Neverovatno

KAKO JE CRNA UDOVICA NARUČILA UBISTVO SUPRUGA, NASLEDNIKA GUČI IMPERIJE: Da sam bolje ciljala, sama bih ga ubila! (FOTO)

Mauricio Guči ubijen je u hodniku svoje kancelarije u Milanu 1995. goidne. Ubistvo je šokiralo Italiju! Njegova bivša supruga Patricija Ređiani je kasnije zatvorena zbog sumnje da je organizovala ubistvo

Vip priča
Autor:
KAKO JE CRNA UDOVICA NARUČILA UBISTVO SUPRUGA, NASLEDNIKA GUČI IMPERIJE: Da sam bolje ciljala, sama bih ga ubila! (FOTO)
Foto: Profimedia

Patricija Ređiani je bila žena sa jednim ciljem - da ubije svog muža, Mauricia Gučija, naslednika carstva Guči.

Tih dana bukvalno je "pretresla" celu Italiju kako bi našla nekog ko će ubiti njenog supruga. Pitala je čak i čoveka kod kojeg je kupovala namirnice za kuću.

Izgleda da se na kraju njena upronost i isplatila, jer je Mauricio Guči ubijen u hodniku svoje kancelarije 1995. godine.

Bila je to tipična osveta razvedene i napuštene žene. Naime, par se razveo četiri godine ranije, ali Patricija nije mogla da oprosti Mauriciu zbog toga što ju je ostavio da se sama brine o njihove dve kćerke.

Ali pored toga, nije joj prijala ni činjenoca da njen muž prodaje porodično preduzeće investicionoj grupi 1993. godine.

Patricija je odlučila tada - ubiće svog bivšeg supruga.

Patricia Ređiani
foto: Profimedia

"Bila sam besna na Mauricia. Išla sam okolo pitajući, pa čak i čoveka kod kojeg sam kupovala povrće i voće, da li neko ima hrabrosti da ubije mog supruga? Da sam znala bolje da ciljam, sama bih to uradila," rekla je tada Patricija.

Napokon je našla čoveka koji je spreman da ubije. Bio je to Benedeto Keraulo, koji je kasnije osuđen na 30 godina zatvora nakon što je ubio Gučija.

Patricija je osuđena na 26 godina, a na kraju je puštena 2016. godine.

Opisujući vreme provedeno u zatvoru, Patricija je rekla: "Bilo mi je sasvim dobro... za mene su to bile godine mira. Spavala sam i radila u bašti."

Patricia Ređiani
foto: Profimedia

Tokom suđenja, njeni advokati su se pozvali na trenutnu neuračunljivost, te su rekli da ona nije bila sposobna da organizuje ubistvo.

Ali ipak je odlučeno da je dovoljno sposobna pa joj je suđeno, uprkos tome što je 1992. godine koristila teške lekove za depresiju i zbog oporavka posle operacije tumora na mozgu.

Pre deceniju je dobila prevremeno pušanje iz zatvora u zamenu za fizički rad. Na sudu u Milanu Patricija je rekla:

"Nikad u životu nisam radila i sigurno je da neću sada početi."

Ona sada živi u Milanu sa kućnim ljubimcem papagajem i nije u dobrim odnosima sa kćerkama.

(Stil.kurir.rs)

Patricia Ređiani
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs