Životna priča

Udala se, pa zavela svog pastorka. I sa mužem i sa njegovim sinom imala decu: Svojim ponašanjem zgrozila čak i Holivud!

Svi su se trudili maksimalno da je ignorišu, a ona je ipak uspela da nađe nekog ko će je voleti takvu kakva je bila

Vip priča
Autor:
Foto: Profimedia

Od kraja 40-ih do kraja 50-ih godina prošlog veka, Glorija Grejem je obasjavala ekrane u Holivudu kao jedna od najpoznatijih glumica, osvojivši čak i Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu “Grad iluzija”.

 

Međutim, nakon mjuzikla “Oklahoma!” iz 1955. godine, nije ostvarila značajniju filmsku ulogu.

 

Do kraja života nastupala je uglavnom u pozorištu, uz povremene filmske i televizijske uloge. Tome je doprinela njena reputacija problematične glumice na snimanjima, kao i njen buran život van kamera.

 

Od vozača kamiona do najpoznatijeg agenta na svetu i najpoželjnijeg muškarca: Životna priča Šona Konerija! (FOTO)

foto: Profimedia

 

Dama od skandala

 

Njen put ka slavi bio je začinjen skandalima, najviše zbog privatnog života u kome je “protrčala” kroz četiri braka za 15 godina i podvrgla se brojnim hirurškim procedurama u pokušaju da zadrži svoj mladalački izgled.

 

Bila je udata, između ostalih, za režisara Nikolasa Reja i za njegovog sina Tonija Reja i sa obojicom je imala decu. Još skandaloznije, kada je prvi put zavela pastorka, njemu je bilo – 13 godina!

 

Umrla je u Njujorku, 5. oktobra 1981. od raka dojke. Iako je tokom života uživala u bogatstvu, na kraju je ostala bez ičeg.

 

Poslednje godine života provela je u stacionaru u Londonu u kojem su o njoj redovno vodili računa roditelji njenog poslednjeg ljubavnika – Pitera Tarnera.

 

Bio je opsednut ženama, ali s njom je živeo do smrti: Životna priča najkontroverznijeg fotografa 20. veka!

foto: Profimedia

 

 

“Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu”

 

Upravo glumac Piter Tarner potrudio se u kasnijim godinama da predstavi drugačije lice Glorije Grejem. On je u svojim memoarima iz 1986. dobar deo posvetio poslednjim godinama Glorijinog života i pokazujući često zaboravljanu ljudsku stranu žene koja je bila jedna od prvih pravih “filmskih zvezda”.

 

Kada su se sreli, ona je imala 55, a on 26 godina.

 

Po ovim memoarima 2018. urađena je drama “Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu” u režiji Pola Mekgijana, a po scenariju Meta Grinhalga, sa Džejmijem Belom i Anetom Bening u glavnim ulogama.

 

Bio je lep kao greh, talentovan i proklet: Životna priča jednog od najvećih muzičara 20. veka! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...