"majka iz pakla"

ĆERKU JE SA 14 POSLALA DA OPERIŠE NOS, ALBANKU NIJE MOGLA DA SMISLI KAO SNAJKU: Majka iz pakla deci je bila Bog i batina

Životna priča majke iz pakla, Jolande Hadid je veoma zanimljiva, a rasplet njenog života ravan je filmu.

Vip priča
19:54h Autor:
ĆERKU JE SA 14 POSLALA DA OPERIŠE NOS, ALBANKU NIJE MOGLA DA SMISLI KAO SNAJKU: Majka iz pakla deci je bila Bog i batina
Životna priča majke iz pakla, Jolande Hadid, Foto: RMBI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Jolanda Hadid nekada je bila najuspešnija manekenka i jedna od najlepših plavuša, te ne čudi što su njene mezimice krenule istim stopama, a u javnosti je poznata i kao "majka iz pakla".

Dok njen bivši suprug Mohamed Hadid pažnju privlači svojim vezama sa višestruko mlađim devojkama, Jolanda ne mora prstom da mrdne, jer je njena životna priča sama po sebi dovoljno zanimljiva.

Nekadašnji supermodel i televizijsko lice na pragu je 7. decenije, a na njenom zanosnom izgledu pozavidele bi joj i mnogo mlađe žene. Zato i ne čudi što se često govori da je "najzgodnija baka u Holivudu".

Jolanda Hadid
Jolanda Hadidfoto: Printscreen Instagram / Jolanda Hadid

Ipak, tokom emitovanja rijalitija "The Real Housewives of Beverly Hills" javnost je bila iznenađena njenim ponašanjem, dok su je mnogi okarakterisali bezdušnicom budući da je rođenoj ćerki branila da jede da bi bila "bolji model", iako je već tada bila premršava.

Jolanda je brzinom svetlosti od titule najuspešnije manekenke došla do titule majke iz pakla. Međutim, detalji njene životne priče pokazuju put do zvezda velikim trudom i zalaganjem, ali i cenu uspeha.

Jolanda van den Herik, kako joj je devojačko prezime rođena je 1964. godine u malom farmerskom gradu u Holandiji. Odgajana je zajedno sa bratom Leom, a kao dete je volela da jaše konje, muze krave i druge aktivnosti na imanju. Međutim, njen idilični život se menja kada je imala samo sedam godina, kada joj je otac poginuo. Tada je morala da odraste preko noći i pomogne majci, te je već od 13. godine počela da radi.

Poslovi kojima se ona u početku bavila svodili su se na pranje sudova radeći u jednom lokalnom kineskom restoranu, a njen prvi posao bio je veoma naporan jer je morala da pere stotine i storine sudova i kofa sa srebrnim escajgom.

Dve godine kasnije raadila je pola radnog vremena kao prodavac mesa za sendviče i sira u lokalnoj prodavnici prehrambenih proizvoda da bi je brzo unapredili u blagajnika. Sa novcem zarađenim od posla, uspela je da isprati obaveze i u školi, plati školu jahanja i pomaže na imanju. A onda, sa 16, njen život se ponovo promenio.

Da je život često nepredvidiv govori i način na koji je Jolanda uspela da uđe u svet modelinga i postane jedna od najuspešnijih manekenki. Naime, nakon što je svojoj dobroj drugarici Doroti napravila frizuru u Amsterdamu pred reviju Fransa Molenara, a on ju je spazio i zamolio da i ona prošeta pistom. Upravo tu je otkriva vlasnica Ford Models agencije i ostalo je istorija. Jolanda je potpisala ugovor, i sledećih 15 godina bila je jedna od najpopularnijih manekenki.

Budući da je oduvek naporno radila kako bi došla do novca, ona je to znala da ceni, te je na pametan način iskoristila novac koji joj je posao mankenke doneo. Njena prva investivija bio je stan u Los Anđelesu koji je godinama otplaćivala. Ipak, kasnije ga je prodala po daleko unosnijoj ceni i zaradila ogroman novac. Jolanda je kupovala i konje i novac zarađivala i na tome.

Jolanda Hadid
Jolanda Hadidfoto: Profimedia

Ljubav joj je pokucala na vrata

Devedesetih je u njen život ušao niko drugi do Mohamed Hadid, investitor za nekretnine, i veoma brzo su ušli u romansu, a potom i u brak. 1994. se udala i preselila u Los Anđeles, a sa njom i Mohamedom živele su i njene dve pastorke - njegove ćerke iz prethodnog braka.

Ljubav sa Mohamedom krunisana je decom, a dobili su dve ćerke i sina - Jelenu Nuru Hadid, koju danas svet zna po nadimku Điđi, a potom Belu, i Anvara Hadida.

Međutim, njihova ljubav doživela je krah 2000. godine kada su se razveli. Manekenka se tada preselila u Montesito i započela nov život kao samohrana majka troje dece.

Ipak, želja za srodnom dušom nije nestala, te je tako 2006. godine upoznala Dejvida Fostera, kanadskog muzičara i producenta, a nakon četiri godine zabavljanja stali su na ludi kamen.

Tada je već bila deo rijalitija "The Real Housewives of Beverly Hills", što je mnogima bilo čudno, da bi se tek kasnije saznalo da iako su Dejvid i ona bili veoma zaljubljeni, u ovom odnosu svako je imao svoj novac, a muzičar nije davao ni centa za porodicu preko onoga što je morao. Navodno je imao loše iskustvo u prethodnom braku, te nije želeo da doživi istu sudbinu sa Jolandom.

Foster se pokazao kao pravi muškarac, a bio joj je velika podrška i oslonac nakon što joj je dijagnostifikovana lajmska bolest koja se prenosi ujedom zaraženog krpelja. Njeno stanje bilo je toliko loše da je u jednom trenutku "izgubila sposobnost čitanja, pisanja, pa čak i gledanja televizije".

Par je prošao teške trenutke, a Jolanda nije prestajala da ističe koliko joj je njegova podrška bila bitna. Čak je često govorila i da je Dejvid više bio otac njenoj deci nego Muhamed. A onda je, kao grom iz vedra neba stigla vest da se Dejvid i nekadašnja manekenka razvode.

Iako ni jedna, ni druga strana nisu želele da govore o razlozima, kasnije se saznalo da je "razlog" druga žena, odnosno mlada glumica Ketrin Mekpi sa kojom je nedavno dobio i dete. Pričalo se da je u aferu ušao jer nije mogao da trpi Jolandino opsesivno ponašanje, brojanje kalorija "pod stare dane" i slično, što nije novost.

Stroga prema deci

Naime, nije tajna da Jolanda upravlja životima svoje dece. Tako je svoj deci uništila ljubavne živote i oglušila se o njihove želje. Dok je Anvar bio sa Dua Lipom, redovno je kačila njihove fotografije sa isečenom pevačicom, zbog čega je bilo jasno da snajku ne voli.

Điđi Hadid
Điđi Hadidfoto: Profimedia

Međutim, to je bilo ništa u poređenju sa onim što je radila ćerkama. Gledaoci "Domaćica" i te kako su mogli da vide da Jolanda favorizuje Điđi jer joj je više nalik, dok je za Belu u prošlosti važilo da je "ružnija sestra", o čemu je i sama progovorila. Tada je ujedno priznala i da je sa 14 operisala nos, a brojni izvori bliski porodici svedočili su da je upravo Jolanda ta koja je na tome insistirala jer joj je smetalo što liči na oca.

Bela Hadid
Bela Hadidfoto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Sve to odvelo je Belu u pakao zavisnosti od alkohola, a u prošlosti je imala i nekoliko psihičkih slomova, bila je derpesivna i anksiozna, i ima problem što mora da ugađa svima.

- Ne mogu da podnesem da neko nije zadovoljan sa mnom - rekla je za Vogue prošle godine.

Na temu Belinih prerano odrađenih plastičnih operacija jedan korisnik Tvitera je izneo stvarno jak argument. - "Nijedan 14-godišnjak ne želi plastičnu operaciju tek tako, osim ako mu neko nije to toliko puta nabio na nos da je postao nesiguran", napisao je korisnik.

1 / 6 Foto: Profimedia

Sa druge strane, ni njena miljenica Điđi nije prošla bez posledica. Naime, poznato je da se Jolanda umešala u njenu i Zejnovu vezu kada su dobili dete.

Pevaču je smetalo što bivša manekenka ne poštuje to što ne žele da se lice njhove ćerke Kai pojavljuje u novinama, te su je više puta vodili da je sakrije u javnosti, što Jolanda nije uradila.

Sve je kulminiralo svađom i okršajem, kada je Zejn navodno nasrnuo na Jolandu. Ona je na kraju uspela to što je zamislila - rasturila je vezu Malika i njene ćerke, a starateljstvo je navodno pripalo Điđi.

Ali i pre toga, Điđi često nije mogla da izbegne strašni sud majke koja joj je branila da jede, a kada ju je mlada manekenka jednom prilikom pozvala da joj kaže da joj je pozlilo jer ništa nije jela, te da se umalo sručila, Jolanda joj je poručila da uzme nekoliko badema.

Mnogi su mišljenja da joj je baš zbog svega što je radila drugima karma žestoko vratila, te su joj pucale ljubavne veze, ima problem po drugi put sa bolešću, a ćerke su joj se godinama mučile na privatnom planu.

Danas je. čini se, konačno naučila lekciju i shvatila da svoje ćerke treba da pusti na miru. Uživa u vezi sa Džozefom Jingolijem koji je generalni direktor građevinske i razvojne kompanije i uživa na ranču, daleko od grada.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs