neverovatno talentovan

OSVOJIO OSKARA PA NESTAO IZ JAVNOG ŽIVOTA: Ovako danas živi Adrijen Brodi! (FOTO)

Adrijen Brodi je tokom preuzimanja Oskara 2003. godine za ulogu u "Pijanisti" priuštio publici spektakularni poljubac i to glumici Hale Beri, ali nakon što je osvojio najprestižniju filmsku nagradu, povukao se iz javnosti.

Vip priča
20:47h Autor:
OSVOJIO OSKARA PA NESTAO IZ JAVNOG ŽIVOTA: Ovako danas živi Adrijen Brodi! (FOTO)
Adrijen Brodi, Foto: Profimeida

Adrijen Brodi ušao je u istoriju 2003. kada je za ulogu u drami "Pijanista" osvojio Oskarai tako sa svojih 29 godina postao najmlađa osoba kojoj je to pošlo za rukom.

U filmu Romana Polanskog glumac je igrao Vladislava Špilmana, jevrejskog pijanistu koji je čudom preživeo uništenje varšavskog geta u 2. svetskom ratu. Brodijevo preuzimanje zlatne statue jedno je od onih koje će ostati upamćeni. Presrećni Adrien iznenadio je koleginicu Hale Beri, koja mu je uručivala nagradu, i poljubio je, a ona se prepustila tome.

ZAVODIO NAJLEPŠE ŽENE, PA SE SKRASIO KRAJ 39 GODINA MLAĐE LEPOTICE: Životna priča najvećeg holivudskog buntovnika!(FOTO)

Zanimljivo je da je Brodi, koji je 14. aprilaproslavio 48. rođendan, kako bi se što bolje pripremio za ulogu u "Pijanisti", prodao svoj stan i automobil i odselio se u Poljsku. Tamo je naučio da svora klavir i smršao čak 14 kilograma.

Nakon uloge u toj istorijskoj drami i osvajanja Oskara pao je u depresiju, a jedna od stvari koja mu je pomogla u tim trenucima bilo je slikarstvo.

"Slikanje mi donosi slobodu. U glumi imate ograničenja. Odradite svoj posao, ali dok se film sasvim ne završi, vaš posao prođe kroz toliko filtera je van vaše kontrole – određene promene zahteva režisera, montažera, producenta, pa i sam studio. Kroz slikarstvo iskazujem sebe bez ikakvih ograničenja, a taj osećaj slobode je neverovatan. Uživam u slikarstvu, baš kao i u glumi, ipak su to moje dve glavne odrednice", ispričao je jednom Adrijen.

OSTAVIO PORODICU ZBOG DEVOJKE OD 18. GODINA, I NIKAD SE NIJE POKAJAO: Ljubavna priča Andree Bočelija i njegove Veronike!

Adrijen Brodi
foto: Profimeida

Ali nakon tog velikog priznanja u svetu filmske industrije, glumac nije imao neka ostvarenja. Igrao je Salvadora Dalija u filmu Vudija Alena "Ponoć u Parizu", ali nakon toga nije imao toliko zapažene uloge.

Neki su to pripisali njegovom izgledu jer nije tipičan holivudski lepotan, dok drugi smatraju da to ne igra neku važnost jer on svojim talentom i harizmom može nadmašiti poznate face poput Toma Kruza i Leonarda Di Kaprija. Prebacuju krivicu na producente koji ne znaju da iskoriste njegove izvanredne glumačke veštine.

SA 16 IZBAČEN IZ ŠKOLE, ŽIVEO U PRIKOLICI, BIO OSUMNJIČEN ZA UBISTVO: 8 manje poznatih činjenica o Džimu Keriju!

Poslednje upečatljive uloge Adrijen je odigrao u filmu "The Grand Budapest Hotel" i seriji "Peaky Blinders".

Brodi, koji se rodio u Njujorku, sin je fotografkinje i profesora istorije i slikarstva koji je poljsko-jevrejskog porekla. Na glumu su ga upisali upravo roditelji kako bi ga udaljili od problematične dece s kojom se družio. Adrijen je 1992. imao tešku nesreću kada je pao s motora i mesecima se oporavljao od povreda.

Ne voli da deli privatni život s javnošću, ali detalje o njemu ne krije uspešno. Od 2003. do 2006. bio je u vezi s Mišel Dupon, što je zanimljivo jer ko zna kako je ona reagovala na njegov poljubac sa seksi glumicom Hale Beri. Naime, Mišel mu je bila i pratnja na dodeli, ali čini se kako je sve dobro prošlo jer im je veza još nakon toga potrajala.

Adrijen Brodi
foto: Profimeida

Iako ne voli pažnju, Brodi je ranijih godina uhvaćen kako uživa u društvu poznatih prijatelja na Azurnoj obali. Među njima su bili manekenka Nataša Poli i njen suprug Piter Baker, a glumac se potpuno opustio pa smo ga tako videli bez majice kako lešlari i rasteže se na luksuznoj jahti.

Adrijen Brodi
foto: Profimeida

Brodi je bio veren sa manekenkom Elzom Pataki od 2006. do 2009. koja je godinu dana nakon njihovog raskida ušla u brak s jednim od najseksi glumaca na svetu, Krisom Hemsvortom. Jednom su strani mediji pisali da je Adrijen kupio Elzi za 31. rođendan 2007. godine farmu iz 19. veka u Njujorku koju je dao da se uredi tako da izgleda kao dvorac. Par je zajedno živeo tamo, ali njihova ljubav nije potrajala.

Izlazio je i s ruskom manekenkom Larom Lieto, ali s njom se u javnosti nije pojavio od aprila prošle godine, a u vezi su bili od 2013. godine nakon što su se upoznali na Filmskom festivalu u Kanu.

Harvi Vajnštajn, Džordžina Čepmen
foto: Profimedia

U oktorbu 2020. je procurila vest da je Brodi u vezi s engleskom dizajnerkom Džordžinom Čepmen (45), koja je poznata po braku s filmskim producentom Harvijem Vajnstinom, osuđenim za seksualno zlostavljanje glumica. Zbog njega je pokrenut pokret #metoo i prema dosadašnjim svedočenjima više od stotinu žena ga je prijavilo za seksualno uznemiravanje i silovanje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs