Danica Maksimović nikada nije htela da se uda: Evo zašto već decenijama sa misterioznim lekarem nije stupila u brak

Glumica Danica Maksimović nikada se nije udavala, iako je sa istim čovekom već decenijama. Ovo je njen razlog.

Ljubav
Autor:
Danica Maksimović nikada nije htela da se uda: Evo zašto već decenijama sa misterioznim lekarem nije stupila u brak
Foto: Printscreen Instagram / danymaksi

Priča slavne glumice i lekara vraća veru u ljubav.

U svetu gde su odnosi često definisani formalnostima i dokumentima, ljubavna priča Danice Maksimović i Todora Lolića dokazuje da istinska veza ne zavisi od potpisa na papiru. Više od četiri decenije, ova legendarna glumica i lekar uživaju u skladnom zajedničkom životu, gradeći ljubav i porodicu koja odoleva vremenu i izazovima modernog doba.

Danica Maksimović i njen partner Todor Lolić, nisu se odlučili za brak, ali to nikada nije omelo njihovu sreću. Njihova veza je primer kako ljubav i posvećenost mogu nadmašiti društvene norme i očekivanja.

"Naprosto je bila naša odluka da se ne venčamo. Ništa nam ni ovako ne fali. Neki su me zbog toga osuđivali, verovatno vodeći se verom i tradicijom, ali kada je papir ikada nešto odredio? Šta koga briga kako ja živim?“, rekla je jednom prilikom Danica, ukazujući na suštinsku važnost emocija i podrške u odnosu.

Zajedno su odgajali sina Miloša Lolića, danas poznatog pozorišnog režisera, koji je njihov ponos i najveće postignuće. Uprkos tome što retko izlaze u javnost, svaki njihov zajednički trenutak odiše ljubavlju i uzajamnim poštovanjem, pokazujući da su emocije koje ih povezuju jednako snažne kao i prvog dana.

“ U odnosu dvoje ljudi bitni su podrška, ljubav i ono što se suštinski živi. A tamo negde bi i mogao da stoji neki potpis, ali ne bi mi ništa značio. To je samo naša odluka bila i ništa drugo“, zaključila je glumica.

Ljubavna priča Danice i Todora nije tipična bajka koja se nakon raskošnog venčanja završava sa "živeli su srećno do kraja života", ali je priča o istrajnosti, međusobnom poverenju i spremnosti da se daje i kada se ne očekuje ništa zauzvrat. U vreme kada su površni odnosi i kratkotrajne veze postali pravilo, njih dvoje pokazuju kako prava ljubav može trajati decenijama, uprkos svemu.

"Važno je da je partner uz vas i u sreći, kao što je i u najtežim trenucima, u smrti, kada se rastajete od najvoljenijih. Bitno je i davanje. Ništa ne možete da dobijete ako nećete dati, a pre svega ljubav, razumevanje, spokoj. Sve to ja sam pronašla u mom Todetu i zato toliko dugo trajemo“, zaključuje glumica.

Danica Maksimović i Todor Lolić ostaju primer kako ljubav može biti jednostavna, ali snažna, bez obzira na to da li je formalizovana ili ne. Njihova priča je podsetnik da suštinske vrednosti poput podrške, poštovanja i nežnosti prevazilaze sve formalne okvire.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs