Imao blistavu karijeru pred sobom, pa skončao na tužan način: Najveći dasa devedesetih patio je, ali ga niko nije čuo

Najveći dasa devedestih, glumac Džonatan Brendis, skončao je na najtužniji način. Njegov život pratila je blistava karijera, ali nije mogao da izdrži borbu sa demonima koji su ga morili i oduzimali mu volju za životom.

Vip priča
13:42h Autor:
Imao blistavu karijeru pred sobom, pa skončao na tužan način: Najveći dasa devedesetih patio je, ali ga niko nije čuo
Džonatan Brendis, Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Nekada jedan od najvećih holivudskih tinejdžerskih idola, Džonatan Brendis ubio se u novembru 2003. u 27. godini života nakon što je doživeo zatišje u svojoj karijeri.

Smrt Džonatana Brendisa bila je veliki šok za sve. Na kraju, bivši srcelomac tinejdžera imao je samo 27 godina, a pred njim je bila naizgled sjajna glumačka karijera u trenutku smrti.

Njegov put od dečjeg manekena do glumca u holivudskim filmovima, bio je veoma ispraćen u tinejdžerskim časopisima i kolumnama o slavnim ličnostima devedesetih. Godinama je Brendis bio najsjajnija holivudska tinejdž zvezda.

Džonatan Brendis
foto: Globe Photos / Zuma Press / Profimedia

Zatim, nakon što je pretrpeo niz neuspeha u karijeri, Brendis se ubio u svom stanu u Los Anđelesu.

Rani život deteta glumca

Džonatan Brendis je rođen u Danberiju, Konektikatu, 13. aprila 1976. Njegovi roditelji su bili tipičan američki par srednje klase, sa majkom koja je radila kao učiteljica, a otac kao vatrogasac.

Kao beba, Brandis je bio izrazito lep i privukao je pažnju agencija za decu manekene. Njegov prvi nastup bio je modeliranje za Buster Brown cipele sa samo dve godine. Nekoliko godina kasnije, Brendis je počeo da se pojavljuje u televizijskim reklamama.

Džonatan Brendis
foto: kpa Publicity / United Archives / Profimedia

Zatim, sa šest godina, Brendis je dobio ulogu Kevina Bjukenena u televizijskoj seriji "One Life to Live".

Sa devet godina, Brandis i njegova porodica preselili su se u Los Anđeles da bi postigli bolje glumačke prilike, i tamo je karijera mladog dečaka zaista počela da raste.

Njegova najkritičnija uloga bila je Lukas Volencak u seriji "SeaQuestDSV" Stivena Spilberga iz devedesetih. Njegov nastup u tri sezone serije podigla je njegov status idola tinejdžera.

Međutim, problemi su nastali nakon prekida emitovanja serije, kada njegova karijera počinje drastično da pada. Glumio je sporedne uloge u filmovima, a njegovo prisustvo bilo je vrlo malo, što je uticalo na njegovo raspoloženje.

Džonatan Brendis
foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Prerana smrt Džonatana Brendisa

U novembru 2003. prijatelj Džonatana Brendisa stigao je u zvezdin holivudski stan oko 23:40č. Tamo je zatekao Brendisa obešenog u hodniku.

Prijatelj je odmah pozvao policiju, a na lice mesta stigle su ekipe Hitne pomoći i prevezle Brendisa u urgentni centar.

Osoblje bolnice učinilo je sve što je moglo, ali Brendisove povrede su bile preozbiljne. Proglašen je mrtvim 12. novembra 2003. u 14.45 časova. U trenutku smrti, Brendis je imao samo 27 godina.

S obzirom na dokaze na licu mesta, policija Los Anđelesa je Brandisovu smrt proglasila samoubistvom.

Džonatan Brendis
foto: United Archives/Impress / United Archives / Profimedia

Iako zvezda nije ostavila poruku o samoubistvu, Džonatan Brendis je navodno "rekao ljudima da će se ubiti", izveštavao je tada magazin "Pipl". Otprilike u vreme svoje smrti, Brendis je takođe mnogo pio i bio je usamljen i depresivan zbog svoje slabe karijere.

Čak je i nenajavljeno posetio svoje roditelje nekoliko dana pre smrti.

"Hteo je da bude sa nama. Znali smo da nešto nije u redu", izjavila je njegova majka, prenosi "Njuztajms". "Znali smo da ga nešto muči, ali nismo znali šta je bilo ni koliko je loše.

Za Brendisove prijatelje, porodicu i fanove, vest o njegovoj smrti bila je poražavajuća.

Džonatan Brendis
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Diskusija oko Džonatana Brendisa inspirisala je njegovog oca da govori o njemu, navodeći da se njegov sin verovatno borio sa mentalnom bolešću.

"Džonatan je bio veoma pametan i veoma ljubazan i uvek lagodan", rekao je Greg Brendis za magazin "Pipl". "Na tužan način, verovatno je bio bipolaran. (Njegova smrt) nije bila posledica industrije zabave. Sada gledam unazad i u njegovim dvadesetim je pokazivao znake manične depresije. Nadam se da svako ko pati može da zatraži pomoć."

Sećanje na Džonatana Brendisa sačuvale su i hiljade fanova koji su koristili društvene mreže za kreiranje fan stranica.

Važno je prepoznati kada vaše dete, prijatelj ili blizak čovek ima nekih mentalnih problema, ili ako ga nešto muči. Podrška je od izuzetne važnosti. Nereagovanje ili smatranje da to nije ništa, može prouzrokovati teške posledice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs