Prvi se izjasnio o skandalu

OVAKO JE LEČIĆ PRIČAO O SLUČAJU MIKE ALEKSIĆA: Svaka žena treba da prijavi silovanje, samo šta je silovanje?

"Ja smatram da svaka žena koja je silovana, mora to i da prijavi. To je moje duboko ubeđenje! Jedino tako to možemo da sprečimo, samo se postavlja pitanje šta je silovanje," rekao je Lečić tada.

Celebrities
Autor:
OVAKO JE LEČIĆ PRIČAO O SLUČAJU MIKE ALEKSIĆA: Svaka žena treba da prijavi silovanje, samo šta je silovanje?
Foto: Pritnscreen/ youtube/K1 televizija

Kada je glumica Milena Radulović javno istupila sa tvrdnjama da ju je silovao nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić, glumac Branislav Lečić pružio joj je podršku, među prvim glumcima.

Ovako je tada govorio:

"Poznajem Miku, zajedno smo se školovali. On je bio na filmskoj režiji, ja na glumi. Radio sam na njegovom školskom filmu. Moj prvi filmski kadar on je snimio.

Nismo se družili. Znam Milenu, ali da ne kažem da su i moja deca bila u toj školi i to pre 15 godina. Njegov metod mi nije bio ok, jer u našoj kući sa decom se tako nije razgovaralo. Ali moja deca nisu htela da idu nakon godinu dana. Moj sin Ivan je prirodnom reakcijom, udario ga je nogom u cevanicu - jer on ne podnosi takvo ponašanje. Ja sam ispisao decu iz njegove škole. On je čuvao svoj metod "ne prisustva roditelja", ali ja sam slušao decu i to mi je bilo glavno."

"Ja ne podnosim one koji viču, koji se deru. Uvek mislim da se iza toga krije frustracija i smatram da to nije normalno. Mislim da sa decom, sa ljudima treba razgovarati normalno."

"Ovo nije problem samo ovog slučaja, ovo je širi problem. To što se silovanje dešava, što je prisutno u društvu."

"Ja smatram da svaka žena koja je silovana, mora to i da prijavi. To je moje duboko ubeđenje! Jedino tako to možemo da sprečimo, samo se postavlja pitanje šta je silovanje!

Silovanje je kada muškarac prema ženi, na "ne" ide dalje. Ideš preko crte, ne čuješ poruku, ostvaruješ svoj životinjski nagon."

"Agresija ne sme da prođe. Postoji silovanje i u braku. Vi ne smete da pređete crtu, ne smete preko "ne"!"

"Očigledno da je vršena manipulacija, seksualna ucena i to dovodi do činjenice da je iz svog ponašanja baštinio poziciju kojom je mogao da vrši pritisak na mlade devojke i devojčice. Ja sam svoju decu upisao jer je bio na dobrom glasu i bilo je korisno da im skrene pažnju sa igrica, u nešto što je jako korisno da se čita, uče tekstovi i oslobađa od straha. Iz iskustva glumca sam to želeo. Njih dvoje su bili tamo godinu dana, smetalo im je što viče što se dere, pa su se na kraju ispisali," ispričao je Lečić u jutarnjem programu na K1 televiziji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs