vanesa hadžens

OAZA MIRA I LUKSUZA: Dom mlade glumice je omaž starom Holivudu kakav još niste videli! (VIDEO)

Prelepo uređena kuća u Los Anđelesu talentovane glumice.

Enterijer
Autor:
OAZA MIRA I LUKSUZA: Dom mlade glumice je omaž starom Holivudu kakav još niste videli! (VIDEO)
Vanesa Hadžens, Foto: Printscreen Youtube / Architectural Digest

Vanesa Hadžens ima tradiciju.

„Kada sam u Los Anđelesu, prve noći kada sam kod kuće, okupam se“, rekla je. To je doslovno i metaforično "uranjanje" u sklonište koje je stvorila u Los Felizu, zelenom kvartu na padini pored Holivuda. Pet godina je provela tražeći ovu kolonijalnu kuću, koju sada zove svojim domom.

„U njoj je bilo toliko stvari koje su me impresionirale“, kaže ona. „Prolazeći kroz kapiju i videvši je prekrivenu impresivnim bršljanom, okruženu maslinama, kao da sam tog trenutka otputovala u Francusku ili Italiju. Osećala sam se kao da sam zaista tamo.“

Međutim, priča o kući ju je vodila dalje. Kuća nosi ime Little DeMille i sagradio ju je filmski reditelj Sesil B. Demil 1922. godine, navodno za svoju ljubavnicu. Pre Hadžens, kuća je pripadala glumcu Geriju Oldmanu, koji je postavio podove od francuskog hrasta iz 18. veka. „Htela sam staru kuću“, kaže glumica. „Za mene, postoji nešto tako romantično u tome, mesto sa karakterom i neobičnim detaljima. Volim stare holivudske elemente: art deco ventilacione otvore, luster iznad stepenica, dvorište koje izgleda kao park."

Nakon kupovine kuće 2018. godine, mlada glumica je angažovala dizajnera enterijera Džejka Arnolda da preuredi njen dom. Ona je preuzela zadatak renoviranja kuhinje tokom pandemije. Nabavila je nove mermerne radne površine, ofarbala ormare, kupila nove fioke. U vintidž prodavnici pronašla je roze sofu od mohera u koju se zaljubila. Želela je da kuća bude super ženstvena, da bude neka vrsta ženske palate. Sofa igra glavnu ulogu u tome.

Omaž ženstvenosti se nastavlja na otvorenom. Glumica je unajmila umetnicu Karli Kun da naslika mural lica u bazenu. „Želela sam da dodam malo sebe u dvorište“, kaže ona. Veliki, dugačak sto postaje savršena postavka za večere sa prijateljima koje glumica često organizuje. Idealna noć, prema rečima glumice, uključuje smeh njenih prijatelja uz balade Edit Pjaf!

Što se tiče njene spavaće sobe, ona priznaje da se zaljubila u ideju opuštanja u dubokoj, keramičkoj kadi sa otvorenim prozorima uz njenu omiljenu francusku muziku, kao i njene mirisne sveće. Nedavno je Vanesa Hadžens provodila dosta vremena radeći – glumila je u predstojećem rediteljskom debiju Lina Manuela Mirande, "Tik, tik ... Bum!"

„Veoma je lepo znati da kada dođem kući, čeka me divna opuštajuća kupka“, kaže ona.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs