SAZNAJTE VIŠE

LJUBAV PREMA NJOJ MU JE POMETILA RAZUM: Otkriveno šta je pred smrt kraljica mislila o svom omiljenom unuku

Pokojna kraljica Elizbata je retko govorila o članovima svoje porodice, a sada je jedna knjiga otkrila njeno mišljenje o princu Hariju.

Vip priča
LJUBAV PREMA NJOJ MU JE POMETILA RAZUM: Otkriveno šta je pred smrt kraljica mislila o svom omiljenom unuku
kraljica Elizabeta II, Foto: Shutterstock

Nova knjiga o kraljevskoj porodici otkrila je do sada nepoznate detalje o kraljici Elizabeti II i njenom mišljenju o njenom nekada omiljenom unuku - princu Hariju.

Iako je uvek svoje mišljenje držala za sebe i trudila se da svojim unucima obezbedi slobodu koju nije mogla svojoj rođenoj sestri kada je želela da se uda za razvedenog čoveka, pokojna kraljice je, otkriveno je u novoj knjizi, mislila da je ponašanje princa Harija "ludo" i da je njen voljeni unuk "toliko obuzet ljubavlju prema Megan" da mu to "zamagljuje razum".

Megan Markl, princ Hari, venčanje
foto: Profimedia

Autor knjige, Robert Džonson takođe se osvrnuo na godinu kriznog samita "Megzit" i mogućih prislušnih aparata koji je obelodanio razgovor na ključnom sastanku sa Harijem.

Novinar je u knjizi "Naš kralj", predstavljenoj u subotu, otkrio kako je Kejt Midlton smatrala da je zajednička šetnja s Harijem i Megan Markl nakon kraljičine smrti bila "gotovo nepodnošljiva".

Kejt je starijem članu kraljevske porodice rekla da je javno pokazivanje jedinstva "bila jedna od najtežih stvari koje je ikada morala da učini" zbog negativnih emocija izmeđun princa Vilijama i Harija.

Princ Vilijam, Kejt Midlton, Megan Markl i princ Hari pozdravili svoje sunarodnike ispred dvorca Vindzor dva dana nakon kraljičine smrti u septembru prošle godine.

princ Hari
foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Razdor između nekada bliske braće, dramatični intervju Vojvode i Vojvotkinje od Saseksa s voditeljkom Oprom Vinfri u kojem su iznesene optužbe za rasizam protiv neimenovanog člana kraljevske porodice, kao i optužbe da kraljevska kuća nije pomogla suicidalnoj Megan i da je Kejt rasplakala vojvotkinju, stvorili su probleme za kuću Vindzor.

Tadašnji princ Čarls je nakon tog skandala navodno prestao da prima sinovljeve pozive kada su se Hari i Megan preselili u Kaliforniju nakon što ga je sin navodno psovao i više puta zvao i tražio novac.

Pokojna kraljica, koja je jako volela unuka Harija, rekla je da je umorna od njegovih ispada i umorna od "zapaljivih razgovora Harija i njegovog brata, koji su se ponekad događali i u njenoj kući", napisao je autor.

Princ Hari, Megan Markl
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Autor je dodao da je kraljica, nakon što su Hari i Megan počeli javno da kritikuju i monarhiju i članove porodice, “bila iskreno zbunjena ponašanjem para, opisujući ga kao"prilično ludim".

“Međutim, verovala je da je njen unuk "toliko obuzet" ljubavlju prema svojoj ženi da mu to "zamagljuje rasuđivanje.

Godine 2020. odlučila je da Meganino prisustvo na sastanku u Sandringemu putem video kola "nije potrebno" jer će je Hari predstavljati, u strahu da će se video snimati ili da će drugi ljudi slušati.

1 / 12 Foto: Printscreen/youtube

Nakon kraljičine smrti Hari je dodatno razotkrio svoj problematičan odnos s kraljevskom porodicom u kontroverznom Netfliksovom dokumentarcu i autobiografiji "Rezerva" koja je sada prevedena i naš jezik i nalazi se u slobodnoj prodaji.

Još uvek nije potvrđeno da li će Megan i Hari doputovati iz svog kalifornijskog doma kako bi prisustvovali krunidbi kralja Karla III sledećeg meseca.

Rok za potvrdu dolaska je navodno prošao.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Stil