OTMENO I ELEGANTNO

KARAĐORĐEVIĆI NA PRIVATNOM ISPRAĆAJU KRALJICE I KUME: Aleksandar dirnuo sve ovim, princeza Katarina pokazala šta je stil

Karađorđevići na sahrani kume i kraljice Elizabete II su bili obuzeti posebnim emocijama, nisu mogli da sakriju tugu sa lica.

Lifestyle
23:09h Autor:
KARAĐORĐEVIĆI NA PRIVATNOM ISPRAĆAJU KRALJICE I KUME: Aleksandar dirnuo sve ovim, princeza Katarina pokazala šta je stil
Karađorđevići na sahrani kume i kraljice Elizabete II, Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević i njegova supruga princeza Katarina prisustvovali su sahrani kraljice Elizabete II, inače njegove kume koja ga je krstila pre skoro osam decenija. Oboje su bili u izuzetno otmenim izdanju, posebno se njegova supruga potrudila da izabere stajling u skladu sa svim pravilima i protokolima.

Princeza Katarina se pojavila u svedenom i elegantnom crnom izdanju, koje je upotpunila sa zanimljivim komadima nakita. Izgleda da među damama svetskih lidera i priradnica kraljevskih porodica važilo nepisano modno pravilo - jednostavna i elegantna crna odeca sa upadljivim aksesoarima.

Naime, i sam stil legendarne kraljice Elizabete II je bio upravo takav. Ona je svoje jednostavne komplete uvek "začinila" lepim ogrlicama i minđušama.

Naš prestolonaslednik je podelio i svoje utiske o današnjem tužnom i istorijskom događaju, koji je pratio ceo svet:

"Moja supruga Princeza Katarina i ja prisustvovali smo danas u Londonu državnoj sahrani Nj.V. kraljice Elizabete II, moje kume.

Prethodnog dana, u nedelju, 18. septembra, bili smo na prijemu za kraljevske porodice i šefove država, koji su priredili Njihova Visočanstva Kralj Čarls III i kraljica supruga Kamila u Bakingemskoj palati. Istog dana smo takođe odali poštu pokojnoj kraljici na odru u Vestminsterskom holu.

Ovo je veoma tužan dan, dan kada smo rekli poslednje zbogom i oprostili se od moje kume, izuzetnog monarha koji je neizbrisivo obeležio vreme u kojem živimo, kao najduže vladajući suveren Ujedinjenog kraljevstva. Preminula je, ali će sećanje na nju večno živeti, a svi koji smo je poznavali brižljivo ćemo čuvati to sećanje. Zahvalan sam na svim trenucima koje smo zajedno podelili, na njenim ljubaznim i brižnim rečima i na njenoj ljubavi.

Siguran sam da će moj dragi ujak, Nj.V. kralj Čarls III biti dostojan sledbenik svoje velike majke, i znam da će on, sa istom odanošću i odlučnošću koju je imala kraljica Elizabeta II, služiti svom narodu i svojoj zemlji kao monarh Ujedinjenog kraljevstva i ostalih krunskih zemalja Komonvelta. Kraljičin sjajan, izuzetan primer vodiće ga u obavljanju njegove važne dužnosti", napisao je na Fejsbuku Aleksandar II Karađorđević.

Princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević večeras su prisutni i na privatnom ispraćaju kraljice Elizabete II u kapeli Svetog Ðorđa, na koji dolaze samo najbliži, a ovaj događaj je zavtoren za javnost.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs