MAJKU I BRATA SU JOJ MUČKI UBILI NA KOSOVU: Ostala je bez čitave porodice, a njena potresna priča ledi krv u žilama

Potresna priča pevačice kojoj su ubili čitavu porodicu ledi krv u žilama i tera suze na oči.

Vip priča
09:18h Autor:
MAJKU I BRATA SU JOJ MUČKI UBILI NA KOSOVU: Ostala je bez čitave porodice, a njena potresna priča ledi krv u žilama
Potresna priča pevačice kojoj su ubili čitavu porodicu, Foto: Printscreen Youtube/ Mira Kosovka

Osamdedsetih godina prošlog veka jedna od poznatijih pevačica na prostoru bivše Jugoslavije bila je Mirjana Petričević, poznatija pod umetničkim imenom Mira Kosovka. Srca publike osvojila je moćnim vokalom, na kojem joj mnogi zavide.

Posle velike tragedije koju je preživela krajem devedesetih, pokupila je kofere, napustila estradu i preselila se u daleku Australiju. Međutim, posle skoro dve decenije života tamo, odlučila je da se vrati u svoju zemlju.

Gotovo da ne postoji pevačica koja je imala više tragedija od Mire Kosovke, koja je sve stoički podnela.

Mira Kosovka
foto: ATA Images

Najteže je podnela smrt brata, a izgubila ga je kad je imala smao 21 godinu.

- Mog Milana su dole na Kosovu i Metohiji, posebno u Đakovici, svi znali kao predivnog čoveka. Prva tragedija u mom životu vezana je za njega. On je ubijen 1981, njega je Udba ubila. Nije voleo te promene zastave, naseljavanje, davanje tolikog prava Albancima. Prvo mu je zastava smetala, sklanjao ju je. Kada je prolazio Tito kroz Đakovicu, mog Milana zatvaraju. Malo pomalo, iskoristili su to vreme koje je vladalo. Tada su mogli da smaknu ko god da im smeta i zdravo, đaci. Njega i Vučurovića je navodno zgazila "lada", a tenku da su se namestili, ne bi izgledali tako - ispričala je Mira za Kurir i dodala:

- Njegovu smrt sam jako teško podnela, posle nje sam sazrela brzo. Milan nije imao ni oči ni nos ni usta, trebalo mi je deset godina da pokušam da zaboravim kakvog sam ga videla tad, ali džabe, nikada nisam uspela da zaboravim taj prizor. Gde sam i rekla da mi otvore taj kovčeg, to je bio šok, on je imao 33 godine kada su ga ubili.

- Kada je moj brat blizanac umro, znala sam, osetila sam to. Bila sam u Australiji i baš dok je on umirao, osećala sam da me sve tu u grudima boli, nisam mogla da dišem, imala sam osećaj da ja umirem. Ujutro su mi javili da je moj Miroslav mrtav. To su teške rane i ne dao bog ni najvećem neprijatelju da oseti deo mog bola i tereta - ispričala je Mira.

No, to nije jedina rana na Mirinoj duši. Majka joj je nestala 1999. godine, a telo nikada nije nađeno. Mirina je jedina želja je da pronađe majčine kosti.

- Majku su mi ubili, svirepo, na takav način da njeno telo nikada nije pronađeno. Ona nestaje 1999. godine. Ne znam više gde da je tražim, sve sam pokušavala. Samo želim da sahranim svoju majku, kao da tražim mnogo. Dok sam živa, neću odustati, nosila sam svuda papire, ali nastaviću potragu, kazala je pevačica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs