BOL KAKVA SE NE PAMTI

SUDBINA GORA OD SMRTI: Bila je nestvarno lepa, a umrla je od tuge - muž joj se ubio, a sin stradao na jeziv način!(FOTO)

Glumica je u životu preživela i doživela ono što ni neprijatelju ne biste poželeli...

Vip priča
22:35h Autor:
SUDBINA GORA OD SMRTI: Bila je nestvarno lepa, a umrla je od tuge - muž joj se ubio, a sin stradao na jeziv način!(FOTO)
Foto: Profimedia

Romi Šnajder je jedno od najčuvenijih lica filma, a ova glumica imala je i jako buran život.

Danas joj se filmofili dive zbog neverovtne moći transformacije - od nevine i naivne princeze Sisi i imidža kojeg je imala u Nemačkoj i Austriji, pa do zavodnice u filmovima sa svojom velikom ljubavi, Alan Delonom do ikone avangarde sedamdesetih. Pravog imena Rouzmeri Magdalena Albah, rođena je 1938. godine u Beču, u porodici gde su se svi tradicionalno bavili glumom. Otac, Vulf Albah-Reti bio je Austrijanac, a majka Magda Šnajder bila je Nemica. Pozorišna je glumica bila čak i baka Rosa Albah-Reti. Imala je brata Vulf- Ditera, a karijeru je kasnije nadgledao njen očuh (nakon razvoda roditelja), Hans Herbert Blatchajm, koji je - dala je Šnajder kasnije naslutiti - pokazivao puno previše interesa za Romi i njeno telo nego, što je ona smatrala primerenim i prirodnim.

Svoj je prvi film snimila kada je imala 15 godina, a ubrzo se profilirala kao glumica koja utelovljuje princeze - od Viktorije u filmu "Mädchenjahre einer Königin", do uloge koja ju je globalno proslavila, ona princeze Sisi kada je imala 18 godina.

Romi Šnajder
foto: Profimedia

Taj je film imao i dva nastavka. Na setu filma "Christine", kao 20-godišnjakinja, fatalno se zaljubila u kolegu kojeg je upravo ona odabrala da glumi u filmu - mladog i relativno nepoznatog Francuza Alan Delona. On, i danas poznat po burnom temperamentu, i Romi su se, na setu mrzeli i stalno svađali, ali nisu mogli sakriti hemiju.

Nakon završetka snimanja Romi, stvarna princeza nemačko-austrijskog filma, čuvana "pod staklenim zvonom", odselila se u Pariz ljubavniku.

- Da, bila sam princeza, i ne samo ispred kamere. Uvek sam bila princeza, i to mi je dosadilo. Pokušala sam pobeći iz te ludačke košulje, iz tog malog sveta, u slobodu Pariza i novog života - rekla je.

Ona i tri godine stariji Alen Delon postali su evropski "zlatni par". U isto su se vreme obožavali, ali i tako svađali da bi on svako toliko otišao na nekoliko nedelja ili meseci, a onda se pokunjeno vratio Romi koja bi ga uvek primila natrag.

Stvar se do kraja raspala kada je Romi shvatila da je glumac imao aferu s pevačicom i glumicom Niko koja mu je rodila sina Kristiana, kojeg je Delon ostavio roditeljima. Par je tada napokon prekinuo veridbu na kojoj je insistirala konzervativna Romina porodica, šokirana time da godinama žive u vanbračnoj zajednici.

Romi Šnajder, Alen Delon
foto: Profimedia

Nakon više od pet godina s Delonom Šnajder je bila luda od tuge i očaja. Po kuloarima se pričalo da je glumica razmišljala o samoubistvu, kao i da su je prijatelji vodili psihijatrima. Onda je upoznala nemačkog filmskog i pozorišnog glumca Harija Mejena koji se zbog nje čak razveo od supruge s kojom je bio 13 godina.

Romina je karijera i dalje cvetala, a 1966. se i udala za Mejena. Iste su godine postali i roditelji sina Davida Kristofera koji je Romi, kažu njeni prijatelji i poznanici, postao centar sveta na način da joj je čak radi toga počeo patiti brak.

Kad je 1969. godine zazvonio telefon i Delon Romi ponudio da zajedno rade na filmu "Swimming Pool" ona je, na užas svog supruga, odmah rekla da. Oni koji su imali priliku biti na setu tvrde da nije bilo afere, i da su osećaji na ekranu samo sene sećanja, ali mediji su bili prepuni članaka o tome kako se ljubavni par prepustio sudbini i osećajima. Objavili su i fotografije njihovog rastanka na aerodromu u Nici.

Romi Šnajder, Alen Delon
foto: Profimedia

Njen suprug Hari se u međuvremenu ubijao od alkohola, nespreman da prihvati njenu verziju priče da ga nije varala. Godine 1973. su se razveli, a tada je i Romi počela da pije. Paradoksalno je da je sedamdesetih ostvarila neke od svojih najboljih i najkvalitetnijih uloga, a u isto je vreme stalno bila pripita i naduvenog lica od plakanja, kažu šminkeri koji su s njome radili.

Dve godine posle razvoda udala se za svog sekretara Daniela Biasinija, koji je, teško je ne primititi, bio slika i prilika Alan Delona.

- Kao da je našla klona - komentarisali su neki.

Dobili su ćerku Saru Magdalenu, a razišli se nakon šest godina veze, 1981. Ali, dve godine pre razvoda, 1979. njen prvi suprug i Davidov otac Hari počinio je samoubistvo. Obesio se u svom stanu u Hamburgu, a Romi je neprekidno proganjala grižna savesti.

Delon, koji je Romi navodno uvek pisao pisma, imao je tri supruge, nebrojene ljubavnice i partnerke i četvoro dece. Tačno tokom drugog razvoda, kada Daniel još nije bio siguran hoće li otići ili ne, Romi je zadesila najveća tragedija njenog života.

Romi Šnajder
foto: Profimedia

Njen je 15-godišnji sin David bio u poseti roditeljima svog očuha, u mestu Sejnt-Žermen-en-Laje. Zaboravio je ključeve i odlučio je da se popne preko staromodne "špičaste" ograde. Okliznuo se i jedan mu je šiljak probio femoralnu arteriju. Pao je preko ograde, pa masivno krvareći puzao do ulaznih vrata gde je kucao i zapomagao.

Njegov otac se u jednom intervjuu prisetio kako je dečak već počeo da gubi svest kada ga je našao...

- Šest meseci zbog događaja nisam izašao iz stana - rekao je.

David je preminuo nekoliko sati kasnije na operaciji, gde su pokušavali da mu zakrpe creva. U bolnicu su u gotovo isto vreme stigli unezverena Romi i Alan Delon, koji se bojao šta bi sebi mogla da učini u slučaju da joj sin umre.

Kao da je dobro pogodio razvoj događaja jer je Romi sina nadživjla za jedva godinu dana. Tih se meseci uništavala u alkoholu koji joj je nagrizao srce, pa je 43-godišnjakinja 29. maja u svom domu u Parizu preminula od srčanog udara, a neki kažu doslovno i od slomljenog srca.

Romi Šnajder
foto: Profimedia

Delon se pobrinuo da nakon sahrane i Davidovi ostaci budu preseljeni u isti grob gde leži Romi, a na spomenik je položio identičan buket grimiznih ruža kakav joj je doneo na prvi dan snimanja filma "Christine", kada su se i upoznali.

Dvostrukoj dobitnici nagrade Cezar, i zvezdi više od 45 filmova Francuska je odala počast tako što je ustanovila filmsku nagradu "Pri Romi Šnajder" koja se dodeljuje mladim nadama filma.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs