rođena pre 103 godine

SVAKI MUŠKARAC SE NAD NJOM IŽIVLJAVAO OSIM NJEGA: Ovo je najveća ljubav Rite Hejvort! (FOTO)

Od rođenja glumačke dive Rite Hejvort prošle su tačno 103 godine. Bila je jedna od najvećih zvezda zlatnog doba Holivuda, ujedno i najdraža plesna partnerka Fredu Asteru kao i prva glumica koja je postala princeza u stvarnom životu.

Vip priča
Autor:
SVAKI MUŠKARAC SE NAD NJOM IŽIVLJAVAO OSIM NJEGA: Ovo je najveća ljubav Rite Hejvort! (FOTO)
Rita Hejvort i Orson Vels, Foto: Profimedia

Rita Hejvort rođena je 17. oktobra 1918. godine kao Margarita Karmen Kansino. Otac joj je bio Španac, a majka Amerikanka. Kako bi njeno mešovito poreklo ostalo prikriveno i kako bi dobijala bolje uloge, na nagovor tadašnjeg supruga Edvarda Judsona i Harija Kona, predsednika filmskog studija Kolumbija Pikčrs, Rita je uzela devojačko prezime majke te je obojila svoju crnu kosu u prepoznatljivu crvenu nijansu.

Rita Hjevorrt smatra se jednom od najvećih i najlepšim glumačkih diva svih vremena

Tokom1940-ih bila je jedna od najvećih holivudskih zvezda, a tadašnje uloge taj su status zapečatile zauvek. Tako se ona i danas smatra jednom od najvećih i najlepših glumačkih diva svih vremena.

ŽIVOTNA PRIČA KATRIN DANEV: Volela je ludo, snimala eksplicitne filmove, njenu smrt nikad nije prebolela! (FOTO)

Rita Hejvort, Ali Kan
foto: Profimedia

Veliki deo detinjstva provela je plešući jer su joj roditelji bili plesači, a svoju glumačku karijeru započela je sredinom 1930-ih. Najpoznatiji filmovi i mjuzikli u kojima je glumila bili su "Gilda", "Dama iz Šangaja", "Prijatelj Joey", "Nikad se nećeš obogatiti" te "Devojka s naslovnice".

Sa slavnim Fredom Asterom glumila je dva puta pa je jednom rekao da mu je upravo ona bila najdraža plesna partnerka. Neki od njenih drugih glumačkih partnera bili su legendarni Frenk Sinatra, Džin Keli, Džon Vejn, Gari Kuper, Robert Mičam i Džek Lemonom.

NESREĆNA U LJUBAVI

Rita se udavala pet puta i isto toliko puta prošla kroz razvod. Kada je imala 18 godina, udala se za prvog supruga Edvarda Judsona. Brak je propao nakon pet godina, a ona je bila ta koja je želela razvod jer su provodili mnogo vremena odvojeno ali i zbog toga što je on znao da bude veoma okrutan.

Godinu i po dana kasnije ušla je u brak s Orsonom Velsom. Niko nije znao za njihovo venčanje, sve dok ga nije najavila dan pre ceremonije. Zajedno su dobili ćerku Rebeku, ali brak je potrajao svega nekoliko godina. Hejvort je Velsa smatrala svojom velikom ljubavi života.

Rita Hejvort bila je prva glumica koja je postala princeza u stvarnom životu

Rita se 27. maja 1949. godine udala za princa Ali Kana. Zanimljivo je da je ona zapravo bila prva glumica koja je postala princeza, a ne Grejs Keli. Kan i ona postali su roditelji čerki Jasmin, ali i ovaj brak trajao je kratko, a princ je takođe bio veoma okrutan i zao prema njoj.

ŽIVOTNA PRIČA FRANCUSKINJE NEŽNOG GLASA: Zavodila najbolje frajere, bila je oličenje mode 60-tih! (FOTO)

Rita Hejvort
foto: Profimedia

Sredinom 1950-ih Rita se udala za pevača Dika Hejmsa. Brak je potrajao dve godine pa je ona čitavo vreme finansijski podržavala jer je bio u velikim dugovima.

Njen poslednji suprug bio je filmski producent Džejms Hil, ali zbog njegove nepredvidljive i nasilne naravi taj je brak okončan 1961. godine.

Rita Hejvort
foto: Profimedia

Zapravo, ja sam dobra i nežna osoba, ali me privlače zle ličnosti, rekla je Hejvort jednom prilikom.

Svoju glumačku karijeru Rita Hejvort završila je 1972. godine, a do tada je iza sebe imala više od 60 uloga. Petnaest godina kasnije preminula je u dobi od 68 godina od Alchajmerove bolesti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs