ŽIVOTNA PRIČA

Jeziva sudbina pevačice: Lepotom i talentom je osvojila Jugoslaviju, u 42. godini tragično skončala! (FOTO)

Tragedija je prekinula njen život prerano

 

Vip priča
Autor:
Foto: Printscreen Youtube / Julian Hiti

Prva pevačica "Novih fosila", Đurđica Barlović bila je jedna od najharizmatičnijih dama bivše Jugoslavije, ali je njenu perspektivnu karijeru prekinula prerana smrt.

 

Ona je preminula 1992. u 42. godini života i to od posledica akutnog infartka u Internoj bolnici u Zadru.

 

"Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me je i iznenadio taj prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, verovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali. Kasnije sam čuo tu tužnu vest", rekao je jednom prilikom Rajko Dujmić.

 

Album "Nerdovršena priča" sa hitovima koje je uradila sa grupom "Novi fosili" objavljen je posthumno.

 

Prvi nastup imala je samo sa 13 godina na dečijem festivalu, a prvi njen zabeležen nastup bio je u beogradskoj zabavnoj emisiji "Obraz uz obraz" 1974, kada je nastupila sa pesmom "Kad bi bio samo moj". Iako je upisala Srednju građevinsku školu, Đurđica je znala da je muzika jedino čime je želela da se bavi.

 

Strogo čuvana tajna Koko Šanel: Mračna strana kraljice mode, koja se krije i dan danas! (FOTO)

"Spakovala sam kofere i rekla roditeljima da idem. Da sam znala šta me čeka sigurno nikada ne bih mrdnula iz Splita", rekla je u jednom intervjuu.

 

Najveću slavu stekla je kao pevačica "Novih fosila". Davne 1977. godine na Splitskom festivalu oduševili su pesmom Diridonda, a sledeće godine izdali su prvu ploču "Da te ne volim".

 

Đurđica je 1982. odlučila da izađe iz benda kako bi se posvetila porodici, a zamenila ju je Sanja Doležal. Svi su mislili da će bend da propadne.

 

"Đurđica je otišla od nas kada je želela da sredi svoj porodični život, jer mi smo radili urnebesnim tempom. Njoj je porodica bila važnija od nas, važnija od bilo kakvog nastupa, novca. Ona je bila rođena za majku, suprugu, a opet, s druge strane, isto tako je bila vrhunska pevačica...i to kakva! Nikada zbog nje nismo otkazali koncert, nikada joj nije "pukao" glas", pričao je Rajko Dujmić.

 

Ona se udala za stomatologa Bracu sa kojim je dobila sinove Hrvoja i Bornu. A kako nije mogla bez muzike, Đurđica je na Splitskom festivalu 1982. godine nastupala sa stomakom do zuba.

 

Posle ljubavnih brodoloma sreću pronašla kraj 16 godina mlađeg partnera: Buran život najplaćenjeg modela devedesetih!

U svojoj solo karijeri izdala je četiri albuma na kojima su pesme "Dalje moram sama", "Osećam to", "Ljubiš me u vrat" i druge. 

 

Leto 1992. je zavilo njenu porodicu u crno. Iako ništa nije naslućivalo na zdravstvene probleme, ona je izgubila bitku za život kada je imala samo 42 godine. Njenim odlaskom jedan muškarac ostao je bez žene, dva dečaka bez majke, a cela zemlja bez raskošnog glasa i prelepih pesama.

 

Sudbina je odlučila da prekine njen put ka vrhu, a o njenoj smrti se i dan danas godori, kao i talentu i lepoti kojom je plenila.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs