lana tarner

TAJNU UBISTVA JE ODNELA SA SOBOM U GROB: Ovako je Lana Tarner spasila svoju ćerku doživotne robije! (FOTO)

O njegovom ubistvu se i danas govori, a osumnjičen je bio i Šon Koneri.

Vip priča
Autor:
TAJNU UBISTVA JE ODNELA SA SOBOM U GROB: Ovako je Lana Tarner spasila svoju ćerku doživotne robije! (FOTO)
Lana Tarner, Foto: Profimedia

Čuvena je fotografija iz 1958. godine na kojoj Lana Tarner plače u sudnici dok objašnjava kako je njena ćerka izbola i usmrtila Džonija Stompanata, mafijaša s kojim je bila u vezi u to vreme. Čitav slučaj je bio veoma poznat. Stompanato joj je tukao majku, ćerka poznate glumice zlatnog doba Holivuda ga je ubila, na kraju je ipak bila oslobođena, ali zanimljivo da veze s celim tim slučajem ima i Šon Koneri.

Brutalno ubistvo glumice u 9. mesecu trudnoće zavilo Holivud u crno: Žrtvovala je sekta, umrla u strašnim mukama!(FOTO)

Lana Tarner
foto: Profimedia

Dakle, Stompanato je baš bio ugledan kriminalac, Tarnerova isto tako ugledna glumica. Bili su u vezi oko godinu dana, što znači negde od 1957. godine. Njihov odnos je bio buran, pun svađa i tučnjava, a Džoni je bio ljubomoran na Konerija neko vreme pred smrt budući da se Lana zbližila s njim, čak su i izlazili (iako je postao Bond tek pet godina kasnije, ali uvek je imao šlifa i prolaz kod najlepših žena Holivuda). Tako je jedan gangster u besu odlučio da preleti okean i upadne na na snimanje filma U drugo vreme na drugom mestu i pištoljem zapreti Koneriju. To nije impresioniralo čuvenig Bonda, koji je u tom trenutku bio bivši bodi bilder i vlasnik crnog pojasa, pa je naučenim metodama samoobrane zavrnuo ruku Stompanatu i naterao ga da ispusti oružje. Ekipa filma ga je prijavila policiji i deportovan je nazad u Ameriku.

Koji mesec kasnije se dogodilo ubistvo.. Ćerka legendarne glumice i seks simbola, Lane Tarner, Šeril (14) je bila optužena za ubistvo majčinog ljubavnika. Lana je na sudu oplakala i uverila porotu da je devojčica izbola Stompanata braneći majku od njegovih udaraca. Ovo je prošlo, mada su mnogi i tada i u narednih godina bili skeptični da li je to baš tako bilo i da li je Lana možda imala glumačku izvedbu života upravo na sudu. Veliki broj ljudi je smatrao da ga je upravo ona i ubila.

Skandalozan život holivudske dive: Sedam muževa,150 ljubavnih veza, silovanje i ubistvo! (FOTO)

Lana Tarner
foto: Profimedia

Ipak, Šon ni u ovim kaznenim segmentima nije bio isključen pošto su kolege gangsteri, saborci iz mafijaške ekipe pokojnog Džonija, smatrali da je zapravo Koneri bio taj koji je odgovoran za njegovu smrt. Neko vreme je čak bila organizovana hajka i pokušana krvna osveta, ali se glumac povukao u tajnost i nisu uspeli da ga pronađu.

Možda je nekome interesantno i to da je lik Stompanata iskorišćen u kultnom ostvarenju "Poverljivo iu LA".

Lana Tarner je preminula 1995. godine, a tajnu je odnela u grob. Mala Šeril je još uvek živa, živi povučenim životom, međutim uvek se vredi podsetiti ovih priča kada pomislimo kako je sve glamurozno i otmeno u Holivudu.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs