KRALJEVSKA TITULA JE PRIVILEGIJA

JASAN STAV SRPSKE PRINCEZE LJUBICE PO PITANJU ODLUKE HARIJA I MEGAN: "Kraljevska titula nosi se uzdignute glave"

Srpska princeza Ljubica Karađorđević iznela je svoj stav po pitanju odluke princa Harija i Megan Markl da istupe iz kraljevske porodice.

Vip priča
12:37h Autor:
JASAN STAV SRPSKE PRINCEZE LJUBICE PO PITANJU ODLUKE HARIJA I MEGAN: "Kraljevska titula nosi se uzdignute glave"
Ljubica Karađorđević, Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Princeza Ljubica Karađorđević poznata je kao supruga Mihaila Karađorđevića, sina princa Tomislava i princeze Linde i unuka kralja Aleksandra I Ujedinitelja.

Ljubica je jednom prilikom prokomentarisala odluku princa Harija i Megan Markl da istupe iz kraljevske porodice.

"Život u kraljevskoj porodici sa strane deluje kao bajka, ali je zapravo jedan niz obaveza i ograničenja koja nekada umeju teško pasti", rekla je Ljubica za Story.

Ljubica Karađorđević
foto: Profimedia

Podsetićemo, da su Megan i Hari istupili iz britanske kraljevske porodice, a u emisiji kod slavne američke voditeljke Opre Vinfri optužili su monarhiju za rasizam, nefer tretman prema Megan, kao i oduzimanje povlastica njihovom sinu Arčiju samo na osnovu boje kože.

Od tada, njih dvoje suočavaju se sa posledicama svoje odluke, dok je smrt kraljice Elizabete dodatno uzburkala odnose u kraljevskoj porodici.

Megan Markl i Princ Hari
foto: Profimedia

"Ako Megan i Hari nisu mogli da se izbore sa ovom vrstom tereta, povlačenje iz takvog života je jedino što su mogli da urade. Moj stav je da je kraljevska titula privilegija, ali i obaveza. Ne samo da se povinujete obavezama i ograničenjima koja ona nameće već i nosite teret uzdignute glave i sa ponosom.", rekla je princeza Ljubica povod toga.

Ona je objasnila kako je uspela da se navikne na obaveze i pravila koja kraljevska titula sa sobom nosi.

Ljubica Karađorđević, Princ Mihailo, Princ Mihailo Karađorđević
foto: Kurir / Zorana Jevtić

"Kada sam upoznala Mihaila, bilo mi je jasno da se radi o nekome ko živi sa obe noge na zemlji, sa kim je lako razgovarati i ko nikada ne postavlja nikakva očekivanja pred vas. To mi je u ogromnoj meri olakšalo da se naviknem na obaveze i ograničenja koja nosi titula", ispričala je princeza.

"Neke stvari mi još uvek teško padaju, ali sam ih prihvatila kao deo moje obaveze ", zaključila je Ljubica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs