KOliko ih je ostalo uz kraljicu?

INTERVJU JE NAPRAVIO TOTALNI HAOS U BRITANIJI: Evo ko je sada najpopularnija ličnost iz kraljevske porodice!

Prvi put je princ Hari od strane sopstvenog naroda ocenjen negativno, dok se popularnost princa Čarlsa dodatno srozala

Celebrities
Autor:
INTERVJU JE NAPRAVIO TOTALNI HAOS U BRITANIJI: Evo ko je sada najpopularnija ličnost iz kraljevske porodice!
Foto: Profimedia

Prema istraživanju i anketi YouGova, intervju koji su Megan Markl i princ Hari dali Opri Vinfri gurnuo je 1.000 godina staru monarhiju u najveću krizu do sada.

U anketi se 48 % od 1.664 ispitanika izjasnilo da ima negativan stav prema Hariju nasuprot 45 % koji su imali pozitivan stav, što je prvi put da je princ negativno ocenjen i što je pad od 15 odsto od prošle nedelje.

U međuvremenu, samo su tri od deset osoba imale pozitivan stav o Megan, a 58 procenata izrazilo je negativan stav prema njoj.

Velika je i generacijska podeljenost pa tako većina ispitanika između 18 i 24 godine imaju pozitivan stav prema Hariju i Megan, a oni iznad 65 gaje negativna osećanja prema njima.

Jedini drugi član porodice čija je popularnost opala je Harijev otac, princ Čarls: 42 % ispitanika imalo je negativno mišljenje o njemu, a 49 pozitivno.

Međutim, pozitivan stav prema 94-godišnjoj kraljici Elizabeti izrazilo je 80 odsto ispitanika.

Odvojena anketa, sprovedena delimično pre nego što se intervju prikazao u Britaniji, pokazala je da se podrška prema monarhiji nije promenila i da instituciju podržava 65 odsto ispitanika, dok 25 % ispitanika želi izabranog šefa države.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs