Doris Djuk i Barbara Haton

Najveće rivalstvo u visokom društvu: Bile su najbogatije na svetu, mrzele se iz dna duše-umrle same i napuštene! (FOTO)

Obe su rođene na Menhetnu 1912. godine sa samo nedelju dana razlike.

Vip priča
14:56h Autor:
Najveće rivalstvo u visokom društvu: Bile su najbogatije na svetu, mrzele se iz dna duše-umrle same i napuštene! (FOTO)
Doris Djuk i Barbara Haton, Foto: Profimedia

Barbara Haton i Doris Djuk provele su celi život u rivalstvu. Barbara je bila debeljuškasta naslednica koja je nasledila ogromno bogatstvo sa samo pet godina kada je njena majka izvršila samoubistvo. Barbara ju je pronašla i to je na nju ostavilo velikog traga. Barbara je tada nasledila 70 miliona dolara, što bi u danšnje vreme bila cigra od nekoliko milijardi dolara.

Sirota mala bogatašica Glorija Vanderbilt: Pare ipak ne mogu da kupe sreću! (FOTO)

foto: Profimedia

Doris, visoka i nezgrapna devojka sa ružnom bradom, bila je ćerka Američkog kralja duvana - Džejmsa Djuka. Kada je on preminuo, 1925. godine, rekavši joj kako nema poverenja ni u koga na samrtnoj postelji, ostavio joj je u nasledstvo 100 miliona dolara.

Priča o najplemenitijoj buntovnici na svetu: Morala je da plati svojoj deci dozvolu da se uda! (FOTO)

foto: Profimedia

Doris i Barbara su bile prijateljice kao tinejdžerke. Živele su svaka u svom kavezu, sa timom telohranitelja, posluge, dadilja, okružene skupim kolima. Obe su bile predstvaljene društvu u Njujorku na debitanskom balu 1930. godine u jeku Svetske ekonomse krize koja je najviše pogodila Ameriku. Trošile su novac suludo i često bile prozivane u javnosti zbog toga, s obzirom da su Amerikanci tih dana jedva imali za hleb.

Barbara Haton, koja je veliki deo svoj života bila anoreksična, trošila je mnogo više novca od Doris - kupovala je imanja i vile, konje i naravno nakit. Davala je novac prijateljima i privescima. Nije bila pametna kao Doris i često je nazivala svoju suparnicu "jeftinom." Barbara je bila ta koja je bila poznata po luksuzu.

Jednom prilikom, poznati glumac Erol Flin je sedeo kod Doris u dnevnom boravku i zapazio luster šandelijer luster i našalio se: "Doris, šta radiš to sa Barbarinim minđušama?"

Zaveo je Grejs Keli, Marlen Ditrih i Ingrid Bergman: Životna priča najfatalnijeg glumca zlatne ere! (FOTO)

foto: Prtofimedia

Razvile su, tokom godina, intenzivno rivalstvo, prepuno tračeva koje su tadašnji novinari obožavali da iskoriste i time poboljšaju prodaju novina. Obe su bile uvek na listama najbolje obučenih žena na svetu. Doris je zavidela Barbari na lepoti. Barbara je Doris zvala "jeftinom i dosadnom". Jednom prilikom, Doris je pozvala Barbaru da dođe kod nje da bude njen gost, u luksuznoj vili na Havajima, a Barbara je odlučila da dekoriše njen enterijer i to sve da bi joj dokazala kako ova nema ukusa. Pokupovala je najskuplje slike i antikvitete, posebno one iz Japana i Azije, zato što je to tada bio statusni simbol bogatih i onih koji su znali šta je moderno. Kada se Doris vratila, bila je besna i izbacila je Barbaru iz svoje kuće.

Neustrašiva Simon Sinjore: Bežala od Nemaca, izgubila brata i dete, ceo život prevarena! (FOTO)

foto: Profimedia

One su bile meta onih koji su želeli da se lako dočepaju novca, tako da su obe imale pregršt ljubavnika koji su ih pratili od Havaja do Holivuda i Francuske rivijere.

Doris se udavala samo dva puta: Prvi put za člana visokog društva koji je bio poznat po tome da se udaje samo zbog novca, Džejmsa Kromvela, a drugi put 1947. godine za legendarnog Dominikanskog plejboja Porfirija "Rubija" Rubiroza koji je kako su kružile priče, bio veoma obdaren.

Životna priča Jelisavete Karađorđević: Srbija je prezrela, preživela pravu golgotu!

foto: Prtofimedia

Brak je od samog početka bio loš. Samo godinu dana kasnije, par se razveo pošto je Doris pokušala da se ubije tako što je prerezala vene. Rubi je dobio alimentaciju (25.000 dolara godišnje dok se ponovo ne oženi), nekoliko preskupih automobila i vilu iz 17. veka u Parizu.

Barbara se udavala i razvodila čak sedam puta. Bila je udata za barona, tri princa, grofa, plejboja, čak i Holivudskog glumca -Kerija Granta. Novinari su ih zvali "Keš i Keri.

Životna priča Sonje Vukićević: Balerina koja je opčinila celu Jugoslaviju! (FOTO)

foto: Prtofimedia

Jedne Nove godine, 1954. godine, Doris je bila u Ženevi kada je pročitala u novinama naslov: Rubi i Barbara Haton su venčani! Prijatelj je pokušao da je uteši, ali Doris, besna, počela je da divlja i govori svašta o svojoj najvećoj suparnici. Rekla je tada kako je Barbara uvek bila ljubomorna na nju i da je uvek želela to što je ona imala.

Barbara je svom novom suprugu, koji ju je pri tom varao sa čuvenom Holivudskom glumicom Zazom Gabor, poklonila ček od milion dolara. Brak je trajao samo 53 dana. Barbara mu je takođe poklonila plantaže kafe u Dominikanskoh republici, konje, nakit i sporazumni ček koji je iznosio neverovatnih tadašnjih 2.500.000 dolara.

U međuvremenu, Doris je pokušala da zgrabi Kerija Granta, Barbarinog bivšeg supruga. Ništa nije ispalo iz te veze, na njenu žalost.

Kasnije, kada se Doris podmladila pomoću nekoliko plastičnih operacija, zabavljala se sa mladim džez muzičarem Džoom Kastrom, Barbara ga je pozvala. Rekla je:"Daću ti više nego ona. Kada bi bio moj imao bi simfonijski orkestar."

Život u senci starije sestre: Kako je Li Radzivil postala najveća suparnica Džeki Kenedi?

foto: Profimedia

Dve male bogatašice nisu govorile godinama. Jednom, Doris i Džo su naletele na Barbaru Haton na Tahitiju u jednom restoranu. Sedele su jedna naspram druge. "Najbogatije Američke naslednice" napisao je tada kolumnista Leonard Lajons, "Kao Kina i Amerika, svesne postojanja one druge ali se pretvaraju da se ne prepoznaju."

Do sada, Barbara je spalila svoj novac i bila zavisna od droge i alkohola.Morali su da je nose, i kako je i sama rekla, mogu to i da platim.

Obe su pravile skandale gde god da su išle, a tabloidi su ih obožavali.

Možda najtužnija priča u životu Doris je ta da je slučajno ubila kolima svog dekoratera, Edvarda Tirela na svom imanju. Jeseni 1965. godine, Tirel je izašao iz kola ne bi li otvorio kapiju Doris, a ona je pijana umesto kočnice stisnula gas i usmrtila sirotog mladića. Ubila ga je na licu mesta. Platila je njegovoj porodici 75.000 dolara i tako izbegla zatvorsku kaznu. Novinari su se šalili i s tim i napisali: " Možda se Doris nije dopao njegov stil."

Čudesan život Ibera de Živanšija: Oblačio Džeki Kenedi, Grejs Keli i omiljenu Odri Hepbern! (FOTO)

foto: Profimedia

Doris je postala ekscentrična kako su godine prolazile.Dozvoljavala je svojim kućnim ljubimcima da vrše nuždu po preksupim Persijskim tepisima, a poznato je da je unajmila i privatnog plesača da je zabavlja.

Barbara, skoro slepa u 66. godini, preminula je sama i napuštena od srčanog udara 1979. godine u penthausu Beverli Hils hotela. Imala je samo 3.500 dolara na računu.

Do 1993. godine, posle komlikacija od pada, Doris je u 81. godini života završila u bolnici u Los Anđelesu odvojena od prijatelja, sama.Bila je zavisna od antidepresiva, lekova protiv bolova i tableta za spavanje. Preminula je 28. oktobra 1993. godine. Samo par dana pre svoje smrti, prepravila je svoj testament i ostavila svom batleru sve što je ostalo od bogatsva - 1.200.000 dolara.

Dugačko rivalstvo je napokon bilo završeno.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs