OBAVEZNO Pročitajte

4 životne navike zbog kojih je Meril Strip poštovana glumica, ljubazna osoba i posvećena majka!

Pored dugogodišnje glumačke karijere, Strip je bila u braku više od 40 godina i odgajila četvoro dece, često navodeći porodicu kao kamen temeljac njenog života.

Vip priča
10:51h Autor:
Foto: Profimedia

Meril Strip je osvojila srce miliona, dok se već godinama bez napora transformiše iz jednog karaktera u drugi. Proteklih nekoliko decenija, ova voljena glumica nominovana je za impresivnu 21 nagradu Akademije, 31 zlatni globus, 15 filmskih nagrada Britanske akademije i 17 nagrada za filmskog glumca. Od njih je osvojila impresivnih 14.

 

Pored dugogodišnje glumačke karijere, Strip je bila u braku više od 40 godina i odgajila četvoro dece, često navodeći porodicu kao kamen temeljac njenog života. Da bi došla do ovog nivoa slave - i hm, procenjene neto vrednosti od 90 miliona dolara - Stripova je sledila određene filozofije da bi je držale poniznom, srećnom i ispunjenom. Da pomenemo samo neke:

 

Nisu joj potrebna priznanja za svoje zasluge

 

Strip se u intervjuima često prikazuje kao samopouzdana, ali skromna - mada puna poštovanja i ljubaznosti. Tek 2012. godine, kada je Forbs istražio svoje poreske evidencije, otkrio je Silver Mountain Foundation, dobrotvornu organizaciju koju je Meril osnovala sa svojim mužem. Zajedno, oni su donirali milione raznim uzrocima - od interesa žena do podrške pozorišnim programima. Iako je korist od zahvalnog duha sasvim očigledna, čin davanja bez očekivanja pohvale govori o njenom karakteru.

I dalje obavlja kućne poslove

 

Istini za volju, nema mnogo načina na koji bismo mogli da proverimo ili potvrdimo koliko kućnih poslova Meril Strip obavlja u svom domaćinstvu.

Međutim, jedan od njenih najpoznatijih citata otkriva da ona često vodi normalnu životnu rutinu kada može: "Pokušavam da vodim običan život kakav mogu. Ne možete se "pokvariti" ako sami peglate." Ovaj način razmišljanja nagoveštava njen stav prema uspehu: to je nešto što zarađujete, a ne nagradu koju dobijate na tanjiru. Možda je Strip i prenela istu ovu etiku svojoj deci. Imajući u vidu njene prihode, Strip bi definitivno mogla da joj neko drugi pegla odeću - i praktično bilo šta drugo - ali ona odlučuje da zadrži normalnost, možda da je podseća na mesto odakle je sve počela.

 

Fokusira se na svoje sposobnosti - ne na svoj izgled

 

Iz ove perspektive, Strip kaže da se oseća oslobođenom i slobodnom jer sledi ono što je htela, ne brinući se da li će biti najlepša žena na crvenom tepihu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meryl Streep (@merylstreep) on

"Mladim ženama bih poručila da ne brinu toliko o svojoj težini. Devojke previše vremena troše na razmišljanje o tome, a ima i boljih stvari. I za mlade ljude, i za žene, ono što vas čini drugačijim ili čudnim, to je vaša snaga. "Nekada sam mrzela svoj nos. Sada, ne."

 

Uvek gleda širu sliku

 

Svi smo krivi što smo pod stresom, u rokovima i brigama. Ljudska priroda je da podlegne intenzivnom pritisku prekomerne posvećenosti sebi ili sumnjanju u svoje sposobnosti da završi projekte ili dostigne određeni cilj. Ali kada odemo korak nazad - i izdahnemo - možemo jasnije videti širu sliku. Ova perspektiva razumevanja odgovornosti koju je dobila kao glumica, ilustruje zrelost i poniznost - dva suštinska kvaliteta da bi postali poštovano, voljeno ime u svetu!

 

Stil.kurir.rs

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...