životna priča

Buran ljubavni život holivudske legende: Udavala se 8 puta, a najveću romansu ugušila je ljubomora!

Jedna od najboljih glumica svih vremena imala je turbulentan ljubavni život protkan od skandala, prevara i trzavica

Vip priča
11:47h Autor:
Buran ljubavni život holivudske legende: Udavala se 8 puta, a najveću romansu ugušila je ljubomora!
Foto: Profimedia

Elizabet Tejlor je rođena na 27. februara 1932. u Londonu. Njeni roditelji su bili Amerikanci koji su za svojim korenima pošli pre izbijanja Drugog svetskog rata. Iako je Amerika učestvovala u ratu, opasnost nije bila na njihovoj teritoriji, te su smatrali da je sigurnija za život nego Evropa.

Mala Elizabet je kao devojčica počela da pokazuje interesovanje za glumu, a talenat je nasledila od majke Sare Sotern, koja je bila glumica.

S obzirom na to da je bila nesvakidašnje lepote, nije dugo čekala za prvu ulogu. Debitovala je u filmu "There's One Born Every Minute" sa samo deset godina.

Međutim, njena lepota postala je mač sa dve oštrice – redatelji joj nisu davali dalje uloge smatrajući da naprosto nema lice deteta.

Neustrašiva Elizabet Tejlor: Pretnje smrću i zatvor nisu uticali na njenu odluku!

foto: Profimedia

Zaista, Elizabet je već u tom uzrastu izgledala mnogo starije, a navodno je patila i od takozvanog distihijaznog sindroma zbog kojeg su joj izrasla dva reda trepavica, te je zato izgledala kao da je našminkana.

Novu priliku za glumu dobila je tek koju godinu kasnije, zahvaljujući očevom poznaniku i svom britanskom naglasku. Tada je odigrala i jednu od poznatijih uloga u svojoj karijeri – u filmu "Lesi se vraća kući".

Uz nekoliko manjih sporednih uloga, došla je i do one u filmu "National Velvet", a taj film ju je i lansirao u zvezdano nebo Holivuda.

U kasnijim intervjuima Elizabet je često ulogu u tom filmu opisivala kao najuzbudljiviju u svom životu, ali i kao period u kojem je prestalo njeno detinjstvo. Producentska kuća MGM je želela da kontroliše svaki aspekt njenog života.

Elizabet Tejlor imala samo 14 godina kada mu je bila ljubavnica: Aferu otkrila njegova žena! (FOTO)

foto: Profimedia

Svoju prvu odraslu ulogu odigrala je u filmu "Conspirator", a zatim su se uloge ređale kao na traci. Jedna od uloga koja će se večito pamtiti je uloga Kleopatre, a upravo ju je taj film i upisao uistoriju kao prvu glumicu koja je za jedan film bila plaćena milion dolara.

Buran ljubavni život

Za razliku od glume,u privatnom životu je imala i uspone i ljubavne brodolome. Ostala je upamćena po tome što se udavala osam puta za sedam različitih muškaraca.

Kada je imala samo 17 godina, 1950. godine izgovorila je sudbonosno "da" nasledniku lanca hotela Hilton Konoradu Niki Hiltonu. Međutim, taj brak je pukao nakon godinu dana.

Već godinu dana kasnije, staje na ludi kamen sa glumcom Majklom Vildinogmo. Ta ljubav trajala je 5 godina sa kojim je dobila dva sina- Majkla Hauarda i Kristofera.

Nakon kraha te ljubavi izjavljivala je kako je on sputavao njene želje i potrebe.

1957. godine se udaje za producenta Majka Toda, od koga se razvela godinu dana kasnije, ali kao plod te ljubavi ostala je ćerka Liza.

Venčanica Elizabet Tejlor prodata za 188.000 dolara

foto: Profimedia

Pred oltar uspeo je da je odvede i pevač Edi Fišer 1959. godine, od koga se razvela nakon pet godina.

Ipak najveća ljubav, a u početku zabranjena definitivno bio joj je Ričard Barton.

Razuzdana Elizabet Tejlor: Otkriveno čime je ucenjivala muškarce! (FOTO)

foto: Profimedia

Naime, on joj je bio partner na snimanju pomenutog filma Kleopatra, a ono što je usledilo bila je jedna od najskandaloznijih priča 20. veka.

Naime, u trenutku kada su se upoznali oboje su bili, ali na setu je proradila hemija koju nikako nisu mogli da sakriju. Elizabet je tada imala 29 godina i tri razvoda iza sebe. Venčali su se u Montrealu, a glumica je za svoje intimno venčanje nosila žutu haljinu od sifona, dok je u kosu uplela zubule i ljiljane. Oko vrata je nosila ogrlicu od smaragda i dijamanata vrednu 150 huljada dolara.

Njihova ljubav bila je prepuna strasti, ali brak im je bio prožete skandalima, prevarama i trzavicama.

Pogledajte trejler za novi film o Elizabet Tejlor i Ričardu Bartonu

foto: Profimedia

Iako su čak i obnovili bračne zavete, presudile su prevare Bartona i sklonost alkoholu, ali na smrtnoj postelji napisao joj je pismo u kojem joj je priznao da je samo nju volio.

Jedna od prvih koja je upozoravala na AIDS

Uprkos privatnim problemima, Elizabet nikada nije prestajala da misli na druge. Bila je svesna svog bogatstva i često je donirala novac. Takođe, bila je jedna od prvih slavnih osoba koja je upozoravala na rastući problem AIDS-a kada se on proširio svetom osamdesetih godina dvadesetog veka.

Najboljoj drugarici Elizabet Tejlor otela muža: Slavna glumica u centru seks skandala! (FOTO)

(Stil.kurir)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs