Keri Fišer

SREĆU U ŽIVOTU SU JOJ DONELE SAMO ĆERKA I MAJKA KOJA JE UMRLA DAN POSLE NJE: Jedno saznanje ju je zauvek uništilo

Keri Fišer je bila dete poznatih roditelja, celi svoj život se borila sa bipolarnim poremećajem i zavisnosti od droga o kojima je javno govorila.

Vip priča
Autor:
SREĆU U ŽIVOTU SU JOJ DONELE SAMO ĆERKA I MAJKA KOJA JE UMRLA DAN POSLE NJE: Jedno saznanje ju je zauvek uništilo
Keri Fišer, Foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Uprkos teškom životu, Keri Fišer je uvek uspevala da zadrži svoj smisao za humor, uspevala da piše i glumi brojnim filmovima i emisijama.

Ko je majka Keri Fišer?

Debi Rejnolds
foto: Profimedia

Keri Fišer rođena je 21. oktobra 1956.godine. Njena majka je čuvena glumica Debi Rejnolds, a otac Edi Fišer. Rejnolds je bila holivudska diva poznata po ulozi u kultnom filmu "Ples na kiši", a Edi je bio muzičar, idol tadašnjih tinejdžera širom sveta.

Fišer i Rejnolds su bili zlatni par svog vremena. Ona je vladala ekranom, a on na sceni. Nešto više od godinu dana nakon što je Keri rođena, Debi je rodila sina po imenu Tod, i tako napravila njihovu naiizgled savršenu porodicu.

Odbačena zbog Elizabet Tejlor

Elizabet Tejlor, Debi Rejnolds, Edi Fišer
foto: Profimedia

Edi je napustio Debi ni zbog koga drugog nego zbog njene najbolje prijateljice, Elizabet Tejlor, kada je Keri imala samo dve godine. Nakon toga, Keri i Toda je odgajala isključivo Debi, dok bi se Edi javljao „s vremena na vreme“. Keri je kasnije napisala da su skandali njenog oca „zasenili njegovu karijeru“ i učinili ga „ozloglašenim“.

Ubrzo nakon razvod se Rejnolds udala za Harija Karla, "milionera biznismena" i čoveka koji je bio potpuna suprotnost njenog bivšeg. Nažalost, Karlovi milioni nisu mogli da izdrže kockanje i loša ulaganja, pa je čak potrošio i njen novac. Imali su dvoje dece zajedno pre nego što su se rastali 1973. godine.

Patnja u centru pažnje

Od druge godine, kada su njeni roditelji prošli kroz svoj vrlo javni razvod, koji su budno pratili svi tabloidi, Keri se navikla da pati u centru pažnje. Odrasla je gledajući paparace kako pokušavaju da se popnu kroz ogradu njihovog dvorišta da uslikaju njenu majku i uvek se osećala u senci njene slavne ličnosti.

Keri se zaklela da se nikada neće baviti šou biznisom, ali se ubrzo sudbina umešala. Kada je imala šesnaest godina, Debi je nju i Toda ispisala iz srednje škole da bi joj se pridružili u jednom brodvejskom mjuziklu u Njujorku. Keri je osetila ukus slave i nikada se nije vratila.

Kao majka takva ćerka

Iako je Keri imala sjajan pevački glas, odlučila je da se ne bavi bilo čime u vezi sa muzikom iz prezira prema svom otuđenom ocu. Umesto toga, upisala se u Londonsku školu dikcije i drame sa sedamnaest godina. Tamo je naučila da glumi, tako sledeći stope svoje slavne majke.

Rejnoldove veze pomogle su Keri da ostvari svoju debitantsku ulogu u filmu "Šampon", u kojem je glumisa pored velikog zavodnika Vorena Bitija. Zatim, sa devetnaest godina, Keri je dobila glavnu ulogu u "Ratovima zvezda". Toliko je godina imala i Debi kada je dobila ulogu u filmu koji ju je vinuo u zvezde, "Ples na kiši."

Princeza Leja

Na božićnom raspustu 1975. godine, Keri Fišer je čitala tekst za tada niskobudžetni naučno-fantastični film pod nazivom "Ratovi zvezda". Fišerova je osvojila reditelja Džordža Lukasa svojim strašnim, ali duhovitim izrazom lica. Kada su "Ratovi zvezda" stigli u bioskope 1977. godine, odmah su postali hit.

Tako su Fišerovi snovi da živi svoj život daleko od reflektora bili izbrisani, a ona je, kao princeza Leja, postala velika zvezda. Koliko god se trudila, Keri će uvek ostati upamćena pre svega kao ljupka princeza Leja, devojka u beloj haljini.

Dok je snimala Ratove zvezda, Fišer je bila ušla u vezu sa svojim partnerom, Harisonom Fordom. Ona je tada imala samo devetnaest godina, dok je on imao trideset četiri i bio oženjen. Sve je počelo na Lukasovoj rođendanskoj zabavi iznenađenja, gde se i prvi put susrela sa - alkoholom.

Nakon što su mu rekli da joj treba malo vazduha, Harison Ford je rekao: „Izvinite, ali izgleda da dama nije baš svesna šta želi“, i odveo Keri do svog automobila, gde su se prvi put poljubili.

Afera sa Harisonom Fordom

Harison Ford, Keri Fišer
foto: Profimedia

Njihova afera je trajala tri meseca, a Keri se tokom čitave godine mučila oko toga da li se Harisonu sviđa ili ne. U javnosti ju je ignorisao, čuvajući njihovu romansu u tajnosti. Keri je zbog te veze bila jako zbunjena.

Keri je opisala Forda kao tihog i misterioznog muškaraca i priznala da je provela veliki deo njihovog vremena zajedno pokušavajući da ga zasmejava. Kada je snimanje filma bilo završeno, njihova afera je takođe bila gotova, a Keri je ostala slomljenog srca, jer je bila iskreno zaljubljena u zgodnog glumca.

Zabavljanje sa Paulom Simonom

Keri Fišer
foto: Profimedia

Dok je snimala Ratove zvezda i upuštala se u nedozvoljenu aferu sa Harisonom Fordom, Keri je prvi put srela Pola Sajmona. Keri je napisala o svom prvom susretu sa Sajmonom, „Ne sretneš tako često nekoga iz svog plemena. Tako sam se osećala kada sam upoznala Pola Sajmona."

Nakon veze sa Fordom započela je vezu sa Sajmonom. Par se zabavljao od 1977. do 1983. godine. Keri je jednom izjavila, „Savršeno smo se razumeli. Očigledno, nismo se uvek slagali, ali smo razumeli uslove naših neslaganja."

Imperija uzvraća udarac

Njena upotreba droga je eskalirala dok je snimala drugi deo filma "Ratova zvezda", i počela je da koristi kokain pored lekova protiv bolova i halucinogena. Na snimanju filma "Braća Bluz", čak joj je Džon Beluši, koji je umro od predoziranja tri godine kasnije, rekao da pazi šta radi.

Kokain nije bio njen prvi izbor; više je volela LSD, koji je smirivao njen um i pretvarao njeno preterano razmišljanje u vizuelne halucinacije. Međutim, Fišerova omiljena droga bio je "Percocet", za koji je tvrdila da ga uzima 30 puta dnevno.

Lečila se sama

Keri je uzimala mnogo lekova da smiri svoj um. Sama se lečila zbog poremećaja za koji nije znala da ima. Bila je van kontrole. Godine 1980. Keri se predozirala.

Dok se oporavljala, Keri je dobila zvaničnu dijagnozu: imala je bipolarni poremećaj. Međutim, u to vreme, Keri je mislila da njen doktor jednostavno nije želeo da je nazove narkomankom i verovala je da je dijagnoza glupost i da je ona samo narkomanka.

Brak sa Polom Sajmonom

Godine 1983., nakon odvikavanja od droge, Keri Fišer se udala za Pola Sajmona nakon što je šest godina veze. Pol je napisao nekoliko pesama o Keri dok su bili zajedno, uključujući i naslovnu pesmu albuma Grejslend. Tekstovi su zaista dobro opisali njihovu vezu: "Vratila se da mi kaže da je otišla."

U drugoj pesmi pod nazivom Allergies, ​​Pol je otpevao neke srceparajuće, ali neprijatne stihove o Keri: „Moje srce je alergično na ženu koju volim i menja oblik mog lica…“

Godine 1984, nakon samo jedanaest meseci braka, Pol i Keri su se razveli. Keri se prisetila da se čak ni na medenom mesecu nisu slagali kao ranije. Jednom mu je viknula „ne samo da mi se ne sviđaš, ne sviđaš mi se ni lično“, zbog čega su pukli od smeha.

Nakon razvoda od Pola Sajmona, dok je snimala Hanu i njene sestre, Keri se još jednom predozirala tabletama za spavanje i Perkocetom. Keri je hitno prebačena u hitnu, gde joj je ispumpan stomak, a odatle je poslata na rehabilitaciju.

U jednom od svojih memoara, Keri je napisala: „Udala sam se za Pola sa dvadeset šest godina, razveli smo se kada sam imala dvadeset osam, a sa dvadeset devet sam otišla na rehabilitaciju. Doživela je još jedno predoziranje nakon što je „religiozno uzimala opijate“. Tamo je konačno prihvatila dijagnozu kao bipolarna i počela da traži pomoć.

Kada je Keri upoznala Brajana

Nedelju dana nakon što su Keri i Pol raskinuli, glumica je upoznala zgodnog Brajana Lurda, agenta za talente i direktora Agencije za kreativne umetnike. Brzo su se zaljubili i počeli da se zabavljaju. Prema njoj, „Brajan se zaista dobro brinuo o meni i ovo je bio prvi put da je neki čovek to uradio.

Lourdova brižna ličnost ubedila ju je da će on biti odličan otac, pa su odlučili da imaju dete.

17. jula 1992. godine rođena je Bili Ketrin Lurd. Za njene kumove izabrani su glumica Meril Strip i pisac Brus Vagner. Ali na nesreću svih uključenih, Keri nije mogla dugo da ostane čista i ubrzo se vratila svojoj zavisnosti.

Tri godine kasnije, Brajan je napustio Keri zbog čoveka po imenu Skot. Keri je rekla da joj je Brajan „kasnije rekao da sam ga pretvorila u geja zato što sam ponovo uzela drogu." Keri je bila, razumljivo, uništena.

Majčina podrška

Keri Fišer, Debi Rejnolds
foto: Profimedia

Nikada ne bi prebolela odlazak Brajana bez pomoći njene brižne majke Debi. Deo razloga zašto je Keri bila toliko povređena bio je taj što ju je Brajanov odlazak podsetio na to kako je Edi napustio Debi kada su ona i Tod bili samo deca.

Keri nije bila laka za odgajanje od strane samohrane majke, a bila je zabrinuta za Bili. Na sreću, Brajan se ipak pokazao kao divan otac i ostao je veoma posvećen svojoj ćerki.

Godinu dana nakon što je Lurd napusto Keri, smeštena je u mentalnu bolnicu, ili kako je ona to rekla, „pozvana da ode u mentalnu bolnicu“. Ponovo joj je dijagnostikovana manična depresija ili bipolarni poremećaj.

Jedva je spavala, halucinirala je i govorila gluposti. Keri je takođe priznala da je, dok je bila u bolnici, primala elektrokonvulzivnu terapiju.

Na kraju, Keri je puštena iz bolnice i vratila se podizanju svoje ćerke i holivudskoj karijeri. Pored glume, postala je scenarista. Radila je kao urednica nekih od najpopularnijih filmova kao što su "Svadbeni pevač", " Časne sestre u akciji" i dr.

Odlazak legende

Keri je prestala da diše na letu od Londona do Njujorka, petnaest minuta pre sletanja, 23. decembra. 2016. godine.

Putnik je izveo reanimaciju dok nisu stigli lekari i ona je hitno prevezena u medicinski centar u Njujorku. U bolnici je stavljena na respirator, ali je Keri preminula nakon četiri dana na intenzivnoj nezi. U početku se mislilo da je uzrok smrti bio srčani zastoj.

Šest meseci nakon što je Keri umrla,objavljena je vest da se ne može utvrditi tačan uzrok njene smrti. Međutim, tri dana kasnije objavljen je kompletan toksikološki izveštaj. Otkrilo je da je Keri imala tragove kokaina, heroina, morfijuma, MDMA i drugih droga u svom sistemu tokom hitne medicinske pomoći. U izveštaju je precizirano da je nemoguće utvrditi kada je Keri Fišer uzela drogu.

„Želim da budem sa Keri“

Debi Rejnolds
foto: Profimedia

Dana 28. decembra 2016. godine, dan nakon smrti njene ćerke, Debi Rejnolds je doživela moždani udar. Bila je u kući svog sina, Toda Fišera, i planirala ćerkinu sahranu. Rejnoldsova je hitno prevezena u bolnicu, gde je preminula nekoliko sati kasnije. Tod je tvrdio da je Debi neposredno pre moždanog udara rekla: „Želim da budem sa Keri“.

Nedelju dana kasnije održan je zajednička sahrana talentovane majke i ćerke. Keri je kremirana, dok je Debi bila sahranjena, ali je deo Kerinog pepela svečano položen pored Debine kripte.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs