DIVA SRPSKOG GLUMIŠTA

ČOVEK KOJEG JE NAJVIŠE VOLELA, OSTAVIO JE OKRUTNIM REČIMA: Životna priča Tanje Bošković!

Svojom lepotom Tanja Bošković je očarala celu Jugoslaviju čim je zakoračila na javnu scenu. Iako su za njom ludeli svi muškarci, ona kaže da nikad nije imala sreće u jubavi

Vip priča
16:25h Autor:
ČOVEK KOJEG JE NAJVIŠE VOLELA, OSTAVIO JE OKRUTNIM REČIMA: Životna priča Tanje Bošković!
Tanja Bošković, Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Tanja Bošković je rođena 27. juna 1953. godine u Beogradu. Potiče iz ugledne porodice, i majka Ivanka i otac Velizar su joj bili profesori književnosu, a ima sestru Slavenku koja je dve godine mlađa od nje.

Do sedamnaeste godine je živela u Aranđelovcu gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. U Beogradu je upisala Fakultet dramskih umetnosti u klasi profesora Predraga Bajčetića. Studirala je sa Goricom Popović, Jelicom Sretenović, Radmilom Živković, Zlatom Numanagić i Brankom Jerinićem. 1973. godine je diplomirala.

Uspela je da napravi bogatu glumačku karijeru, a nema osobe koja ne zna bar za jednu njenu ulogu. Čak i danas igra bez pauza i kaže da ne veruje da će ikada prestati.

Tokom svoje dugačke i plodne karijere, Tanja je bila zvezda mjuzikla Pozorišta na Terazijama, a 1986. godine je postala stalni član Ateljea 212. Priznala je da joj se dešavalo da ovacije traju i po 20 minuta nakon izvođenja predstave.

Ono što je uvek intrigiralo javnost je njen ljubavni život, za koji ona kaže da nije bio naročito uspešan.

foto: Kurir / Zorana Jevtić

"Nekad sam jako patila što su me frajeri ostavljali brzo, bez objašnjenja. Mislila sam da sam dosadna i najgora na svetu kad me niko ne voli. U stvari nisu me voleli onako kako sam očekivala: bezuslovno i do kraja života", rekla je ona jednom prilikom.

Uvek je iskreno priznavala da samo za jednim pati. "Meni je žao što nisam uspela da bivam udata. Prosto mi nije Bog dao taj dar, dao mi je druge darove. Na tome sam beskrajno zahvalna. A ovo nisam umela", priznaje ona.

Volela je jednom jako, ali ta ljubav se završila neslavno, a raskid je ostavi neizbrisiv trag. Tanja iz vezi sa rediteljem Dejanom Karaklajićem ima dvoje dece, ćerku Lanu i sina Dorđa. Ćerka je krenula njenim stopama i bavi se glumom, a sin je završio Fakultet političkih nauka i početkom 2014. godine se oženio i danas živi u Americi.

Tanja Bošković
foto: Kurir Arhiva

Ova veza nije uspela da opstane, a čovek koga je neizmerno volela, kako ona kaže, je ostavio rečima: "Ne vredi, ti si udata za pozorište", kazala je Tanja u emisiji Exkluziv.

Ona kaže da je uprkos svim udarcima i nesrećnim ljubavima ipak uspela da zadrži osmeh na licu. Kao najveći uspeh u životu navodi majčinstvo. "Bog ti poveri na čuvanje to malo biće, a to je velika čast. U tom danu kad sam postala majka, ja se više ničega bojala nisam."

foto: Kurir / Marina Lopičić

Tanju obožavaju mnogi i zbog njenog razigranog karaktera, ali i toga što se ne libi da kaže direktno ono što misli. Gostujući u emisiji "Balkanskom ulicom", na televiziji RTS, osvrnula se na mlade generacije i rekla: "Nisu slučajno napravljene te društvene mreže. Više niko nikog ne dodiruje, niko nikog ne grli. Vi možete da živite, raditi iz svoje kuće i nikada nikog ne upoznati. Znate kako se postaje ranjen i duboko sam. Ako nema ko da vas zagrli."

Tokom tog gostovanja imala je i važnu poruku za sve žene, koju treba dobro upamtiti:

"Da nisam imala tih nekoliko ozbiljnih padova, pa ja bih takva budala bila. Sad sam malo manje budala, zahvaljujući tim padovima. Kad razvalite glavom, onda se malo i dozovete pameti. Žene uzmite se u pamet, manite se ćorava posla. Jedini vaši protivnici ste vi same. I to je po pravilu ženska crta, muškarci neće protiv sebe. Žene su sklone da sebi traže samo mane, a ne znam zašto je to tako."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs