Najslavnija porodica

OVO SU DECA BILA I MELINDE GEJTS: Čime se bave krijući se od javnosti i zašto neće naslediti bogatstvo svojih roditelja!

Na prvo dete su se odlučili nakon što je Melinda već deset godina radila u Microsoftu, a svako dete je rođeno s tri godine razlike

Vip priča
Autor:
Foto: Profimedia

Milijarder i osnivač kompanije Microsoft Bil Gejts i njegova supruga Melinda nedavno su na Twitteru objavili kako se razvode nakon 27 godina braka, a par ima troje odrasle dece starosti od 17 do 23 godine koji, baš kao i roditelji, privatne živote drže daleko od očiju javnosti.

Bil i Melinda Gejts upoznali su se 1987. godina kada se ona priključila njegovoj kompaniji Microsoft, a par se venčao 1994. godine te su punih 27 godina proveli u braku. Bil i Melinda svoju privatnost uvek su ljubomorno čuvali, a da imaju problema u braku javnost nije znala sve dok Bil Gejts tu vest nije objavio na svom profilu na Twitteru i njome mnoge šokirao.

Uvek skladan i ravnopravan par, kako na poslu, tako i u privatno životu oduvek je bio naklonjen pomnom planiranju. Matematika im je igrala važnu ulogu u svim segmentima života i ništa nisu prepuštali slučaju.

Dženifer Gejts

Na prvo dete su se odlučili nakon što je Melinda već deset godina radila u Microsoftu, a svako dete je rođeno s tri godine razlike. Melinda je nakon rođenja prvog deteta odlučila posvetiti porodicu i da se neće vraćati na posao, a ta odluka je šokirala Bila.

Nakon gotovo tri decenije zajedničkog života par ima troje dece. Njihova prva ćerka Dženifer Gejts rođena je 26. aprila 1996. godine i diplomirala je na Univerzitetu Stenford s diplomom iz biologije. Prema njenom Instagram profilu trenutno pohađa medicinski fakultet u Njujorku.

23-godišnja Dženifer nagrađivani je džokej i učestvovala je na takmičenjima širom sveta. Njen dečko, takođe profesionalni džokej, egipćanin Najel Nasar zaprosio ju je u januaru ove godine, a taj događaj par i njihove porodice podelili su na društvenim mrežama. Dženifer je poprilično strastvena u nameri da svet učini boljim mestom. Navodno je jednom rekla:

"Rođena sam u privilegovanim uslovima i smatram da tu priliku treba iskoristiti za učenje i pronalazak stvari koje mi omogućuju da svet učinim barem malo boljim mestom", piše Express.

Rori Gejts

Rori Gejts je jedini sin Bila i Melinde. 20-godišnji Rori završio je srednju školu 2018. godine i upisao se na Univerzitet u Čikagu i navodno studira pravo. Uprkos vrlo popularnom porodičnom imenu, Rori održava relativno privatan život.

Povodom njegovog 18. rođendana, Melinda mu je napisala prelepu rođendansku poruku u kojoj je pohvalila ljubav svog sina prema zagonetkama i njegovu podršku feminizmu. Tada je napisala:

"Rori je saosećajan i znatiželjan. Inteligentan je i načitan i duboko informisan o širokom spektru pitanja koja ga zanimaju. Sjajan je sin i sjajan brat. Nasledio je opsesivnu ljubav svojih roditelja prema zagonetkama. Ali ono zbog čega sam najponosnija jeste to što je Rori feminista."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rory John Gates (@roryjohng)

Fibi Gejts

Treće dete Melinde i Bila Gejtsa je Fibi koja ima 17 godina. Poput svog brata Rorija, živi poprilično povučeno od očiju javnosti. Najmlađa članica porodice Gejts je u svojoj privatnoj biografiji na Instagramu navela da pohađa školu Lejksajd. Istu tu školu pohađali su njen brat Rori i sestra Dženifer, ali i otac Bil, a diplomu bi trebalo da stekne ove godine. Gejtsova najmlađa ćerka završila je Školu američkog baleta i školi Džulijard.

U jednoj staroj, vrlo emotivnoj objavi na svom Instagramu Bil je otkrio Fibinu ljubav prema čitanju knjiga. Tada je napisao:

"Moja ćerka Fibi i ja volimo da čitamo sve vrste knjiga i veliki smo obožavaoci @johngreenwritesbook. Oboje smo s guštom pročitali njihov roman 'Turtles All the Way Down koji priča priču mladoj ženi koji pronalazi nestalog milijardera. Evo šta je Fibi imala da kaže o knjizi: Godinama sam odani fan Džona Grina - proždirući njegove romane u kafićima, za vreme putovanja i sklupčana kod kuće na kauču. Ta slikovitost u njegovim romanima navede me da se skroz uživim u priču njegovih romana, ali roman 'Turtles All the Way Down'  ostavio je poseban utisak na mene."

Fibi Gejts sa majkom Melindom
Fibi Gejts sa majkom Melindomfoto: Profimedia

Mnoge je iznenadilo kada su saznali da troje dece neće naslediti ogromno bogatstvo svojih roditelja, već samo manji deo. Nagađa se kako će svako dete od roditelja naslediti 10 miliona dolara. Premda se to ne čini malo, to je poprilično skroman iznos u odnosu na 130 milijardi dolara, na koliko se procenjuje Gejtsovo bogatstvo. Bil i Melinda odlučili su da veći deo novca doniraju u dobrotvorne svrhe, a razlog tome su otkrili svojevremeno na konferenciji TED gde je Bil rekao:

'Želimo da postignemo ravnotežu u kojoj imaju slobodu da učine bilo šta, ali ne i tako puno novca koji će im omogućiti da ne rade ništa."

Porodica Gejts ima neto vrednost veću od 100 milijardi dolara, a kada je reč o njihovom razvodu, on bi mogao biti rekordan po veličini nagodbe. Najveća nagodba za razvod trenutno pripada osnivaču Amazona, Džefu Bezosu, najbogatijem čoveku na svetu, koji je finalizirao razvod od Mekenzi Skot za otprilike 36 milijardi dolara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...