imaju milijarde

BOGATSTVO SU STEKLI ROĐENJEM, A CIFRA NA NJEGOVOM RAČUNU JE ŠOKANTNA: Koliko je zapravo "teška" kraljevska porodica

Kraljevska porodica poseduje ogromno bogatstvo. Samo jedan dragulj na kruni košta 3 milijarde funti, dok svako od njih ima veliku sumu na računu.

Zanimljivosti
19:50h Autor:
BOGATSTVO SU STEKLI ROĐENJEM, A CIFRA NA NJEGOVOM RAČUNU JE ŠOKANTNA: Koliko je zapravo "teška" kraljevska porodica
Krljica Elizabeta je iza sebe ostavila veliko bogatstvo, Foto: Profimedia

Kraljica Elizabeta, tokom 70-ogodišnje vladavine stekla ogromno bogatstvo. Novac nije dolazio samo kao posledica plaćanja poreza građanja, nego i od zemlje koju kraljevska porodica ima u svom vlasništvu.

Kraljevska poridica ima nekoliko skupih imanja, dok je zamak Balmoral kraljica najviše volela, a čija je vrednost 140 miliona dolara.

Zamak Balmoral, Balmoral
foto: Profimedia

Kraljičino privatno bogatstvo procenjeno je na 370 milona funti 2022. prema Sandej tajmsu, što je pet miliona više u odnosu na prethodnu godinu.

Elizabeta je imala i kolekciju kraljevskih maraka u vrednosti 100 miliona funti, prema Tajmsovim navodima.

Princ Čarls
foto: Reuters / Afolabi Sotunde

Princ Čarls, sada već kralj imao je bogatstvo čija je neto vrednost od 100 miliona dolara. On će sada zahvaljujući svojoj tituli biti još bogatiji, jer će naslediti sve ono što je pripadalo kraljici.

Zanimljivo je da samo dragulj koji se nalazi na kruni vredi oko 3 milijarde funti.

Kraljica Elizabeta
foto: Shutterstock

Elizabetim suprug, princ Filip iza sebe je ostavio daleko manje bogatstvo od kraljice, odnosno 30 miliona funti. Takođe je posedovao kolekciju slika koja broji oko 3.000 dela, a od kojih je većina sačuvana za porodicu i prijatelje.

Princ Filip
foto: Profimedia

Navodi se i da je Elizabeta iza sebe ostavila testament prema kojem je deo njenog bogatstva pripao i ostalim članovima porodice.

Zanimljivo je i da mladi princ, odnosno sin princa Vilijama na svom računu ima pozamašnu svotu novca.

Princ Vilijam
foto: Profimedia

Naime, princ Džordž na svom računu poseduje 4 milijarde dolara. Inače, on je najstariji sin Vilijama i Kejt, a stekao je veliku popularnost pojavljivajući se na važnim događajima.

Princ Džordž
foto: Profimedia/editorial images

Princ Vilijam, vojvoda od Kembridža, bio je jedan od naslednika prestola. Međutim, nije želeo da čeka da postane onaj koji će sedeti na prestolu da bi stekao ogromnu količinu novca. Njegovo bogatstvo dolazilo je iz raznih krajeva i obuhvatalo je nasledstvo i mesečnu naknadu. Sa svojom kombinovanom platom od svog rada od britanskih poreskih obveznika, stekao je ogromnu količinu ušteđevine koja ga je učinila bogatim budućim kraljem, a procenjuje se na 40 miliona dolara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs