Ljubavna priča

Prava istina o romansi Bogarta i Lorin Bekol: Niko nije znao da je godinama imala ljubavnika - Frenka Sinatru! (FOTO)

Ljubavna priča između holivudske dive Loren Bekol i legendarnog glumca Hemfrija Bogarta i danas se pamti kao jedna od najvećih romansi svih vremena. Međutim, kako to već biva u Holivudu, njihova veza samo je naizgled bila savršena, a u stvarnosti vrlo komplikovana.

Vip priča
Autor:
Prava istina o romansi Bogarta i Lorin Bekol: Niko nije znao da je godinama imala ljubavnika - Frenka Sinatru! (FOTO)
Hemfri Bogart i Loren Bekol, Foto: Profimedia

Kad sam prvi put vidjela Hemfrija Bogarta, muškarca koji će postati ljubav mog života, nisam bila previše impresionirana. Mojoj prijateljici Rosali svideo se mnogo više. Bila je to subotnja veče 1942. godine u njujorškom bioskopu Kapitol. Stale smo u red za karte kako bismo gledale 'Kasablanku'. Rosali je mislila da je Bogart seksi. Ja sam mislila da je luda. Kad sam ga prvi put videla uživo i upoznala, takođe nije bilo nikakvog posebnog osećaja. Imala sam samo 19 godina i tinta na mom holivudskom ugovoru s Hauardom Haksom još se nije ni osušila. Tog dana kad sam s Hoksom radila probno snimanje, rekao mi je kako želi da me stavi u film sa Kerijem Grantom ili Bogartom. Pomislila sam: ‘Grant – sjajno! Bogart – fuj!’ Nakon Božića 1943. godine, Hoks me nazvao i rekao da za mene ima jedini poklon koji stvarno želim – audiciju za njegov film 'To Have And Have Not'. Hauard mi je odmah dao ulogu, ispričala je Loren.

Volela ga 18 godina, jednom rečenicom joj slomio srce: Ljubavna priča Anđelike Hjuston i Džeka Nikolsona! (FOTO)

foto: Profimedia

Partner u ovom filmu bio joj je upravo glumac s kojim prvo nije želela da deli veliki ekran, tada 44-godišnji Hemfri Bogart.

Prvi dan snimanja Loren je bila nervozna do te mere da su joj se glava i ruke tresle prilikom snimanja scene u kojoj joj Bogart mora pripaliti cigaretu: Već sam tada shvatila kakav je sjajan čovek bio Bogart. Uradio je sve što je mogao kako bi mi olakšao snimanje. Uopšte nije bio tip koji flertuje. Ja jesam, ali nisam flertovala s njim. Samo smo se puno šalili, naš smisao za humor se podudarao.

Neverovatna ljubavna priča Sofije Loren i Karla Pontija: Nikada više neću voleti drugog! (FOTO)

foto: Profimedia

Od tog dana do njihovog prvog poljupca prošlo je tri nedelje. Jedne večeri, nakon snimanja, Bogart je ušao u njenu garderobu kako bi joj poželeo laku noć. Kao i obično, međusobno su se šalili, a onda se odednom Bogart nagnuo prema njoj, uhvatio za bradu i poljubio. Zatim je iz džepa izvadio kutiju šibica i tražio Lorin da na njoj napiše svoj broj telefona, što je ona i učinila.

Sve bi ovo zvučalo kao divan početak velike romanse da nema jedne začkoljice - Bogart je u to vreme bio u braku sa svojom trećom suprugom, Majo Metot.

Njihov brak nije bio nimalo srećan, a u holivudskim krugovima godinama se pričalo o tome kako je Majo u napadu besa i pod uticajem alkohola jednom čak i ubola Bogarta nožem.

Iako se ženio 3 puta, ona je zauzela najveće mesto u njegovom srcu: Ljubavna priča Pola i Linde Makartni! (FOTO)

foto: Profimedia

Između Bekol i Bogarta počela je da se rađa velika hemija i to je bilo jasno svima koji su tada radili s njima, a posebno Hoksu koji je tu hemiju iskoristio i za malu promenu scenarija prema kojem je Bogart trebalo da zavede drugi lik, ali na kraju je zavodio lik koji je glumila Loren.

Međutim, reditelju se nije sviđala njihova afera i pred kraj snimanja rekao je Loren da će je Bogart na kraju odbaciti, a on više neće hteti da radi s njom.

Tužna i razočarana Loren sve je ispričala Bogartu koji ju je uverio da je Hawkes samo ljubomoran jer njena pažnja više nije posvećena samo filmu.

Ljubavna priča burnija od filmske drame: Do poslednjeg dana života Ričard Barton je iskreno voleo samo nju! (FOTO)

foto: Profimedia

Nazvao me jednom usred noći i rekao da očajnički želi da me vidi. Bio je u baru iza ugla i pitao da li želim da se nađem s njim. Navukla sam na sebe pulover i potrčala mu u zagrljaj. Bilo je divno biti tako željena i obožavana. Niko nikad pre nije to osećao prema meni. A bilo je i tako dramatično nalaziti se u sitne sate kada se činilo kao da je celi svet naš, priznala je Lorin.

Njihovoj vezi protivila se i njena majka koja je sumnjala u motive 25 godina starijeg glumca koji se već tri puta ženio: Pokušala sam da joj objasnim da je Bogart nesrećan sa svojom ženom, ali nije mu verovala ni sekunde. Bio je njenih godina, imao tri žene i puno pio. Kakav bi to muškarac mogao da bude u njeenim očima, osim loš?

Najbizarnija ljubavna priča ikada: Dali i Gala su bili genijalni ludaci u svojoj bajci!

foto: Profimedia

Na kraju snimanja filma, odlučili su da prekinu svoju vezu. Bogart se vratio svojoj ženi, ali nije mogao da prestane da misli na Loren.

- Sada se bojim da ćeš postati nestrpljiva i da ću te izgubiti, ali čak i ako se to dogodi, nikad neću prestati da te volim, napisao joj je u jednom od svojih pisama.

Supruga Hauarda Hoksa odlučila je da je upozna s Klerkom Gejblom kako bi isterala Bogarta iz njenog uma, ali taj plan nije upalio. Bio je lep, ali nije u meni stvorio nikakav osećaj. Pokušala sam da stvorim privlačnost prema njemu, ali to se jednostavno nije dogodilo, priznala je Lauren.

U njenom srcu i dalje je bilo mesta samo za Bogarta, a onda je dobila novu priliku da provodi vreme s njim. Naime, počeli su da rade zajedno na filmu "The Big Sleep".

30 godina volela monstruma, umrla pred venčanje: Najkontroverznija ljubavna priča svih vremena! (FOTO)

foto: Profimedia

Tada se nešto prelomilo u Bogartu i odlučio je da ostavi svoju ženu. Majo je pristala na razvod i Bogart se zvanično razveo 10. jula 1945. godine. Samo 11 dana kasnije, venčao se s Lorin na farmi svog prijatelja u američkoj državi Ohajo.

Lorin je kasnije priznala kako Bogart zapravo i nije bio zainteresiran za novi brak, ali ona ga je naterala da što pre jedno drugom kažu sudbonosno da. Četiri godine kasnije dobili su sina Stivena, a 1952. godine ćerku Lesli.

Njihov brak naoko je bio savršen, ali ispostavilo se da da ni jedno ni drugo na kraju nisu bili verni.

Bogart je još pre kraja trećeg braka započeo aferu sa svojom frizerkom Veritom Tompson koja je trajala 14 godina, a Lorin je postala meta jednog drugog slavnog zavodnika. To je bio Frenk Sinatra, njihov zajednički prijatelj. Sinatra je naprosto obožavao Bogarta i njegove uloge gangstera i imponovalo mu je što se glumac njegovog kalibra želi družiti s njim.

Ljubavna priča o kojoj se govori i nakon 35 godina: Moderna bajka sa tragičnim krajem! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Međutim, svidela mu se i Lorin. Kada je Bogart 1956. godine saznao da ima rak grla u naprednom stadijumu i da mu preostaje još godina dana života, Sinatra mu je redovno dolazio u posetu kako bi ga nasmejvao pričama iz svoje glamurozne svakodnevice.

Misliš li da dolazi zbog mene ili zbog tebe, upitao je Bogart Lorin jednom prilikom, a istina je bila negde između te dve opcije.

Bio je ljubomoran na Frenka. Delom zato što je znao da volim s njim da provodim vreme, a delom zato što je znao da je Frenk zaljubljen u mene, priznala je Loren.

Njihova veza nije bila tajna ni za koga. Svi su znali za Bekol i Frenka. Samo smo se nadali da Bogart ne zna za to, ispričala je njihova prijateljica Keti Frings.

Najlepša ljubavna priča sa najtragičnijim krajem: Slavni glumac nikada nije preboleo suprugu! (FOTO)

foto: AP

U septembru 1956. godine Sinatra je organizovao veliku zabavu u Las Vegasu povodom Lorenovog 32. rođendana i poslao po njih u Los Anđeles privatni avion. Bogart je ipak odlučio da ostane kod kuće s decom, ali Lorin je otputovala u Vegas: Tada je Bogart već bio jako bolestan. Trebala sam malo te buke, ekstravagancije, uopšte ludosti Las Vegasa, osećaj da nemam nikakvu odgovornost i da živim dobar život.

Kad su se rastali, rekao je: Ona nije žena! Kako je propala najlepša ljubavna priča 20. veka!

foto: Profimedia

Hemfri Bogart preminuo je četiri meseca kasnije, 14. januara 1957. godine.

Poslednjih nekoliko meseci te strašne bolesti, počela sam da zavisim od Frenka. U mojim očima predstavljao je fizičko zdravlje i vitalnost. Deo mene jednostavno je trebao muškarca s kojim može razgovarati i Frenk je postao taj muškarac. Ništa nije bilo planirano, jednostavno se dogodilo. Postali smo par, ali nikad nisam znala na čemu sam s njim. Nisam razumela igre koje je igrao, jedan dan bi me obožavao, a drugi dan nestao. Bila sam udata za pravog odraslog muškarca, Bogart je znao što želi i kad ga je žena volela, on se zbog toga osećao jače, a ne slabije. S druge strane, Frenk bi se povukao, ispričala je glumica.

foto: Profimedia

Sinatra je zaprosio Bekol koja je pristala na brak, ali kada su mediji saznali za to, verovao je kako im je Loren sve otkrila i ostavio je.

Nakon Sinatre, započela je vezu s glumcem JDžejsonom Robardsom za kojeg se udala 1961. godine. U braku su dobili sina Sema, a razveli su se 1969. godine zbog njegovog alkoholizma.

Nakon Robardsa više se nije udavala, a do kraja života samo je jednog muškarca spominjala kao najveću ljubav koju je ikad doživela - Bogarta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs