ŽIVOTNA PRIČA

GLUMAC KOG JE SRBIJA OBOŽAVALA DOŽIVEO JEZIVU SUDBINU: Smrt sina ga je slomila, od te tragedije se nikad nije oporavio!

U jednom danu život mu se pretvorio u agoniju

Vip priča
Autor:
GLUMAC KOG JE SRBIJA OBOŽAVALA DOŽIVEO JEZIVU SUDBINU: Smrt sina ga je slomila, od te tragedije se nikad nije oporavio!
Foto: Profimedia

Nikolas Lindherst slavu je stekao ulogom Rodnija Trotera u britanskoj kultnoj seriji "Mućke", koja je stekla veliku popularnost i u Srbiji. Međutim, i pre nego što će zaigrati naivnog i dobrodušnog mlađeg brata Derika Trotera, Nikolas je ostvario i nekoliko televizijskih uloga kao tinejdžer.

Prvu ulogu zabeležio je sa 13 godina, u filmu "The Nelson Affair".

"Mućke" su se, uz nastavke i specijale, snimale u periodu od 1981. do 1996. godine a tada su upravo Rodni i Del Boj postali najomiljenija lica sa televizije.

Međutim ni Nikolas Lindherst, koji je igrao Rodnija mlađeg člana porodice Troter, a ni Dejvid Džejson, koji je igrao njegovog starijeg brata Derika, nisu uspeli da ostvare zavidnu glumačku karijeru nakon što su "Mućke" prestale da se snimaju.

Igrali su uglavnom u serijama koje nisu uspele da dosegnu slavu "Mućki" dok je Nikolas svoju karijeru uglavnom bazirao na televizijske serije i filmove.

Od 1999. godine u braku je sa Lusi Smit sa kojom je dobio sina Arčija koji je krenuo njegovim stopama, a onda se dogodil tragedija.

OSVAJAO NAJLEPŠE ŽENE, 4 PUTA BIO U BRAKU, STIGAO I DO SVEMIRA: Životna priča legendarnog Vilijama Šatnera! (FOTO)

Mućke
foto: Printscreen Youtube / BBCWorldwide

Dan koji je promenio sve

Sin slavnog glumca nađen je mrtav u stanu u septembru 2020. godine, a imao je samo 19 godina.

Mladi Arči Lindherst, koji je pošao stopama svog oca i već se ostvario kao glumac, preminuo je u snu, a tek nekoliko meseci nakon njegove smrti, njegova majka Lusi smogla je snage i za javnost otkrila detalje nezamislive tragedije koja je zadesila njihovu porodicu. U emotivnom obraćanju javnosti Lusi je tada priznala da prolazi kroz “najveću noćnu moru svakog roditelja”, te da bi volela da takvu bol više nikada niko ne oseti, a potom je otkrila i da je uzrok njegove smrti bio akutna limfoblastična leukemija.

DRUGOG MUŽA BESOMUČNO VARALA, JAVNO OSRAMOĆENA, SKONČALA U STARAČKOM DOMU: Skandalozni život vojvotkinje od Argila!

— Ovo nije leukemija kakvu znamo, u pitanju je akutni oblik, što znači da se razvija brzo. Niko nije mogao ništa da učini jer Arči nije pokazivao znakove bolesti. Imao je više krvarenja u mozgu — izjavila je Lusi Lindherst tom prilikom.

Čuveni glumac često je isticao koliko mu je uloga oca promenila život, priznavši da je, nakon rođenja naslednika, postao druga osoba.

– Postao sam druga osoba preko noći kada se on rodio. Moja karijera je bila žrtva roditeljstva. Ja sam znao kako da napravim dobru seriju, ali ne i kako da budem roditelj. Zato sam odlučio da pauziram tri godine – ispričao je Nikolas u intervjuu za “Gardijan” pre nekoliko godina.

ON JE NAJBOGATIJI PRINC EVROPE, POHLEPA GA UMALO KOŠTALA GLAVE: Sve je pobedio ali smrt supruge ga slomila! (FOTO)

Oprostio se od glume

Nakon gubitka sina, Nikolas nije smogao snage da nastavi da glumi.

Legenda komedije neće se više pojavljivati pod reflektorima, jer tuguje zbog tragične smrti sina Arčija, piše britanski "Dejli Star".

Pisac Lorens Marks, koji Nikolasa poznaje više od 25 godina, upozorava da je malo verovatno da će se on ikada vratiti u šoubiznis.

- Nikolas je doživeo tragediju. Mora da mu je to slomilo srce. To bi slomilo nečije srce - rekao je Marks za Dejli Star.

- Uvek se držao povučeno, i sada će to činiti više nego ikada. Izgubio je sina. Sumnjam da ćemo ga videti da još glumi.

- Želeo bih da kažem da ćemo ga ponovo videti kako glumi, ali mislim da nećemo. Moraćemo da živimo na vizuelnim sećanjima na njega, a imamo ih mnogo. Moramo biti zahvalni na tome - dodao je Marks.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs