INCIDENT KOJI JE UMALO UNIŠTIO SLAVU I UGLED TANASIJA UZUNOVIĆA: Bio je to NEZAMISLIV SKANDAL

Zatekla nas je vest da je glumac Tanasije Uzunović preminuo u 81. godini života na klinici za urgentnu medicinu na VMA, dok uzrok smrti još uvek nije poznat

Šuška se
14:02h Autor:
INCIDENT KOJI JE UMALO UNIŠTIO SLAVU I UGLED TANASIJA UZUNOVIĆA: Bio je to NEZAMISLIV SKANDAL
Tanasije Uzunović, Foto: Printscreen/youtube/

Tanasije Uzunović će ostati upamćen po mnogim velikim ulogama koje je odigrao, mada ga televizijska publika najviše pamti po ulozi u seriji "Moj rođak sa sela".

Glumac bezprekorne biografije, pre par godina bio je upleten u skandal koji je pretio da mu uništi čitavu karijeru.

Naime, danima se pričalo kako je u bifeu Narodnog pozorišta u centru Beograda ošamario balerinu, a Tanasije je svojevremeno to ovako objasnio:

"Došao sam da odigram predstavu "Put u Damask". 33 godine sam bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, od 2001. godine sam član Narodnog pozorišta, tamo sam penzionisan, ali i sada imam par naslova. Bila je strahovita buka. Slavili su zaposlenje u Narodnom pozorištu. Nisam mogao na miru da popijem kafu pre predstave. Već je sve kretalo u jedan nezamislim prizor.

Jedan gospodin me je, takođe, zamolio da se vidimo u klubu Narodnog pozorišta, pre nego što sam i znao šta se dole dešava. A iz kluba se čula kakofonija, bilo je nezamislivo. Zamolio sam ga da popijemo piće, ali nije želeo ni da uđe unutra jer je bila prevelika buka.

Došla je gazdarica pijana. Mojih kolega nije bilo mnogo i zamolio sam smanje buku. Ovo je Narodnog pozorište. Pljunula me je. I rekla mi je Ti ne znaš koliko ja plaćam zakup i nećeš ti da mi govoriš. Sklonio sam je.

Tada je došla ta balerina, nagla mi se nad uvo i rekla: "Slušaj, ja ovde mogu da radim šta hoću. Ja plaćam Narodnom pozorištu onoliko koliko ti nikada u životu nisi zaradio". Rekao sam joj da pazi šta priča i da mene to ne interesuje, da je to njena stvar. Na to je ona rekla da može da radi šta hoće. Insistirala je da je to kafić i da nema veze sa Narodnim pozorištem. Tada sam je odgurnuo, a ona mi je pokazala prst i rekla da će da mi j... m.....

Nakon svega jedan od baletana mi je saopštio da je došla policija, koju sam ja mirno sačekao i ispričao sam i njima sve ovo i istakao da je to nezamislivo ponašanje, da je Narodno pozorište stub kulture koji zahteva određeno ponašanje kada se pređe njegov prag," ispričao je tada glumac za Kurir.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs