Biografija

KO JE, USTVARI, BRANISLAV LEČIĆ: Prva žena bila mlađa od njega 18 godina, a druga čak 31!

Svi smo šokirani priznanjem glumice Danijele Štajnfeld da je osoba koja ju je silovala u stvari glumac Branislav Lečić

Vip priča
08:35h Autor:
KO JE, USTVARI, BRANISLAV LEČIĆ: Prva žena bila mlađa od njega 18 godina, a druga čak 31!
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Danijela Štajnfeld je snimila i film pod nazivom "Zaceli me" koji govori o silovanju i "moćniku iz filmske industrije" koji je nju silovao. Dugo se nagađalo ko bi to mogao da bude, a glumica je danas iznela svoje optužbe pod punim imenom i prezimenom.

Danijela optužuje Branislava Lečića za silovanje.

Ko je Branislav Lečić?

Branislavljev deda po ocu, Ivan, je iz Kosjerića došao u Valjevo gde je počeo da se bavi opančarskim zanatom. Lečićev otac Aleksandar se tu rodio, dok je majka Živana poreklom sa planine Cer. Branislav je najviše vremena je provodio na Ceru čuvajući stoku i igrajući se sa drugarima.

Mnogo je patio zbog toga što nije imao rođenog brata pa je poverenje poklanjao prijateljima koji nisu bili iskreni prema njemu. Pošto je imao višak energije, probao je razne sportove među kojima su: fudbal, košarka, rukomet, džudo i karate. Sa majstorom karatea Tomom Kojićem je formirao klub „Napredak“ i stekao je status nosioca trećeg dana majstorskog pojasa, piše sajt biografija.org

Bio je ljubitelj motora i nekoliko puta je mogao da doživi teške saobraćajne nesreće. Kada je imao petnaest godina, Branislavljevi roditelji su se razveli, a on je ostao sa majkom koja je bila krojačica. Iako je želeo da upiše gimnaziju, odlučio se za tehničku školu nakon koje bi mogao da se zaposli. Profesorka književnosti je primetila njegov talenat i naterala ga je da nauči „Gorski vijenac“ koji je recitovao na školskoj priredbi i dobio je veliki aplauz.

U Beogradu se pripremao da upiše mašinstvo, ali se predomislio kada je čuo da najlepše devojke ide na Fakultet dramskih umetnosti. Na prijemnom ispitu je recitovao ljubavnu pesmu i primljen je u klasu profesora Minje Dedića.

Sa Branislavom su studirali: Danica Maksimović, Sonja Knežević, Enver Petrovci, i dr. Iako je u prvoj godini mnogo radio, na početku druge godine nije dolazio na predavanja jer je želeo da se ispiše sa fakulteta. Profesor Dedić ga nije ozbiljno shvatio i Branislav je ubrzo promenio mišljenje. 1978. godine je diplomirao.

Tokom skijanja na Kopaoniku, Lečić je upoznao 18 godina mlađu Ivanu Vujadinović u koju se odmah zaljubio. Zbog razlike u godinama, od patrijarha Pavla je zatražio dozvolu za crkveno venčanje koje je obavljeno 1994. godine.

Par je 1998. godine dobio sina Ivana, a dve godine kasnije ćerku Anu. 2007. godine su se razveli, a mediji su pisali da se to dogodilo jer je Ivana varala Branislava sa mladim stjuardom.

2008. godine glumac je u klubu Santo Domingo upoznao voditeljku Ninu Radulović koja je trideset jednu godinu mlađa od njega. Ubrzo su počeli da se zabavljaju, ali svoju vezu su krili od javnosti. Obelodanili su je tek kada su saznali da očekuju bebu.

Voditeljkina majka ga je prihvatila, a otac je rekao da je njihova veza društveno nepodobna, ali je popustio jer mu je ćerkina sreća najvažnija. U oktobru 2010. godine Nina i Branislav su napravili svadbeno veselje kome je prisustvovalo oko 200 zvanica.

Slavlje je održano u restoranu „Kolonijal San“ koji se nalazi na Senjaku. Voditeljka je tada bila u trećem mesecu trudnoće, a budući roditelji nisu unapred želeli da saznaju pol deteta. 1. aprila 2012. su postali roditelji dečaka koga su nazvali Lav. Za vreme porođaja, Lečić je bio uz suprugu, a nakon toga je tri dana slavio. Izjavio je da bi voleo da dobije i četvrto dete. U julu 2015. godine se pojavila slika na kojoj starleta Atina Ferari sedi u Branislavljevom krilu.

Glumac je izjavio da je ne poznaje, a njegova supruga je rekla da mu veruje. Par je nakon ovog skandala otišao na odmor u luksuzni hotel u Antaliju. U novembru 2016. godine Nina i Branislav su dali izjavu za magazin Hello u kojoj su rekli da se rastaju jer su se udaljili i otuđili, ali da će ostati prijatelji i saveznici zbog njihovog sina Lava. Krajem godine su potpisali papire za razvod.

U februaru 2017. godine par se zvanično razveo, a starateljstvo nad sinom je pripalo Nini, kao i stan na Dedinju za koji se spekuliše da vredi 260.000 evra.

Sud je odredio da Branislav plaća alimentaciju u iznosu od 350 evra. U medijima se spekulisalo da je do razvoda došlo zbog Lekine veze sa glumicom Marijom Vicković, ali ona je to negirala. Takođe se pisalo o Nininoj vezi sa teniserom Filipom Krajinovićem koja je kasnije potvrđena. Branislav je redovni profesor i Prodekan za razvoj na Akademiji lepih umetnosti i multimedija u Beogradu.

Osnovao je edukativni centar Lekart u kome vodi odsek „Program gluma i režija“. Suosnivač je bila njegova druga supruga Nina koja je radila kao predavač na odseku za medijsku produkciju, ali nakon razvoda je ostala bez posla.

Lečić je jedan od ambasadora fondacije Tijane Jurić koja čuva uspomenu na ovu tragično nastradalu devojčicu. Uspostavio je kontakt sa Tijaninim ocem i zajedno su se borili za uvođenje Tijaninog zakona koji nalaže da policija odmah nakon prijave nestanka deteta, krene u potragu za njim.

U julu 2015. i 2016. godine je najavio festival „Glas anđela – Tijana Jurić“ koji je održan u Bajmoku, mestu gde je devojčica oteta.

U septembru 2015. godine Branislav se takmičio u humanitarnoj vožnji kartinga čiji je cilj bio da podrži akciju „Blic fondacije“ – „Srce za decu“. Osvojio je prvo mesto, a za vreme vožnje je sakupljeno 101.000 dinara. Krajem 2015. godine je učestvovao u humanitarnoj akciji u okviru koje je odgovarao građanima na pozive.

Sakupljeni novac je namenjen deci sa retkim genetskim oboljenjima u Republici Srpskoj. Smatra sebe pragmatičnim čovekom i trudi se da sanja samo one snove koje može da ostvari. Njegova strategija se sastoji u čitanju života kroz pobede i poraze iz kojih je mnogo više pouka izvukao. Najviše su ga bolele izdaje prijatelja, ali više ih ne doživljava tragično. Leka ima profile na društvenim mrežama na kojima nije preterano aktivan. Nepoznate osobe su pod njegovim imenom otvarale lažne profile, kačile eksplicitne slike i dopisivale se sa njegovim obožavateljkama. Branislav je rekao da se to radi sa ciljem da se diskredituje njegova ličnost, ali nije se obratio policiji jer su profili ukinuti. Branislav je visok 1.8 m. Ne veruje u veštačku zavisnost, a jedino od čega je stvarno zavistan je adrenalin. Redovno ide u teretanu, vodi računa o ishrani i spava sedam sati dnevno.

Priznao je da je presadio kosu, ali nije zatezao lice.

Branislav ima pravila kojih se strogo pridržava, a to su da minimun četiri sata pre predstave ne jede i da nakon predstave ne konzumira alkohol.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs