pomera granice

RUŠI SVE PREDRASUDE I PONOSNO NOSI HIDŽAB: Bivša supruga Dada Polumente je pravi primer JAKE I STABILNE žene

Bivša žena Dada Polumente ruši sve predrasude o islamu, ženama i mnogim drugim važnim temama.

Vip priča
Autor:
RUŠI SVE PREDRASUDE I PONOSNO NOSI HIDŽAB: Bivša supruga Dada Polumente je pravi primer JAKE I STABILNE žene
Bivša žena Dada Polumente ruši sve predrasude, Foto: Printscreen Instagram / selmamekicc

Bivša supruga Dada Polumente, Selma Mekić našla se u žiži interesovanja javnosti nakon objave na Fejsbuku, koja je upućena upravo njenom bivšem suprugu. Mekićeva je svojom objavom poslala žestoku poruku slavnom pevaču.

Inače, njih dvoje venčali su se 12. decembra, 2012. godine u Novom Pazaru, dok su se razveli samo pet meseci nakon venčanja.

Inače, Selma Mekić je veoma talentovana umetnica koja je završila studije na Fakultetu islamskih nauka u Beogradu. Ova diplomirana pedagoškinja je, definitivno, jedna od najistaknutijih žena iz Novog Pazara. Osim što je veoma obrazovana, poseduje i mnoge talente.

Budući da je veroučiteljica, Mekićeva strogo poštuje pravila koja sa sobom nosi islam, te ponosno nosi hidžab.

Takođe, Selma je i uspešna je dizajnerka elegantne, raskošne odeće, kao i kaligrafkinja koja vešto oživljava tu drevnu arapsku umetnost. Prepoznatljibva je po svojim odevnim kombinacijama i jakom šminkom kojomističe prelepe crte lica.

Selma je veoma obrazovbana i edukovana, te želi da razbije predrasude o muslimankama i nošenju hidžaba.

"Ako ne, zašto bih ja trošila svoje vreme da nekog ubeđujem da je u zabludi kad su muslimanke sa hidžabom u pitanju? Ako bih objašnjavala nekome zašto nosim hidžab, to bi značilo da sam ja to objašnjenje nekome dužna. Ja često volim da kažem: ‘Ok, nosim hidžab na glavi. Možemo li da pređemo na dijalog?’ Ja još nisam naišla da neko postavlja pitanja časnim sestrama zašto su potpuno pokrivene. To je jasno ko dan i ljudi ih poštuju zbog toga" - izričita je Selma, koji je i durgim ljudima dala jedna savet:

"Savetujem ljudima da se edukuju, putuju, da razgovaraju sa ljudima koji su drugačiji od njih. Samo na taj način mogu da prošire svoje vidike i da razbijaju predrasude i zablude."

Svojim primerom, ona pokazuje da žena može biti svoja, samostalna i nezavisna. Uprkos tome što dolazi iz sredine koja se strogo drži tradicije i koja nije toliko liberalna kada su neke stvariu pitanju, Mekićeva se nije libila da stavi tačku na brak, nakon samo 5 meseci istog. Na taj način, poslala je snažnu poruku svim ženama.

Selma na društvenim mrežama često deli motivacione tekstove i pozitivne misli, a onaj koji je uputila svom bivšem suprugu napravio je pravu pometnju u javnosti.

"Neka Dada Polumentu neko obavesti da se od Selme Mekić razveo pre skoro deset godina i da mu je zabranjeno da moje ime i prezime spominje javno, bilo to u pozitivnom ili negativnom kontekstu. Neka se pozabavi svojom ženom i decom i neka nedostatak medijske pažnje traži na drugom mestu. Nikad u životu nisam spomenula njegovo ime javno. Ovo će biti prvi put da spomenem, a nadam se i poslednji, ukoliko se nauči pameti i prestane on mene da spominje. Za svaki intervju koji sam dala, prvi uslov je bio da se njegovo ime ne spominje" - napisala je ona.

"On i ja svakako znamo šta je prava istina i šta je bilo među nama, ali ja nemam potrebu da o tome pričam javno ili se pravdam bilo kome. Kad se ženio, znao je koga i kakvu ženu ženi. Nikad u svom životu nisam pravila senzacije na osnovu svog privatnog i emotivnog života. Tako da, možda sam sad zaljubljena, ali to sigurno neće biti senzacija na osnovu koje ću ja da profitiram, skrećem pažnju na sebe i gradim nešto. Jedino što me je zanimalo je uvek bila vera, kultura, umetnost i istina. Čuvaj se besa strpljiva čoveka Polumenta i pazi ubuduće "- napisala je veroučiteljica na Fejsbuku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs