ŽENA KOJA NIJE ZNALA ZA PREPREKE

OŠTAR JEZIK JE SKUPO KOŠTAO, ZBOG NESMOTRENE GREŠKE LEKARA IZGUBILA ŽIVOT: Životna priča najkontroverznije plavuše! FOTO

Njene oštre izjave i smisao za humor su je učinile omiljenim televizijskim licem svih vremena

Vip priča
10:25h Autor:
OŠTAR JEZIK JE SKUPO KOŠTAO, ZBOG NESMOTRENE GREŠKE LEKARA IZGUBILA ŽIVOT: Životna priča najkontroverznije plavuše! FOTO
Foto: Profimedia

Najveću popularnost stekla je 1965. godine, pojavljivanjem u emisiji "The Tonight Show". Postala je pravi hit, a njen prvi samostalnu emisiju je dobila odmah nakon toga. Sve to ju je učinilo omiljenom komičarkom širom sveta.

Detinjstvo

Džoan Rivers, ćerka ruskih imigranata, rođena je 8. juna 1933. u Bruklinu u Njujorku. Bila je najmlađa od dve ćerke, a njen otac je bio lekar koji je imao sjajan smisao za humor.

Džoan je pohađala Barnard koledž, gde je pokazala interesovanje za nastupe. Tokom tog vremena pojavila se u brojnim produkcijama u kampusu. Posle diplomiranja, odlučila je da ipak odustane od snova da postane javna ličnost i umesto da se nađe ispred kamera, odlučila je da se zaposli u jednom velikom prodajnom lancu. Posao nije bio ni malo lak, ali joj je doneo ljubav. Ona i vlsnikov sin su započeli vezu koja je kratko trajala, svega 6 meseci.

Bila je seks simbol 80-tih, napustila Jugoslaviju, posvetila se majčinstvu: Životna priča prelepe Gale Videnović! (FOTO)

Zvezda je rođena

Nakon ljubavnig razočarenja i napuštanja posla u prodavnici, ponovo je rešila da se okrene svojim snovima. Čvrsto je odlučila da uspe, pojavila se u nekoliko emisija u kojima je imala manje uloge, uključujući i ulogu lezbijke. U toj sceni je glumila sa do tada, još uvek nepoznatom javnosti Barbarom Strejsend. Kad je postalo očigledno da gluma nije njen fah, prešla je na komediju i provela narednih sedam godina radeći po kafeima u kojima je izvodila svoje stendap tačke.

Sve te godine su joj pružile dovoljno iskustva, ali su joj konačno donele i veliku priliku. 1965. godine pojavila se u "The Tonight Show-u" čiji domaćin je bio Džim Karson i tada je njena karije krenula uzlaznom putanjom. U to vreme nije bilo uobičajeno da se žena bavi komedijom, ali ona je uspela da promeni čitav tok sveta šou biznisa.

Krajem 1960-ih, Rivers je pokrenula i sopstvenu emisiju pod nazivom "Taj šou" sa Džoan Rivers.

Neverovatna sudbina najlepše žene 70-ih: 4 puta se udavala, muževi je varali, za dlaku izbegla smrt! (FOTO)

Lični i profesionalni brodolom

Do 1983. godine Rivers je bila na čelu Las Vegasa, imao je uspešnu karijeru i dve najprodavanije knjige. Iste godine postala je Karsonov stalni gost-domaćin. Međutim, njena saradnja sa Karsonom prekinuta je samo nekoliko godina kasnije, kada joj je Fox ponudio sopstvenu emisiju koja je bila direktan konkurent Karsonovom šou.

Tada počinje i njen brodolom na poslovnom planu. Džoan je prihvatila ponusu, ali njena emisija je emitovana samo godinu dana nakon čega je ukinuta. Iako su mnogi mislili da je Karson kriv za taj prekid, ona je tvrdila da tu nema istine. Rekla je da je emisija prekinuta zbog neslaganja sa vlasnicima tlevizijske kuće, a ne Karsonom. Međutim, Karson je toliki bio besan na nju da više nikad nisu progovorili.

Njen oštar jezik joj je uvek zadavao probleme, a ovog puta joj je doneo i prekid karijere.

Savršen džentlmen sa tugom u očima: Samoubistvo sina ga oteralo u ludnicu, ljubav jedne žene ga održalo u životu! (FOTO)

Za Džoan se nastavio niz loših događaja. Zabavna industrija joj je okrenula leđa, izgubila je sve poslovne anganžmane, a na privatnom planu je zadesila velika tragedija. Njen suprug, Edgara Rosenberg, je izvršio samoubistvo 1987. godine. Iz ove veze dobila je ćerku Melisu za koju je izuzetno bila vezana.

Nakon teškog perioda, skupila je snagu, vratila se u Njujork i rešila da započne karijeru od nule, još jednom. 1989. godine pokrenula je sopstveni dnevni shou.

Zahvaljujući tom potezu osvojila je nagradu Emmi i zvezdu na holivudskom bulevaru slavnih, 1990. godine. 1994. godine, napisala je i glumila u filmu "Salli Marr", zahvaljujući čemu je zaslužila nominaciju za nagradu Toni za najbolju glumicu.

Razuzdan život rok legende: Odrekao se ćerke, ženu varao na svakom koraku, opaka bolest ga umalo dotukla! (FOTO)

Od 1996. do 2004. bila je domaćin emisije "Uživo sa crvnog tepiha", na E televiziji. Njen oštar jezik i zabavne opaske koje je imala u razgovoru sa slavnim ličnostima koje su koračale crvenim tepihom su joj doneli još veću popularnost.

Brojne plastične operacije

Džoan je dobro poznata zbog svojih plastičnih operacija. Govorila je da ni sama ne zna broj intervenvija koje je imala i da ne namerava da stane sa njima. Jendom prilikom je izjavila: "Volela bih da imam sestru bliznakinu, tako bih mogla da vidim kako izgledam bez svih operacija".

Njen izgled je često bio na meti osuda, ali ona ni najmanje nije marila za to.

Neki me vole, neki me mrze, a ja za sebe mislim da sam fantastična! Životna priča Ruške Jakić! (FOTO)

Kobna greška lekara

U avgustu 2014. godine, Rivers (81) se podvrgla operaciji glasnih žica u njujorškoj klinici. Džoan je prestala da diše tokom postupka i prevezen je u drugu bolnicu. Izveštaji su ukazivali da je nastao srčani zastoj, nakon čega je upala u komu. 1. septembra je objavljeno je da se polako izvlači iz kome, međutim stanje se pogoršalo i ona je preminula 4. septembra.

Sahranjena je uz muziku. Njena želja je bila da sahrana liči na žurku, a strogo je zaranila da se na njenoj sahrani tuguje.

U oktobru 2014. nakon detaljnog medicinskog pregleda u Njujorku obajvljen je izveštaj koji je pkazao da je Džoan preminula zbog greške lekara i nestručnog lečenja. U izeštaju piše da je legenda komedije umrla od oštećenja mozga usled nedostatka kiseonika i da je način smrti bio predvidljiva „terapijska komplikacija“.

Bogata ljubavna karijera, toksične veze i 2 propala braka: Buran život najlepše glumice sveta! (FOTO)

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs