MARTA IMA 81, A U BIKINIJU IZGLEDA BRUTALNO I TO ZBOG SLEDEĆE RUTINE: Zaradila milione, bila u zatvoru i sad je FATALNA

Marta Stjuart napravila je opštu pometnju u svetskim medijima, kada su objavljenje njene slike u kupaćem kostimu i to u 9. deceniji! Niko ne može da poveruje da tako dobro izgleda!

Celebrities
14:12h Autor:
MARTA IMA 81, A U BIKINIJU IZGLEDA BRUTALNO I TO ZBOG SLEDEĆE RUTINE: Zaradila milione, bila u zatvoru i sad je FATALNA
Kako Marta Stjuart izgleda u kupaćem kostimu u 81 godini?, Foto: RW/MPI / Capital pictures / Profimedia

Biznismenka, književnica, kuvarica i bivša manekenka Marta Stjuart (81) je popularnost i uspeh ostvarila predstavljajući način života srednjoj američkoj klasi na drugačiji način. Iako je u životu imala velikih uspona i padova, te je čak par meseci bila i u zatvoru, postala je milijarderka koja u 9. deceniji izgleda bolje nego mnogo mlađe žene od nje!

Naime, čuvena kuvarica nalazi se na naslovnoj strani novog broja magazina Sports Illustrated. Ušla je u istoriju kao najstariji model koji se našao na jednoj ovakvoj naslovnici.

- Nisam se izgladnjivala, ali nisam jela hleb i testeninu nekoliko meseci. Išla sam ranije na pilates svaki drugi dan i to je bilo super. Još idem, jer je to sjajno! I ja jednostavno živim uredan život, dobra ishrana, vežbanje, nega kože. Trudim se u kući ne čuvam ništa nezdravo što bi moglo da me privuče - rekla je Marta u emisiji "Tudej".

Marta se za svoj sjajan izgled zahvalila i genetici ističući da je njena majka uvek nosila samo bikini na plaži. Pričajući o svojoj rutini, otkrila je da svakog jutra pije sok od zelenog povrća u koji stavlja: krastavac, peršun, nanu, polovinu pomorandže sa korom, celer, đumbir i ananas.

- Moj zeleni sok mi je vrlo poseban. Mislim da je on tajna dobre kože i zdrave kose - rekla je Marta.

Ističe da jede sveža jaja za doručak, konzumira lagani ručak (nešto poput salate od tune), pečenu organsku piletinu za večeru i povremeno pije koktel sa votkom.

- Mislim da bi svi trebalo da razmišljamo o dobrom životu, uspešnom životu, a ne o starenju. Sve vezano sa starenjem je tako dosadno, znate šta mislim -poručila je.

Blistava koža ove žene koja je u osmoj deceniji života izgleda nestvarno. Na društvenim mrežama su se pojavile njene fotografije bez filtera, gde tvrdi da za rezultat zategnute kože nije zalužan fejs lifting.

Insistira na tome da je za sve zalužan isključivo samo zdrav način života. Kaže da su decenije zdrave ishrane i fizičke aktivnosti uradile svoje. Starenje ne znači nužno i pasivniji način života, baš naprotiv.

Pored toga presudna je i redovna higijena lica, naročito detaljno čišćenje lica nakon teške šminke , kaže da joj u tome najbolje pomaže bebi ulje. Hidratacija različitim kremama i maskama kako bi se održala elastičnost kože. Zaštita od sunca takođe ima igra važnu ulogu, zbog toga je bitno da dnevna krema sadrži spf faktor. Marta tvrdi da nikada nije išla na estetske zahvate, ali ni na hemijske pilinge. Tretmane lica je navodno svela na minimum.

Marti Stjuart - od uspešne žene do zatvorenika

Marta Stujart je američka biznismenka, spisateljica, kuvarica, televizijska ličnost, bivša manekenka i osuđena prestupnica. Osnovala je "Martha Stewart Living Omnimedia", imala je uspeha u raznim poduhvatima, u koje su spadali izdavaštvo, emitovanje, trgovina i e-trgovina. Autorka je više bestselera i izdavač magazina "Martha Stewart Living".

Marta Stjuart (79) je popularnost i uspeh ostvarila predstavljajući način života srednjoj američkoj klasi na drugačiji način. Obraćala im se putem snimaka, časopisa i veoma vešto je koristila marketing ne bi li "zašla" u svaku porodicu širom Amerike. Postala je milijarderka ali samo nakratko, jer već posle godinu dana, njena kompanija se borila da ostvari profit.

Odlučila se na to da proda akcije svoje kompanije, ali je zbog pada cene akcija bila optužena za insajdersku kupovinu. Podnela je ostavku na mestu predsednika i izvršnog direktora kompanije 2003. godine i bila je imenovana za kreativnog direktora. Distancirala se i branila na sudu, ali nakon što je 2004. godine osuđena, zadržala je samo uredničku ulogu u kompaniji. Bila je u zatvoru pet meseci i isto toliko u kućnom pritvoru i tokom tog perioda, stalno je pozivala obožavaoce da nastave da je prate.

Vratila se na male ekrane 2005. godine, a sedam godina kasnije ponovo je postala predsednica svoje kompanije. Nastavila je da emituje svoje autorske lifestyle emisije koje su je učinile prepoznatljivom svuda u svetu.

Dok je gradila svoj posao, posvećivala se perfekcionizmu, učenju i primenjivanju znanja. Ipak, njena popularnost je opadala s obzirom na to da njeni saveti nisu bili primenjivi zaposlenim majkama. Takođe, smatralo se da njeno veličanje žene koja je usredsređena na tom predstavlja korak unazad za sve žene. Uprkos tome, njena vizija koju je ostvarila putem kompanije doživela je neverovatan komercijalni uspeh. Njeni obožavatelji je i danas prate u stopu. Televizijska voditeljka i zvezda kulinarskih emisija, Marta Stjuart, izgradila je carstvo vredno 400 miliona dolara tako što je promovisala važnost brige o sebi.

Rođena s imenom Marta Kostura kao drugo od šestoro dece u skromnoj porodici poljskih doseljenika, odrastala je u radničkoj sredini gradića Nutlej u Nju Džersiju. Roditelji su joj ugradili ljubav prema kućnim aktivnostima. Majka ju je naučila šivanju, kuvanju i konzervisanju hrane, a otac baštovanstvu i voćarstvu.

Kad je Stjuart imala 10 godina, radila je povremeno kao dadilja čuvajući decu Majkija Mantlija, Jogija Bera i Džil MekDugala, igrača Njujorkških Jenkija. Mantliji su imali četiri sina, za koje je Stjuart organizovala rođendanske zabave. Rano je počela da se bavi manekenstvom. Pojavljivala se tada i u TV reklamama.

Od 13. je godine radila kao model, nastupajući na modnim revijama i televizijskim reklamama. Pohađala je Barnardov fakultet na Menhetnu, gde je 1962. diplomirala istoriju i umetnost. Dok je studirala udala se za kolegu Endru Stjuarta, s kojim je 1967. dobila ćerku Aleksis. Od rođenja ćerke radila je na Vol Stritu kao agent berze za kompaniju "Monness", "Williams and Sidel", dok se 1972. godine porodica nije preselila u Vestport u državi Konetiket.

1 / 7 Foto: Profimedia

Veze sa moćnim muškarcima

Bila je u romansi sa čuvenim glumce Enotnijem Hopkinsom. Međutim, film " Kad jaganjci utihnu", ostavio je toliki utisak na nju, te je rešila da okonča vezi sa holivudskom zvezdom, jer nikako nije mogla da prestane da ga poistovećuje sa likom Hanibal Lektora. Osim toga, bila je sa još jednim moćnikom u vezi 15 godina - milijarderom Čarlsom Simonijijem, koji je bio šef softverske grupe u Majkrosoftu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs