Priča o uspehu

Prošla dug put od blata do zvezda: Nataša je u četrdesetoj odlučila promeni život i krene iz početka! (FOTO)

Nataša Lion vratila se glumi 2013. u seriji "Narandžasta je nova crna", a prošle godine je kreirala i igrala u seriji "Ruska lutka".

Vip priča
Autor:
Prošla dug put od blata do zvezda: Nataša je u četrdesetoj odlučila promeni život i krene iz početka! (FOTO)
Foto: Profimedia

Nataša Lion proslavila se kao 20-godišnjakinja u popularnoj franšizi "Američka pita" nakon čega je imala dugo, teško razdoblje, a 2013. je ponovno došla u centar pažnje zahvaljujući seriji "Narandžasta je nova crna".

Glumica nije imala baš srećno detinjstvo jer su se njeni roditelji razveli između njene osme i 10. godine života te je nakon toga ostala sama s majkom.

"To je stvarno bilo zanimljivo i dinamično iskustvo i naučilo me odgovornostima koje ima slobodna žena, naročito ona koja je samohrana majka. Shvatila sam da je stan s jednom sobom dovoljan, ali studio nije", ispričala je svojevremeno Nataša.

Odrastanje za nju nije bilo lako i veoma je loše sebe doživljavala, ali i predstavljala.

"Kao dete sam provela previše vremena mrzeći sebe. Možda je to bila zamršena verzija svega, toga što sam mrzela roditelje koji nisu bili prisutni, ali i drugu decu u školi", rekla je Lion.

Rano je bačena i u glumački svet i umesto da uči abecedu i druge stvari kao ostali šestogodišnjaci, ona je počela stvarati karijeru na televiziji. Glumila je Opal u šouu za decu "Peewee's Playhouse", a nakon toga se pojavila u nekoliko filmova među kojima su "Menace", "Everyone Says I Love You" i "Slums of Beverly Hills".

"Podaci o deci glumcima statistički nisu baš dobri i rekla bih da i ja spadam u njih", istakla je. Pokušala je da ostavi glumu i upisala je prestižnu Umetničku akademiju Tisch u Njujork kako bi postala rediteljka. No nije je uspela završiti i stvari su krenule pogrešnim putem.

Nakon što se proslavila u "Američkoj piti", imala je problema s drogama i alkoholom. Uhapšena je 2001. zbog vožnje pod uticajem alkohola dok je 2004. optužena za napad i neovlašten pristup. No njen život je dotaknuo dno godinu dana kasnije kada je hospitalizovana zbog hepatitisa C i kolapsa pluća kada je umalo umrla.

"Pa zar nema svako pravo na slabost u svom životu? Zrelost je postizanje mira i shvatanje da trebaš biti dobar prema sebi kako bi sprečio vlastito uništavanje", osvrnula se Nataša na svoje padove.

Dok su se svi odrekli glumice, i u najtežim trenucima je uz nju ostala najbolja prijateljica i kolegica Hlo Sevinji.

"Bilo je teško stajati i ne moći joj pomoći kada je bila na dnu. Pokušala sam joj oprostiti sva loša ponašanja jer nije bila pri sebi. Nije bila pri zdravoj pameti", objasnila je Sevinji.

foto: Profimedia

Pomogla je Nataši kada joj je sud 2006. naredio odvikavanje. Vratila ju je na posao i garantovala svima za nju i njihovo prijateljstvo je izdržalo sve.

"Volim je toliko da kad sam blizu nje, osećam se mirnije. Znam da sam kod kuće, da će sve u životu proći kako treba", nahvalila ju je Nataša.

Odvikla se od droge i počela raditi na raznim glumačkim projektima, a 2013. je doživela svoj veliki povratak u Netfliksovoj seriji "Narandžasta je nova crna". Igrala je lik Niki Nikolas i pokazala koliko je talentovana.

"Kako su to predstavili, činilo se kao da je samo trenutno i da će opet sve nestati pa je u nekim trenucima bilo teško", rekla je Nataša. Sviđa joj se što je postala ponovno slavna igrajući nefiltriranu ulogu.

"Ako mogu biti prihvaćena na tom nivou, u toj verziji mene s najmanje mogućim pretvaranjem. Osećam da se više ne moram bojati svoje sene", priznala je glumica.

Prošle godine je Nataša ponovno dobila veliku ulogu u Netfliksovoj seriji "Ruska lutka". No u njoj nije samo glumila nego je i jedna od kreatora i reditelja, a na tome je radila celi svoj život.

"Pisala sam razne verzije scenarija serije zadnjih 10 godina. Sve mi se razbistrilo zadnjih pet godina. To je priča koju sam oduvek htela da ispričam", rekla je.

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs