"PLJUNULI SU ME I SKINULI HIDŽAB": Tunižanka je u autobusu preživela horor, a evo šta ju je sačekalo na HRVATSKOJ PIJACI

Evo ko je mlada influenserka Bara Bolat, koja nosi hidžab i kojoj se mnogi dive.

Celebrities
Autor:
"PLJUNULI SU ME I SKINULI HIDŽAB": Tunižanka je u autobusu preživela horor, a evo šta ju je sačekalo na HRVATSKOJ PIJACI
Ko je influenserka koja nosi hidžab, Foto: Printscreen Instagram/ baraabolat

Dok je nošenje hidžaba nekada bilo tabu, danas je sve više prelepih, mladih devojaka koje ponosno nose hidžab i prezentuju islam u najboljem svetlu. One su dokaz da spoj modernog i tradicionalnog i te kako može da funkcioniše, a mnogima daju inspiraciju.

Jedna od nih je Bara Bolat, fud blogerka, šnajderka i zvezda sa hidžabom YouTuba, Instagrama i TikToka. Ima 28 godina i rođena je u Beču, a poreklom je iz Tunisa.

Austrijska tiktokerka poznata je po svojim kulinarskim sadržajima zahaljujući kojima je stekla na milione pratilaca. Takođe, osnovala je brend "Baraa Innocence" i prodaje hidžabe – često baš njih nosi u svojim videima i ujedno ih reklamira.

Mnogi su oduševljeni njenim kulinarskim sposobnostima, a ona je tako razbila sve predrasude o doteranim i lepim devojkama.

Poznata muslimanka i kreatorka digitalnog sadržaja pre dve godine doživela je neprijatnost u Beču kada su je "pljunuli" i "skinuli joj hidžab" u autobusu. Bara Bolat je tada ispričala da je fizički povređena i napadnuta jer je nosila hidžab. Ona je ceo incident podelila na platformi društvenih medija TikTok, piše Zadovoljna.rs.

"Ovo me je zaista uznemirilo, nisam baš znala kako da reagujem jer sam se prvi put našla u takvoj situaciji", ispričala je i opisala kako joj je prišla žena, skinula joj hidžab i rekla joj da se "vrati u Tursku", uz rasističke i islamofobične poruke. A onda ju je pljunula je usred pandemije, što je tada Bara podelila sa svetom.

Na svom kanalu na TikToku nedavno je podelila snimak sa pijace u Hrvatskoj, gde se iznenadila ljubaznošću ljudi, iako su je upozoravali da je ta zemlja islamofobična.

Osim što vodi svoj biznis i piše knjigu, lepa Bara je humanitarka koja kuva za izbeglice iz Siriije i živi vedar život punim plućima. I veoma je duhovita.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs