POBEDNICA BEOVIZIJE

ZBOG NJENOG NEOBIČNOG NASTUPA GORE DRUŠTVENE MREŽE: Ko je, zapravo, Konstrakta? (FOTO)

Pevačica Konstrakta će sa svojom pesmom "In corpore sano" predstavljati Srbiju u maju u Torinu. Mi vam donosimo detalje koje niste znali o njoj

Vip priča
Autor:
ZBOG NJENOG NEOBIČNOG NASTUPA GORE DRUŠTVENE MREŽE: Ko je, zapravo, Konstrakta? (FOTO)
Foto: Printscreen Youtube / RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

Pojavila se neprimetno i nakon samo jednog izvođenja numere "In Corpore Sano", postala glavni favorit. Kao što su mnogi i predviđali, upravo će nas umetnica, poznatija kao Konstrakta, predstavljati na pesmi Evrovizije.

Pojavom, pomalo neobičnim i originalnim nastupom izazvala je veliku pažnju, ali i podeljenja mišljenja.

Ko je zapravo Konstakta?

Njeno pravo ime je Ana Đurić. Diplomirani je arhitekta, majka dvoje dece, Lene i Nikole. Dugo godina bila je član benda "Zemlja Gruva", koji je nastao 2007. godine.

Zanimljivo je da Ani ovo nije prvi istup na pesmi Beovizije. I 2009. godine se takmičila sa pomenutim bendom, ali su ostvrili daleko lošiji plasman.

Ipak, ove godine je došlo njenih 5 minuta i ona ih je odlično iskoristila.

Do nastupa na pesmi Beovizije, mnogi Konstraktu nisu ubrajali među favorite, ali se to promenilo. Izvođenje pesme i sama njena pojava izazvali su veliku pažnju i brojne komentre na društvenim mrežama, kako pozitivne, tako i negativne.

- "In Corpore Sano" ima mnogo pratećih sadržaja, pod krovnom temom odnosa prema zdravlju. Ne mogu da obuhvatim sve, ali izdvajam odnos prema zdravlju koji ide od "mora" do "može". S jedne strane živimo u atmosferi (straha) u kojoj je zdravlje postavljeno kao vrhunska vrednost iza koje stoji jedna enormna potrošnja - rekla je ranije Konstrakta.

- O zdravlju se priča kao o nečemu što je u potpunosti u našoj kontroli, samo ako uradimo ovo, kupimo ono, zapratimo najnoviji trend, poslušamo ono… Mora se biti zdrav. To je presija koja nas ostavlja u strahu. S druge strane, moguće je ostvariti jedan zdravorazumski odnos u kome je zdravlje donekle u našim rukama u kome se, shodno tome, bolest i konačno smrt, prihvataju sa manje straha, izjavila je ona neposredno pred nastup.

A, mi pitamo vas. Šta mislite o numeri koja će nas predstavljati na ovom prestižnom takmičenju?

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs