Okončala brak najpoznatijih ličnosti

Čelična Magnolija: Upoznajte najmoćniju advokaticu (63), ženu koja razvodi kraljevske parove i kuje plan da princezi Haji vrati decu! (FOTO)

Fiona neće imati nimalo lak zadatak - od nje je princeza Haja tražila da šeiku Muhamedu oduzme decu

Vip priča
Autor:
Čelična Magnolija: Upoznajte najmoćniju advokaticu (63), ženu koja razvodi kraljevske parove i kuje plan da princezi Haji vrati decu! (FOTO)
Foto: Profimedia

Baronica Fiona Šeklton (63) jedna je od najeminentnijih britanskih advokatica specijalizovanih za razvode, a u svojoj bogatoj biografiji može se pohvaliti time da je zastupala ser Pola Mekartnija, princa Čarlsa, kao i princa Endrjua, ali i Petru Eklston u parnici protiv Džejmsa Stanta.

Zbog svojih uspeha u parnicama odavno je dobila nadimak Čelična Magnolija, a ponovno je došla u samo središte javnosti zbog nove klijentkinje koja je zatražila njene usluge i pomoć.

Da je zastupa u brakorazvodnoj parnici, ali i u delu starateljstva nad decom, Fionu je angažovala odbegla princeza Haja, koja od nje želi da učini sve što je u njenoj moći da spasi nju i decu od šeika Mohameda, vladara Dubaija, od kojeg je pobegla iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i zatražila spas u Londonu.

Kad pobegne najlepša šeikova žena, ceo svet se podigne na noge: Evo zašto je Haja napustila Mohameda! (FOTO)

Fiona i jordanska princeza Haja
Fiona i jordanska princeza Hajafoto: Profimedia

Fiona neće imati ni najmanje lak zadatak jer će se nasuprot njoj u sudnici naći Helen Vord, takođe poznata po tome što je većinom rešavala brakorazvodne parnice u klijentovu korist, a jedan od njih bio je i Gaj Riči, kada se razvodio od Madone.

Ono po čemu je poznata, osim po slavnim facama koje je zastupala, jeste njena apsolutna diskrecija, zbog čega i ima fenomenalnu reputaciju. Njen najveći i najpopularniji slučaj bio je onaj iz 1996. godine, kada je zastupala princa Čarlsa u brakorazvodnoj parnici s princezom Dajanom.

Princu ju je preporučio lord Gudmen, britanski advokat i politički savetnik, nakon što je sve impresionirala načinom na koji je vodila brakorazvodnu parnicu princa Endrjua i Sare Ferguson.

Obrazovana žena ne sme da se uda za majstora: Psiholog šokirao objašnjenjem!

foto: Profimedia

Razvod Čarlsa i Dajane završen je 28. avgusta 1996, a iako je na kraju dobila 17 miliona funti, kao i naknadu od 400 hiljada funti godišnje, navodno je upravo Fiona najzaslužnija za to što se ona, baš poput Sare Ferguson, morala odreći titule Njenog kraljevskog veličanstva.

U žižu javnosti dospela je i 2008, kada je zastupala nekadašnjeg člana Bitlsa Pola Mekartnija u njegovoj mučnoj brakorazvodnoj parnici s Heder Mils.

Koliko je situacija bila napeta, ali i ona sama uspešna, govori podatak da je u trenutku besa, kada je shvatila da od bivšeg supruga neće dobiti sve što je tražila, tačnije da će od 400 miliona funti dobiti tek 24,3 miliona, Mils je polila baronicu bokalom vode.

14 najuticajnijih žena u istoriji: Svaka od njih je ostavila dubok trag na ovom svetu! (FOTO)

Fiona sa Polom Mekartnijem nakon suđenja
Fiona sa Polom Mekartnijem nakon suđenjafoto: Profimedia

Inače, Fiona Šeklton je ćerka starešine londonskog Sitija Džonata Čarkama i Mojre Salmon, čija je porodica po majčinoj strani bila koosnivač firme J. Lyons & Co. Školovala se u školi Benenden u Kentu, a iako je prvo sanjala o karijeri ugledne doktorke, odlučila se za pravo. Na fakultetu Exeter završila je tek trogodišnje, ali ne i četvorogodišnje studije, nakon čega je želela da postane kuvarica.

Ipak, početkom 80-ih donela je konačnu odluku i vratila se pravu, pa se pridružila kraljičinom advokatskom timu Farrer & Co 1984. godine, brzo je napredovala i već nakon dve godine postala partner u kompaniji, da bi potom postala i glavna advokatica.

Uz sav posao, Fiona ima vremena za porodicu. U braku je s PR konsultantom Ijanom Šekltonom, s kojim ima dve ćerke, Lidiju i Kordeliju.

Katarina je ostavila muža i desetoro dece: Njen život nijedna žena nije zaslužila!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs