nasilnici

SLAVNI GLUMCI I REDITELJI OPTUŽENI ZA SILOVANJE: Evo ko je iza rešetaka, a koga tek čeka kazna!

Mračna strana filmskih reditelja i glumaca koja je njihovu karijeru gurnula u ambis

Celebrities
15:28h Autor:
SLAVNI GLUMCI I REDITELJI OPTUŽENI ZA SILOVANJE: Evo ko je iza rešetaka, a koga tek čeka kazna!
Foto: Profimedia

Domaćim medijima odjeknula je šokantna vest da je Danijela Štajnfeld optužila glumca Branislava Lečića za navodno silovanje.

Glumica je otkrila Višem javnom tužilaštvu da je glumac, opozicioni političar, bivši ministar i član Demokratske stranke, misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao.

Branislav Lečić
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Godinama unazad, svetski i domaći mediji izveštavali su o poznatim ličnostima iz sveta filmske industrije koji su napastovali žene.

Mika Aleksić

Početkom ove godine, mlada glumica Milena Radulović (26) optužila je čuvenog reditelja i učitelja glume Miku Aleksića (69) za seksualno zlostavljanje.

Mika Aleksić
foto: Kurir/Dado Đilas

Ona je tada otkrila da je imala 17 godina kada ju je Mika prvi put silovao, a to se navodno desilo krajem novembra 2012 dok je pohađala njegovu školu.

Nakon njene odluke da progovori o traumi, reditelja je prijavilo još nekoliko devojaka koje su pohađale njegovu školu, među kojima i mlada glumica Iva Ilinčić (24).

Vlasnik beogradske škole glume se sumnjiči za silovanje i nedozvoljene polne radnje prema osam polaznica te škole, a on je prethodno, tokom saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, negirao krivicu.

Istraga je još uvek u toku.

Harvi Vajnstin

Jedan od najpoznatijih osuđenih silovatelja iz Holivuda jeste američki producent Harvi Vajnstin (69).

Jedan od najmoćnijih holivudskih producenata je tokom 2017. godine optužen je za polno uznemiravanje, o čemu je pisao Njujork tajms.

Harvi Vajnstin
foto: Profimedia

Među glumicama koje su progovorile o bolnom i traumatičnom zlostavljanju bile su glumice Ešli Džad, Rouz Mekgovan, Kejt Bekinsejl, Lizet Entoni i Gvinet Paltrou.

Osramoćeni producent osuđen je na 23 godine zatvora za silovanje i seksualni napad.

Sud u Njujorku ga je proglasio krivim u februaru 2020. čime je stavljena tačka na dramatičnu sagu o sunovratu jedne od najmoćnijih ličnosti savremenog Holivuda.

Roman Polanski

Poljsko- frnacuski režiser Roman Polanski (87) više puta je optužen za silovanje.

Francuskinja Valentin Monije tužila ga je da ju je silovao 1975. godine u Švajcarskoj kada je imala 18 godina. Slavni reditelj i producent je bio optužen i za silovanje trinaestogodišnje devojčice. Sa 44 godine, angažovao je Samantu Gejli kao modela, dao joj šampanjac i moćan sedativ kvalud, i imao seks sa njom u kući Džeka Nikolsona.

Roman Polanski
foto: Profimedia

Na dan pre izricanja presude, kada se očekivalo da dobije kaznu i do pedeset godina zatvora, Polanski je pobegao u Evropu.

Tokom filmskog festivala u Kanu 2010. godine, glumica Šarlot Luis ga je takođe optužila za silovanje i to dok je imala 16 godina, a na adresu Polanskog u avgustu 2017. stigla je tužba za seksualno zlostavljanje žene 1983. godine. Bivša glumica Renat Langer, optužila ga je za silovanje 1972. godine kada je ona imala 15 godina.

Polanski je priznao krivicu za slučaj silovanja 1977. godine i dobio 90 dana zatvora, ali je oslobođen posle 42 dana.

Deni Masterson

Glumac Deni Masterson (45) koji se proslavio ulogom u seriji "Vesele sedamdesete" optužen je za silovanja tri žene početkom 2000. godine.

Glumac je optužen za silovanje tri žene, u odvojenim incidentima, koji su se dogodili između 2001. i 2003. godine, navodi se u saopštenju okružnog tužilaštva.

Deni Masterson
foto: Profimedia

On je uhapšen u junu 2020. a pušten je isti dan, uz kauciju od 3,3 miliona dolara.

Svi navodni zločini dogodili su se u kući Mastersona u Holivudu, saopštile su vlasti tada.

Mastersonu preti kazna i do 45 godina života u državnom zatvoru.

Vudi Alen

Slavni flmski stvaralac Vudi Alen ( 85) navodno je seksualno napastvovao svoju usvojenu ćerku, tada sedmogodišnju Dilan Farou, u potkrovlju stana dok je njena majka bila u kupovini.

"Kada sam imala sedam godina, otac me ugurao u šupu naše kuće na jezeru i seksualno me je napastovao. I ranije se to događao, od neprikladnog diranja do guranja palca u usta”, rekla je Dilan u dokumentarcu "Allen v. Farrow" čiji su autori Kirbi Dik i Ejmi Ziering.

Vudi Alen
foto: AP

Alen je porekao ove optužbe, tvrdeći da je Dilanina majka Mia Farou njih izrekla zato što se oženio sa svojom usvojenom ćerkom Sun Ji i nakon toga je tužio za starateljstvo.

Sudija te tužbe odbio je Alenov zahtev, napisavši u svojoj odluci da je Alenovo ponašanje prema Dilan bilo “krajnje neprimereno i da moraju da se preduzmu mere kako bi ona bila zaštićena.”

Iako je državni tužilac imao“osnovanu sumnju”, on nikad nije podigao optužnicu zato što je rekao da želi da poštedi Dilan mučenja tokom suđenja.

Bil Kozbi

Slavni američki komičar Bil Kozbi (83) i jedan od jedan od najuticajnijih ljudi iz Holivuda, tokom 2018. godine završio je iza rešetaka zbog silovanja žene 2004. godine.

On je osuđen zbog toga što je pre 15 godina u svojoj kući drogirao i silovao bivšu košarkašicu Andreu Kostand.

Bil Kozbi
foto: Profimedia

Pred sudom je negirao zločin, a osuđen je je na tri do 10 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja i drogiranja bivše košarkašice. Kaznu služi u zatvoru u Pensilvaniji, a ukoliko odsluži punu kaznu, nekada neprikosnovena TV zvezda imaće 91 godinu kad izađe iz zatvora.

Nakon što se saznalo za ovaj slučaj, stiglo je još 60 optužbi žena zbog silovanja, međutim zbog zastarevanja slučaja su odbijene.

Armi Hamer

Najnoviji slučaj optužbe za silovanje u Holivudu jeste optužba protiv Armija Hamera (34). Pre nekoliko dana osvanula je vest da je glumac poznat po ulozi u filmu "Skrivena ljubav", izgubio je učešće u dva holivudska projekta nakon optužbi na društvenim mrežama za silovanje, a u četvrtak je protiv njega sudsku tužbu podnela mlada žena.

Armi Hamer
foto: Profimedia

Hamerov avokat Endrju Bretler nazvao je optužbe „skandaloznima“ i rekao da je glumac sve svoje veze održavao „uz potpuni pristanak“.

Optužbu o silovanju danas 24-godišnja žena podnela je pošto je nekoliko žena na društvenim mrežama optužilo Hamera za emocionalno i fizičko zlostavljanje i kazalo da je on imao nasilne seksualne fantazije.

Žerar Depardje

Francuski glumac Žerar Depardje (72) optužen je 16. decembra za silovanje i seksualno zlostavljanje koje je navodno počinio u leto 2018. godina nad jednom mladom glumicom, saopštili su izvori bliski pravosuđu.

Žerar Depardje
foto: Profimedia

Glumica koja je podnela tužbu žandarmeriji u avgustu 2018. godine, tvrdi da ju je Depardje dva puta silovao u svom domu u Parizu. Tada je tužilaštvo odbilo njenu tužbu, tako da je glumica čije se ime ne pominje, zatražila da slučaj vodi istražni sudija.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs