilera, Niki Minaž , i Lejdi Gaga između ostalih.

Godine 2000. dizajnirala je čuvenu zelenu Versaće haljinu za Dženifer Lopez koju je nosila na 42. dodeli Gremi nagrada i koja je Donatelu učinila najslavnijom dizajnerkom u tom trenutku – zaslužna je i za dizajn hotela "Palazzo Versace Dubai", koji je otvoren u novembru 2016. godine.

Donatela je tokom godina osvojila brojne nagrade za svoje dizajnerske veštine, uključujući nagradu FGI Superstar 2008. godine – 2012. i 2016. ženski onlajn magazin „Glamour“ proglasio ju je za modnog dizajnera godine. Dobila je nagradu za modnu ikonu godine na modnim nagradama Britanskog modnog saveta 2017. godine, a 2018. postala je prva žena koja je postala dizajner godine na GQ nagradama za muškarce godine 2018.

Donatela je mogla da se vidi u mnogim filmovima, uključujući „Zolander“ 2001. godine, dok se takođe pojavila u hit filmu „Đavo nosi Pradu“ 2006.

Zbog njenog izgleda, mnogi ljudi su se smejali na njen račun na TV-u u emisijama kao što su „ Saturdaz Night Live” i „Ugly Betty".

Đani Versaće
foto: Profimedia

Godine 2013. Đina Geršon je glumila Donatelu u biografskom TV filmu „Kuća Versaće” – pošto je bila prijateljica Lejdi Gage, Gaga je za nju napisala pesmu 2013. pod nazivom „Donatella”.

Donatela je postala zavisna od droge nakon što joj je brat ubijen 1997. godine, kako je izjavila u intervjuu za časopis „Vog”.

„Nisam mogla da podnesem bol. Morala sam da krijem svoja osećanja. Ima li boljeg načina da sakrijete svoja osećanja od droge?’

Borila se sa zavisnšću više od šest godina, pre nego što je ušla u program rehabilitacije 2004. godine i od tada tvrdi da je čista.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs