da li ste znali?

ISPOVEST FATALNE GLUMICE - DŽOAN KOLINS: Zbog stida se udala za čoveka koji ju je silovao i drogirao! (FOTO)

Britanska filmska diva Džoan Kolins iznela je u dokumentarcu pikantne detalje o bračnim neuspesima, brojnim aferama, seksizmu u šou-biznisu prisutnom mnogo pre pojave pokreta Me Too i priznala da je srodnu dušu pronašla u producentu Persiju Gibsonu

Vip priča
Autor:
ISPOVEST FATALNE GLUMICE - DŽOAN KOLINS: Zbog stida se udala za čoveka koji ju je silovao i drogirao! (FOTO)
Foto: Profimedia

Britanska diva s mnogo šarma i godina Džoan Kolins (88) odlučila je da razbije postnovogodišnju učmalost rasprostranjenu širom sveta i podari nam ispovest u obliku dokumentarnog filma u kome je ispričala pikantne detalje o svojih pet brakova. Aleksis Kolbi iz kultne “Dinastije” nije koristila korektor i tečni puder dok je govorila o svojim padovima, kojih je, s obzirom na godine, bilo jednako koliko i uspona. Priznala je da se udala za Maksvela Rida zbog sramote jer ju je silovao na prvom sastanku. Kasnije je pokušao da je iznajmi zainteresovanim starijim muškarcima za deset hiljada funti za noć seksa.

- On je imao 31, a ja 17 godina. Bila sam devica. Drogirao me je dok smo bili u njegovoj kući. Usred noći, kad sam došla sebi, videla sam kako je iznad mene i u meni. Udala sam se za njega zato što sam imala snažan osećaj krivice. Da nisam bila toliko naivna po pitanju seksa, ne bih to nikada učinila. Medeni mesec je bio fijasko. Trudili smo se da delujemo kao normalan i srećan par, a ja sam se osećala jadno. Moj otac je bio agent i znao je šta se dešava u šou-biznisu. Znao je kakvi su muškarci mnogo pre pojave pokreta Me Too. Protivio se mojoj želji da budem glumica - objasnila je Džoan.

Loši izbori

Brak je potrajao četiri godine, a već 1963. drugi put je stala pred oltar. Njenu prvo pažnju a zatim i srce osvojio je pevač i povremeno glumac Entoni Njuli, skoro jednako poznat po hitovima i aferama. Iako su dobili dvoje dece, Taru i Aleksandera, bila je javna tajna da pevač nasrće na sve što nosi suknju, od baba-sere do stjuardese. Kap koja je prelila čašu bio je film s obiljem autobiografskog materijala u kome je prikazan muškarac razapet između plavuše bogatih oblina i majke svoje dece, koju je glumila, pogađate,Džoan Kolins. Nije joj mnogo trebalo da zaključi o čemu je reč. Znala je da je taj film nadgrobni spomenik njihovom braku.

Treći put se udala za Rona Kasa 1972. S njim je dobila kćerku Kejti. Idila je trajala dok Kejti nije doživela saobraćajnu nesreću u kojoj joj je oštećen mozak.

- Kejtina nesreća je najgori događaj u mom životu. Bez dileme. Bilo je i drugih teških trenutaka, ali nijedan se ne može meriti s tom nesrećom.

Pošto ih je iracionalnim ponašanjem doveo na korak od bankrota, Džoan se razvela od Kasa 1983. Ubrzo zatim je na jednoj zabavi upoznala 14 godina mlađeg švedskog pevača i plejboja Petera Holma. Lišena novčanih briga jer je zbog uspeha “Dinastije” vodila aristokratski način života, dopustila je da bude osvojena. Holmovi planovi bili su delimično drugačiji. Čim je zadobio glumičino poverenje, otpustio je sve njene savetnike, pravnike i agenta, u potpunosti preuzimajući brigu o njenoj karijeri. Venčali su se 1985. uprkos naporima pojedinih Džoaninih prijatelja da joj otvore oči i ukažu na činjenicu da je švedskog plavušana privukao, pre svega, njen novac.

- Bila sam zaljubljena i glupa, nisam ih slušala. Problem je bio u tome što sam bila previše tvrdoglava da priznam da sam pogrešila - ispričala je diva.

Posle Holmovih ispada i javnih kritika na račun njenog izgleda i godina, razveli su se 1987. Za otpremninu je tražio da mu plaća 35 hiljada funti mesečno i kuće u Los Anđelesu i na jugu Francuske.

I kad su svi pomislili da se umorila od bacanja bidermajera, Džoan Kolins se 2000. udala za 32 godine mlađeg filmskog producenta Persija Gibsona.

- Napokon sam našla srodnu dušu - rekla je glumica, potvrđujući da su brojevi važni samo u matematici.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs