MIRA ŠKORIĆ POBEDILA JE RAK BOREĆI SE KAO LAVICA: Ignorisala je podmukle simptome sve dok na vratu nije uočila 1 stvar

Mira Škorić pobedila je rak štitne žlezde i pokazala koliko je jaka i hrabra, a o bolesti je dugo ćutala.

Vip priča
17:55h Autor:
MIRA ŠKORIĆ POBEDILA JE RAK BOREĆI SE KAO LAVICA: Ignorisala je podmukle simptome sve dok na vratu nije uočila 1 stvar
Kako je Mira Škorić pobedila rak, Foto: ATA Images

Čuvena pevačica Mira Škorić kao lavica se borila sa teškom i opakom bolešću koju je uspela da pobedi. Naime, ona je 15 godina vodila bitku sa rakom štitne žlezde, a tipično za ovu bolest je što se otkriva tek u poodmakloj fazi.

Prvi simptomi bili su netipični, a pevačica sve do tada nije toliko ni pridavala značaj zdravlju.

Mira Škorić
Mira Škorićfoto: Kurir / Marina Lopičić

– Uvek sam bila nemarna prema svom zdravlju, šta ću, takva sam… I sad se naježim kada se setim tog perioda proke nego što sam saznala da sam bolesna. U jednom trenutku počela sam da osećam neobičan umor. Šta god da radim, počnem da osećam malaksalost. Onda su krenule blage, podmukle temperature, 37 sa 2, a ne znaš od čega su. Istovremeno, neobjašnjivo sam gubila kilograme - objasnila je Mira jednom prilikom za Informer i dodala:

- Nisam osoba koja kuka i plaši se bolesti, nastavila sam normalno da živim, pevala sam, snimala, držala koncerte. Ignorisala sam simptome sve dok mi na vratu iznad ključne kosti nije iskočila limfna žlezda. E onda sam shvatila da je ozbljno. Doktor Radan Džodić mi je saopštio surovu istinu, koju nisam htela da prihvatim. Istinu da imam rak štitne žlezde, i to sa metastazama. Bila sam u stanju potpunog šoka i neverice.

Mira Škorić
Mira Škorićfoto: Kurir / Aleksandar Jovanović

Mira je svoju bolest vešto krila čak i od porodice, te je u početku sama vodila borbu. Pevačica je priznala da nije bilo straha, jer nikako nije želela da pihvati činjenicu da je bolesna.

- Operacija je trajala punih šest sati. Imala sam karcinom u metastazi. Verujte mi, misam se uplašila za život jer nisam želela da prihvatim bolest. I ta intervencija je prošla, a onda su usledile kontrole. Kada sam ponovo uradila biopsiju, rezultati nisu bili dobri. U jednom trenutku sam od muke sama sebi počela da se smejem. Odlučila sam da lečenje koje je usledilo sakrijem od porodice. Kad god bih ležala na Institutu, njima bih rekla da sam na turneji. Jedino je moja rođena sestra Biljana bila upućena u sve i sve vreme bila uz mene. Naša pokojna majka Milka je sumnjala da nešto nije kako treba, pa me je zvala i po nekoliko puta dnevno. Redovno sam joj se javljala na telefon iz šok - sobe i pravila se kao da je sve super, a zapravo ništa nije bilo kako treba - otkrila je pevačica za Glossy.

Mira Škorić
Mira Škorićfoto: Kurir Arhiva

Mira je dobila najvažniju životnu bitku i iz svega izašla jača i hrabrija. Danas vodi računa o svom zdravlju, ističe da ne voli da je sažaljevaju, a svojim primerom želi da osnaži druge koji su se našli u istoj ili sličnoj situaciji.

- Međutim, i dalje se borim, primam terapije, čuvam imunitet, uzimam vitaminske koktele. I dalje pevam normalno, po dva sata, kao da nisam bila bolesna. I ne volim kada me sažaljevaju, kada pročitam da sam se povukla sa scene, da više nisam u stanju da pevam. O svojoj bolesti nikada javno ne bih progovorila ni reč, da nije drugih obolelih, kojima bih možda mogla da pomognem - rekla je Mira.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs