ŽIVOTNA PRIČA

Životna priča čuvene Marije iz Žikine Dinastije:Zbog ljubavi je ostavila sve,napustila Srbiju i odrekla se glume zauvek!

Pred njom je bila velika karijera, ali je ona ipak izabrala ljubav...

 

Vip priča 26.01.2021. - 20:28h Autor: Stil/Biografija.org
Foto: Printscreen Youtube / RTS Zabava - Zvanični kanal

Glumica Rialda Kadrić, najpoznatija po ulozi Marije iz "Žikine dinastije", preminula je iznenada sinoć u 57. godini u Atini, gde je u poslednje vreme i živela, potvrdio je njen prijatelj za Kurir.

 

Rođena je 14. juna 1963. godine u Beogradu. Od polovine 80-ih godina 20. veka živela je i radila kao psihoterapeut u Londonu.

Popularnost je stekla sa samo 14 godina glumeći u serijalu „Lude godine“. Mariju Todorović, kasnije Pavlović je igrala ukupno osam puta. Odigrala je još nekoliko manjih uloga, a početkom 90-ih godina je odustala od glume iako su joj predviđali uspešnu karijeru.

 

Seli se u London gde je prvo radila kao novinar, a kasnije se specijalizovala za psihoanalizu.

 

Detinjstvo

 

Do šeste godine je sa roditeljima živela u Ulici proleterskih brigada, preko puta Muzeja Nikole Tesle. Potom su se preselili u Ulicu Narodnog fronta, gde je živela sa roditeljima i bakom do odlaska u London. Pohađala je Osnovnu školu „Isidora Sekulić“ i bila član Dramske sekcije Radio Beograda. Imala je samo 13 godina kada je snimila svoj prvi film. Po završetku gimnazije, a pre upisa na fakultet mesec dana je provela u Parizu. Za tako kratko vreme je zavolela francusku prestonicu i verovala je da će se tamo ponovo vratiti.

 

Svojom muzikom i harizmom zavodio je sve oko sebe: Životna priča Gorana Bregovića! (FOTO)


Glumačka karijera

 

Kao član Dramske sekcije Radio Beograda još kao devojčica je stekla prva znanja o glumi. Ipak, veliki trenutak se desio 1976. godine kada se prvi put pojavila na filmu. Sledeće godine je sa sjajnom glumačkom ekipom snimila film o odrastanju „Lude godine“. Premda je režiser planirao da to bude jedan film, veliko interesovanje publike i produkcije, navelo ga je na snimanje nastavaka. 

 

Rijalda je u partizanskom filmu „Dvoboj za južnu prugu“ iz 1978. godine tumačila mladu partizanku. Režiser Zdravko Velimirović ju je ponovo spojio sa Gidrom, a mlada glumica je dobila priliku i da uči od iskusnih kolegica poput Radmile Savićević.

Novinarska karijera i put u London

 

Rijalda Kadrić je po završetku gimnazije upisala studije Svetske književnosti u Beogradu. Kako bi usavršila znanje engleskog jezika 1984. godine je prvi put boravila u Londonu. Put ju je ponovo odveo u englesku prestonicu dve godine kasnije, ali tada je ostala više od 30 godina. Tamo se zaposlila i udala, a zbog te ljubavi je bila spremna da ostavi sve, napusti Srbiju zauvek i odustane od glumačke karijere.

 

Turbulentan život najlepše žene 70-ih godina: Zavodila najmoćnije muškarce, jedna tragedija joj zauvek promenila život!

Prvo je pisala radio kolumne o Londonu za Radio Beograd i Treći kanal Radio Televizije Srbije. To joj je, kaže, pomoglo da preživi odlazak iz Beograda i prihvati novu sredinu, ljude i okolnosti, da to deli sa ljudima i oseća njihove reakcije. Raspadom Jugoslavije i početkom krvavog sukoba, interesovanja slušalaca su se promenila, pa je Kadrićeva radila kao reporter i izveštač. Jedno vreme je honorarno radila na televizijskoj mreži Bi-Bi-Si (BBC), a potom i kao reporter „Glasa Amerike“ u Vašingtonu. 1999. godine se vratila u London. Novinarstvom se bavila do 2000. godine.
 

S obzirom da se s vremenom zainteresovala za psihoanalizu pohađala je različite treninge na obrazovnim ustanovama u Londonu. Kako bi mogla da pronađe zaposlenje završila je egzistencijalno-fenomenološku terapiju. U oktobru 2006. godine stekla je zvanje psihoterapeuta.

 

Životna priča Mire Furlan, seks simbola bivše Jugoslavije: Proterana iz domovine, životni udarci je nisu slomili!

Rialda Šebek
foto: Printscreen/TV Prva


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...