RONAN FAROU

NJEGA SE PLAŠI CEO HOLIVUD, SVI MISLE DA MU JE FRENK SINATRA OTAC: Ko je prelepi novinar čije roditelje prate SKANDALI?

Njegove reči otkrivaju istinu, svi ga se plaše, a o njegovom detinjtsvu i o tome ko mu je pravi otac se ne zna mnogo.

Vip priča
Autor:
NJEGA SE PLAŠI CEO HOLIVUD, SVI MISLE DA MU JE FRENK SINATRA OTAC: Ko je prelepi novinar čije roditelje prate SKANDALI?
Ronan Farou, Foto: Profimedia

Satčel Ronan O Sulivan Farou je američki novinar. Poznat je po svom istraživačkom izveštavanju o optužbama za seksualno zlostavljanje filmskog producenta Harvija Vajnštajna, koje je objavljeno pre nekoliko godina prvi put u Njujorkeru i koji je pokrenuo "metoo" pokret.

Časopis je osvojio Pulicerovu nagradu 2018. godine zajedno sa Njujork tajmsom. Istrage ovog 33-godišnjaka razotkrile su optužbe protiv političara Erika Šnajdermana, izvršnog direktora medija "Les Munvesa" i advokata i pravnika Breta Kavanoa. Pisao je eseje, tekstove i druge radove za Gardijan, Forejn Polisi magazin, Atlantik, Vol Street Žurnal i mnoge druge.

Kao istraživački novinar, Ronan je 2009. godine stekao diplomu doktora prava na Univerzitetu Jejl. Kasnije je položio pravosudni ispit u državi Njujork. Ronan je član LGBTK+ zajednice i zabavlja se sa američkim podkasterom Džonom Lovetom od 2011. godine.

Ronan Farou
foto: Profimedia

Ko mu je otac?

Ronan je navodno sin glumice Mije Farou i reditelja Vudija Alena. Otuđio se od oca nakon što se Alen oženio Faroovom usvojenom ćerkom Sun-Ji Previn.

"On je moj otac i oženjen je mojom sestrom. To me čini njegovim sinom i njegovim zetom. To je takav moralni prestup", rekao je Ronan jednom prilikom o braku svog oca sa Sun-Ji.

„Ne mogu da ga vidim“, rekao je za Njujork post. „Ne mogu da imam odnos sa ocem i da budem moralno dosledan. U intervjuu za Veniti Fair 2013. godine, Mia Ferou je aludirala da bi Ronan „moguće“ bio biološko dete pevača Frenka Sinatre, sa kojim je bila u braku od 1966. do 1968. godine. Kada je priča izbila, Ronan je odgovorio na Tviteru: „Slušajte, svi smo "moguće" sin Frenka Sinatre.

O tome Vudi Alen je izjavio u jednom intervjuu:

„Po mom mišljenju, on je moje dete... Mislim da jeste, ali ne bih se kladio u to u svoj život. Plaćao sam mu alimentaciju celo detinjstvo, i mislim da to nije baš fer ako nije moj ."

Zašto je Ronan Farou već godinama neko o kome se priča?

Farou je poznat po tome što izveštava istinu i kopa sve informacije koje može o onima o kojima piše. Nakon ostavke guvernera Endrua Kuoma 10. avgusta 2021. godine, Farou je postao popularan nakon što je objavio članak u Njujorkeru pod nazivom "Rat Endrua Kuoma protiv federalnog tužioca."

Kuomova ostavka je stupila na snagu nakon što su ga mnogi demokratski političari, uključujući predsednika Džoa Bajdena, pozvali da podnese ostavku nakon višestrukih optužbi za seksualno uznemiravanje. „Kuomo je pozvao Obaminu Belu kuću da napadne federalnog tužioca koji ga je vodio u istrazi“, napisao je Farou na Tviteru uz link do svog članka. "To je dovoljno zabrinulo tamošnje zvaničnike da su to prijavili DOJ-u. Deo obrasca Kuomo blaćenja istražitelja koji se nastavlja do danas." Nakon njegovog članka, mnogi fanovi su otišli ​​na Tviter da pričaju o Farovoj istrazi. Jedan korisnik je rekao:

„Profesionalni savet: Živite svoj život na način da Ronan Farou nikada nema razloga da kreira folder sa vašim imenom u njemu. „Živi svoj život kao da vas Ronan Farou gleda“, dodao je drugi korisnik.

Ronan Farou, Mija Farou
foto: Profimedia

Šta je Ronan Farou rekao o optužbama za seksualno zlostavljanje protiv Vudija Alena?

Početkom 2021, Alen je navodno zlostavljao svoju ćerku Dilan Farou dok je bila dete. Alen je oštro demantovao optužbe, nazvavši ih "nesavesnom i jezivo štetnom manipulacijom nedužnom decom iz osvetoljubivih i sebičnih motiva".

A Sun-Ji, njegova žena, insistirala je da je njen muž nevin u jedinom intervjuu koji je ikada dala.

Govoreći svom suprugu Sun-Ji ga je prvi put javno branila. Ronan je tvitovao izjavu u znak podrške svojoj majci. On je kritikovao Nju Jork Magazin zbog njegove odluke da objavi taj intervju. „Sjajan posao koji je napisao dugogodišnji obožavalac i prijatelj Vudija Alena“. "Sve što jesam dugujem Miji Farou. Ona je odana majka koja je prošla kroz pakao za svoju porodicu dok je stvarala dom pun ljubavi za nas".

Ronan Farou
foto: Profimedia

„Kao novinar, šokiran sam nedostatkom brige o činjenicama, odbijanjem da se uključi svedočenje očevidaca koji bi bili u suprotnosti sa neistinama u ovom članku, i neuspehom članjku u kojem nije objavljen kompletan odgovor moje sestre“, Oni koji su preživeli zlostavljanje zaslužuju bolje“, zaključio je on.

Ronan Farou je rođen 19. decembra 1987. u Njujorku i sin je Mije Farou i kontraverznog filmskog reditelja, pisca i glumca - Vudija Alena. On je njihovo jedino biološko dete.

Porodica njegove majke je katoličke, a očeva jevrejske vere. Dobio je ime po čuvenom bejzbol bacaču Satčelu Pejdžu i baki po majci, irsko-američkoj glumici Maurin O Salivan. Sada je poznat kao Ronan, a dobio je prezime "Farou" da bi se izbegla zabuna.

Njegova braća i sestre nose prezime Previn, od onih rođenih ili usvojenih tokom braka njegove majke sa kompozitorom Andreom Previnom, i Farou, za decu koju je usvojila nakon što su se ona i Previn razveli.

Mija Farou
foto: Profimedia

Kao dete, Farou je preskakao razrede u školi i pohađao kurseve u Centru za talentovanu omladinu na Univerzitetu Džon Hopkins.Sa 11 godina započeo je studije na Bard koledžu u Simons Roku, a kasnije se prebacio na Bard koledž za gde je dobio diplomu iz filozofije. Diplomirao je sa 15 godina, najmlađi koji je to uspeo u toj instituciji. Nakon toga je upisao je Pravni fakultet na prestižnom Univerzitetu Jejl, gde je 2009. godine dobio titulu doktora prava.

Kasnije je položio pravosudni ispit države Njujork.Izabran za Rouds stipendistau i tako stekao zvanje doktora filozofije iz političkih nauka na Univerzitetu u Oksfordu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs