MENJALE SU MUŠKARCE KAO ČARAPE: Skandalozne sestre imale su 19 muževa i stotine ljubavnika, a živele su za uspeh i novac

Sestre Gabor živele su skandalozni život koji je bio splet ljubavi, patologije i glamura, mnogo pre nego što su postojale sestre Kardašijan

Vip priča
11:52h Autor:
MENJALE SU MUŠKARCE KAO ČARAPE: Skandalozne sestre imale su 19 muževa i stotine ljubavnika, a živele su za uspeh i novac
Skandalozni ljubavni život sestara Gabor, Foto: ourtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Danas svi misle da su sestre Kardašijan najglamuroznije sestre Holivuda, ali one realno nisu ni do kolena sestrama Gabor koje su palile i žarile 50-im godinama prošlog veka.

Njihovi skandalozni životi su istovremeno šokirali, ali i oduševljavali javnost, a većina im je zavidela na svemu. Iz ničega su se uzdigle do vrtoglavog uspeha te su postale najpoznatije starlete u istoriji.

Eva, Za Za i Magda, te zanosne sestre platinaste kose i bujnih oblina uspele su da zavedu stotine muškaraca, udavale su se čak 19 puta, a jedna od njih je imala čak i slavnu ljubavnicu.

Sestre Gabor živele su raskošan život
Sestre Gabor živele su raskošan život foto: g49 / Zuma Press / Profimedia

Od samog detinjstva ove tri dame su bile posebne, što zbog svoje lepote koja je bila prisutna od malih nogu, tako i zbog vaspitanja njihove majke, žene željne novca i uspeha. Naime, Džoli Gabor, poznatija kao "Mamuška", odgajala je svoje tri lepotice pod gotovo spartanskim uslovima uskraćujući im i najmanji znak pažnje.

Ako su devojčice poželele zagrljaj ili toplu reč, majci su morale da plate dva centa. Prema Mamuškinoj filozofiji, tako su najbolje mogle da nauče da se sve plaća i ništa u životu nije besplatno, pa čak ni ljubav. S obzirom na bogatstvo i glamur koji su sestre kasnije stekle moglo bi se reći da su tu lekciju jako dobro usvojile.

Osim pouke o novcu, Mamuška je podsticala svoje ćeke da budu veoma kompetitivne. Uz takavo odrastanje stvorene su tri male dive. Opsednute novcem, beskrajno samouverene i veoma predane postizanju velikih stvari.

Za Za Gabor bila je najslavnija od tri sestre
Za Za Gabor bila je najslavnija od tri sestre foto: Profimedia

"Ako postanete princeze, Mamuška će vas najviše voleti", govorila bi sestama njihova majka, koja je bila patološki opsednuta elitizmom i grandioznim titulama.

Inače, porodica Gabor iz Budimpešte se preselila u Njujork kasnih 30-ih godina prošlog veka zbog Mamuškine želje da njene ćerke, ako ništa drugo, barem postanu filmske zvezde. Ipak, iako je Za Za Gabor bila glumica, sve tri najpoznatije su po svojim brojnim brakovima i još brojnijim aferama. Magda se udavala šest puta, Za Za deset, a Eva pet.

Sve tri sestre pretvorile su se u prave pin-up lepotice velikih grudi i još širih bokova. Kosu koja im je prirodno bila plava blahale su dok ne bi postala bela. Šepurile su se po društvenim događanjima i isplatilo se – stekle su slavu, bogatstvo, pa čak i kraljevske titule za kojima je njihova majka toliko žudela.

Za Za Habor čak je dobila i titulu princeze
Za Za Habor čak je dobila i titulu princeze foto: Profimedia

Najslavnija sestra Za Za uspela je da majci ostvariti želju i službeno je postala čak i princeza. Kada se udala za svog desetog supruga Frederika fon Anhalta, kvaziprinca Bel Era, on ju je učinio princezom, čime joj je ispunio fantaziju koju joj je majka nametnula još od detinjstva.

Ipak, njihov životni put nije bio bajka, već surova borba za preživljavanje.

Naime, sestre su stigle u obećanu zemlju davne 1939., a iako su uspele da ostvare manje uspehe u svetu glume i plesa, Za Za je bila ona koja je pokazala kako da prokrče put do raskoši o kojoj su celog života sanjale. Besramno je ganjala bogate i usamljene muškarce koji su bili u mogućnosti da joj priušte život kakav je želela. I uspešno ih je pronalazila.

sestre Gabor živele su raskalašnim životom
sestre Gabor živele su raskalašnim životom foto: Profimedia

Ali nisu sestre samo zbog sebe i svojih potreba vrebale bogate muževe. Njihova majka, koja se sama udavala tri puta, zahtevala je skupe poklone od svojih ćerki. Dijamante, nakit, skupocene bunde i automobile, a neko je sve to trebao da plati.

Mamuška je birala muškarce koji su bili radnici, otac njenih ćerki bio je kuvar koji nije mogao ni da sanja o luksuzu koji je njegova žena zahtevala. S obzirom na snažnu ličnost i veliki uicaj koji je imala na svoje ćeke, Mamuška ih je naterala da joj obezbede sve ono što nije mogla sama.

sestre Gabor majci su ispunjavale najveće hirove
sestre Gabor majci su ispunjavale najveće hirove foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Sve tri sestre kao i njihova majka volele su jaku šminku, usku odeću i velike natapirane frizure, a podvrgle su se i nizu estetskih zahvata koji su se nudili sredinom 20. veka. Rezultati nisu uvek bili najsrećniji, pa je tako Mamuški na licu ostao veliki ožiljak.

Najveći uspeh ovih žena bila je udaja Za Ze za Konrada Hiltona, multimilionera vlasnika lanca luksuznih hotela. Lepotica je bila čak 30 godina mlađa od svog supruga, a on se nakon venčanja šokirao načinom na koji je ona rasipala njegov novac. Kada je hotelijer prestao da daje neograničen pristup njegovom bankovnom računu, Za Za se okrenula lekovima za smirenje i predala papire za razvod.

Za Za Gabor birala je samo bogate muškarce za muževe
Za Za Gabor birala je samo bogate muškarce za muževe foto: Profimedia

Zbog cele je situacije, koja je teško pogodila tri tako jako vezane sestre, Eva je završila u ludnici. Navodno je izjavila kako ne može da živi bez nove bunde od arktičke lisice, pa ju je uhvatila histerija.

Za Za, za koju se danas veruje da je patila od bipolarnog poremećaja, svoje psihičko stanje je pogoršavala pijući više od 20 šoljica kafe na dan. Magda ju je tada smestila u sanatorijum, u kojem su je lečili elektrošokovima – modernom metodom lečenja psihičkih bolesnika 50-ih.

Za Za se odmah nakon razvoda od Hiltona ponovno udala, i to za glumca Džordža Sandersa. Bila je zaljubljena u njega, ali odnos je propao zbog njene stalne nevere i preljubništva. Lepa plavuša nije se ni trudila da skrije svoje mnogobrojne ljubavnike, a u njen krevet je ušao i američki predsednik Dž. F. Kenedi.

Sledeći muž bio joj je Porfirio Rubiroza, diplomata poznat po svojoj ogromnoj "muškosti" kojoj su se divile mnoge dame, a među njima i Za Za.

Za Za Gabor udavala se čak 9 puta
Za Za Gabor udavala se čak 9 puta foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

S druge strane, za razliku od Za Ze, njena mlađa sestra Eva više skonosti je pokazivala ka istom polu. Iako se i ona udala mnogo puta, ceo život je imala ljubavnice. Navodno je bila u dugoj i strastvenoj vezi s glumačkom divom Marlen Ditrih.

Magda se udavala četiri puta i bila je najtajanstvenija od sve tri sestre. Zbog svog karaktera, koji je bio mirniji i manje sklon ekscesima, počela je da se srami svoje porodice pa je pokušala da se udalji od sestara. Ali u srednjim godinama doživela je veliku tragediju – imala je moždani udar, izgubila moć govora i postala nepokretna. Ubrzo ju je i suprug napustio.

Istovremeno, ranih 60-ih Za Za je postala sve sklonija manijama i njeno ponašanje nikako nije moglo da se smatra normalnim. Izbegavala je da pije lekove jer bi se od njih gojila, pa je radije išla na nedeljne terapije elektrošokovima. To je ostavilo teške posledice na njen um.

Za Za Gabor imala je samo jednu ćerku
Za Za Gabor imala je samo jednu ćerku foto: Profimedia

Posljednji Za Zin suprug, navodni nemački princ, a zapravo prevarant, držao je svoju suprugu pod ključem. Zaključao bi je na njihovo imanje i zabranjivao joj kontakt s ćerkom Frančeskom. Uprkos zatvoru u kojem je živela, Za Za je uspevala da bude ljubavnica mnogim muškarcima koji su paru dolazili u goste. Ostala je veoma se*sualno aktivna sve do duboke starosti.

Iako su sestre živele glamuroznim i skandaloznim životima, sve tri neslavno su završile s moždanim udarima i zastojem srca. Najslavnija među njima, Za Za, preminula je u decembru 2016., a nadživela je svoje sestre za 18 godina. Njena jedina ćeka Frančeska preminula u 65. godini predoziravši se pilulama za dijetu kako ne bi završila u ludnici.

Kada je Za Za, ikona stila i simbol raskalašnog Holivuda, umrla, niko nije ostao iza nje ko bi nasledio njeno nasledstvo. Toliko muževa, brakova i ljubavnih afera, a nakon svega starost i smrt je dočekala sasvim sama.

Za Za Gabor na kraju je ostala sama
Za Za Gabor na kraju je ostala sama foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs