NASTAVILA TRADICIJU

NOVA KRALJICA POJAVILA SE ISPRED BAKINGEMSKE PALATE SA NAKITOM KOJI KRIJE TAJNU PORUKU: Izbor Kamile Parker NIJE SLUČAJ

Nakit nove kraljice nosi tajnu poruku, trudi se da nastavi Elizabetinu tradiciju.

Vip priča
12:42h Autor:
NOVA KRALJICA POJAVILA SE ISPRED BAKINGEMSKE PALATE SA NAKITOM KOJI KRIJE TAJNU PORUKU: Izbor Kamile Parker NIJE SLUČAJ
Nakit nove kraljice nosi tajnu poruku, Foto: Profimedia

Novog kralja Čarlsa III srdačno je dočekala mnogobrojna publika ispred Bakingemske palate. Britanski monarh se pojavio u pratnji svoje supruge Kamile Parker, koja je za tu priliku odabrala bisernu ogrlicu sa okruglom dijamantskom kopčom. A takav izbor aksesoara nije bio slučajan.

Kamila Parker
foto: Profimedia

Naime, beli biseri su nakit koji kraljevska porodica zvanično nosi tokom perioda žalosti, a to datira iz vladavine kraljice Viktorije, koja je nosila crno 40 godina u znak počasti nakon smrti njenog supruga princa Alberta.

kraljica Viktorija
foto: Profimedia

Jedini nakit koji je nosila bio je crn ili bezbojan, a često je birala upravo niske bisera. A tu tradiciju je nastavila i kraljica Elizabeta II, koja je, takođe, odala počast svom mužu Filipu u aprilu 2021. godine, noseći bisernu ogrlicu od tri niti i odgovarajuće minđuše.

Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

A kraljica sa najdužim stažom bisere nije nosila samo na ispraćaju svog supriga, već i na sahrani princeze Dajane, princeze Margarete i kralja Džordža VI.

Ekspertkinja za kraljevski nakit Lesli Fild istakla je da su biseri tradicionalni nakit za kraljice već hiljadu godina. Posebno je naglasila da nije do sada postojala kraljica koja ih nije nosila.

- Bili su retki, lepi i sjajni – i što ih više nosite, postaju sjajniji - zaključila je Lesli.

1 / 5 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs