GLUMICA ZAVELA I OCA I SINA PA OBOJICI RODILA DECU: Muž je uhvatio s maloletnim pastorkom, a umrla je u najvećoj bedi

Skandalozni ljubavni život slavne Glorije Grejem bio je previše čak i za Holivud.

Vip priča
11:29h Autor:
GLUMICA ZAVELA I OCA I SINA PA OBOJICI RODILA DECU: Muž je uhvatio s maloletnim pastorkom, a umrla je u najvećoj bedi
Slavna glumica rodila je dete i mužu i pastorku, Foto: Profimedia

Glorija Grejem je 40-ih i 50-ih godina prošlog veka u Holivudu bila jedna od najpoznatijih glumica, a čak je osvojila i Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu “Grad iluzija”.

Međutim, nakon mjuzikla “Oklahoma!” iz 1955. godine, nije ostvarila značajniju filmsku ulogu.

Glorije je 50-ih bila najpoznatija glumica u Holivudu
Glorije je 50-ih bila najpoznatija glumica u Holivudu foto: Profimedia

Do kraja života nastupala je uglavnom u pozorištu, uz povremene filmske i televizijske uloge. Tome je doprinela njena reputacija problematične glumice na snimanjima, kao i njen buran život van kamera.

Dama od skandala

Njen put ka slavi bio je začinjen skandalima, najviše zbog privatnog života u kome je “protrčala” kroz četiri braka za 15 godina i podvrgla se brojnim hirurškim procedurama u pokušaju da zadrži svoj mladalački izgled.

Glorija je bila opsednuta mladalačkim izgledom
Glorija je bila opsednuta mladalačkim izgledom foto: Profimedia

Bila je udata, između ostalih, za režisara Nikolasa Reja i za njegovog sina Tonija Reja i sa obojicom je imala decu. Još skandaloznije, kada je prvi put zavela pastorka, njemu je bilo – 13 godina! Šuškalo se da ih je upravo na delu uhvatio suprug.

Zanimljivo da je Grejemova posle Nikolasa Reja imala još dva braka. Prvo se udala za izvesnog Saja Hauarda, a potom i za - malog Entonija. Istina, dečak je tada već bio odrastao. Potrajali su 14 godina.

Poslednje godine života provela je u stacionaru u Londonu u kojem su o njoj redovno vodili računa roditelji njenog poslednjeg ljubavnika – Pitera Tarnera.

Upravo je on i pokušavao svetu da predstavi drugo lice Glorije Grejem, pa je u svojim memoarima predstavio kao pravu filmsku zvezdu i izuzetnu ženu. Kada su se sreli, razlika između njih je bila ogromna. Ona je imala 55, a on 26 godina.

Po njegovim memoarima 2018. urađena je drama “Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu” u režiji Pola Mekgijana, a po scenariju Meta Grinhalga, sa Džejmijem Belom i Anetom Bening u glavnim ulogama.

Glorija je bila kraljica skandala
Glorija je bila kraljica skandala foto: Profimedia

Glorija je umrla je u Njujorku, 5. oktobra 1981. od raka dojke. Iako je tokom života uživala u bogatstvu, na kraju je ostala bez ičeg.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs