Strašna nesreća

Udala se u 15. godini, tragično preminula sa samo 22: Njena pogibija bila je najveća holivudska tragedija svih vremena

U njenom kratkom životu, sve se dešavalo prerano i prebrzo

Vip priča
Autor:
Udala se u 15. godini, tragično preminula sa samo 22: Njena pogibija bila je najveća holivudska tragedija svih vremena
Alija i Dejmon Daš, Foto: Profimedia

Alija Dejna Hoton bila je na vrhuncu slave i u cvetu mladosti kada je tragično nastradala u padu aviona na Bahamima, u kojem je život izgubilo devet osoba.

Pevačica, model i glumica ove nedelje bi proslavila 42. rođendan.

Njena karijera započela je kada se pojavila u američkom talent šou programu, kada je imala samo deset godina. Prvu pesmu snimila je sa 12 godina, a prvi album objavila u 14. godini.

U to vreme, R. Keli bio je jedan od najpoznatijih pevača i imao je 27 godina. Uzeo je mladu Aliju "pod svoje krilo", zbližili su se i 1994. godine venčali, kada je Alija imala samo 15 godina. Pošto je bila maloletna, Alijini roditelji su morali da daju svoj pristanak za brak.

Bili su u braku samo godinu dana, a Keli je kasnije zbog optužbi za brak sa maloletnicom, tvrdio kako je mlada pevačica sakrila od njega koliko ima godina.

Keli danas ima 52. godine i trenutno se nalazi u zatvoru zbog optužbi za seksualne napade i zlostavljanje maloletnika, pornografije, rekketiranja i ometanja pravde. Negira sve opužbe.

Nakon što je brak poništen, Alijina karijera nastavila je da cveta. Uspešno se okušala i u svetu glume, pojavila se u filmu Romeo mora umreti i hororu Kraljica prokletih, a 2001. godine objavila je svoj, nažalost, poslednji album pod nazivom Alija.

Oženio princezu, zaveo Džeki Kenedi, porodična tragedija ga odvela u smrt: Životna priča kontroverznog Italijana!

Alija na premijeri filma 'Romeo mora umreti' 2000. godine
Alija na premijeri filma "Romeo mora umreti" 2000. godinefoto: Profimedia

Ubrzo nakon tih velikih uspeha, desila se velika tragedija koja je potresla čitav Holivud. Mlada Alija ukrcala se 25. avgusta 2001. godine u privatni avion na Bahamima, gde je snimala spot za pesmu Rock The Boat, kako bi se vratila u Majami.

Zajendo sa njom, u Cesni su bili i režiser spota Daglas Krac (28), Đina Smit (30), telohranitelj Skot Galin (41), frizeri Entoni Dod (34) i Erik Forman (29), šminker Kristofer Maldonado (32) i Alijin prijatelj Kit Volis (49), i pilot koji je upravljao avionom.

Avion je prvobitno kasnio, i cela ekipa bila je nervozna jer su se plašili da li će stići na vreme u Majami na događaj koji ih je čekao. Let je trebalo da traje sat vremena.

Avion je konačno stigao, ekipa se ukrcala, ali nažalost, nakon svega 60 metara od piste, jedan minut nakon poletanja, avion se srušio i udario u zemlju.

Jedna tragedija pratila je drugu: Pomahnitali fan je ranio nožem, smrt voljene osobe nikad nije prebolela! (FOTO)

Alija
foto: Profimedia

Alija je preminula na licu mesta, zajedno sa pet drugih putnika i članova posade, dok je ostalih troje preminulo nekoliko sati nakon nesreće.

Nakon istrage, utvrđeno je da je Cesna bila preopterećena i da je prekoračen broj osoba i težina prtljaga.

Nakon tragične smrti, Alijin album mesecima je bio na listi najslušanijih muzičkih albuma u istoriji.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs