Neverovatno

DOK SU ŽENE GLAVU GUBILE ZA NJIMA, ONI SU VOLELI MUŠKARCE: Ovo su mačo tipovi za koje nikad ne biste pomislili da su gej

Neki su godinama krili da su homoseksualci kako ne bi izgubili obožavateljke, ali način na koji su "izašli iz ormara" šokirao je žene širom sveta

Šuška se
20:33h Autor:
DOK SU ŽENE GLAVU GUBILE ZA NJIMA, ONI SU VOLELI MUŠKARCE: Ovo su mačo tipovi za koje nikad ne biste pomislili da su gej
Foto: Profimedia

Ovo su najpoznatiji homoseksualci, a evo i na koji način su "izašli iz ormara":

Nil Patrik Haris

Svet je glumca upoznao kao ženskaroša Barnija iz popularne serije "Kako sam upoznao vašu majku" i nikome nije bila prihvatljiva mogućnost da u stvarnom životu Nil Patrik Haris zapravo, možda i ne voli žene. A onda su se mnogi šokirali kada je 2006. godine legen(wait for it)darni glumac izašao iz ormara.

"Zaljubio sam se u muškarca i, naravno, počeo provoditi sve više vremena s njim (misleći na Dejvida Burtku). Nisam hteo da to potiskujem, ali i nepoštovati Dejvida. Nisam hteo da se on oseća kao da ne postoji u mom životu", rekao je jednom glumac. Danas su Dejvid i on, nakon 17 godina, i dalje u srećnoj i uspešnoj vezi, 2014. su je okrunili brakom u Italiji, a zajedno imaju i 11-godišnje blizance - Harper i Gideona.

Da je gej, Nil je otkrio 2006. godine u ekskluzivnom intervjuu za magazin "People" zbog konstantnih špekulacija i velikog zanimanja za njegov privatni život i ljubavne veze.

"...Srećan sam što mogu otkloniti sve glasine ili zablude i ponosno reći da sam veoma zadovoljan gej muškarac koji živi život punim plućima i koji se oseća najsrećnije što može raditi s divnim ljudima posao koji voli", rekao je tada.

Riki Martin

Godinama je bio muškarac iz snova svake žene na planeti, a nije postojala ona koja nije imala njegov poster u spavaćoj sobi. Ali onda je 2010. godine svet pao u trans. Seks bomba muzičkog sveta je zapravo gej. Vest je objavio na svojoj službenoj stranici napisavši da je "srećan gej muškarac". Objasnio da se na taj potez odlučio zbog pisanja svojih memoara te godinu i pol starih blizanaca koje je 2008. godine dobio uz pomoć surogat majke.

"Ovo je nešto što sam morao učiniti, pogotovo sada nakon što sam postao otac dva prekrasna dečaka koji su puni svetla i koji me svakim danom uče novim stvarima. Sve ove godine u tišini i razmišljanju učinile su me jačim i podsetile me da prihvatanje mora doći iznutra i da mi takav oblik istine daje snagu da pobedim emocije za koje nisam ni znao da postoje", napisao je tada. 2016. se godine počeo viđati s Jvan Josef, a zavete su razmenili godinu nakon toga.

Ventvort Miler

Kada je svet ugledala hit serija "Zakon braće", krenula je i apsolutna histerija za glavnim glumcem, divnim Ventvort Milerom. Onaj ko seriju nije gledao zbog zanimljive radnje ili izrazite napetosti u svakoj sekundi, onda ju je definitivno gledao zbog neodoljivog lepotana. Ali, onda je jednoga dana izjavio nešto što je šokiralo sve. Te je 2013. godine glumac odbio poziv na Filmski festival u St. Petersburgu zato što nije odobravao stav ruske vlade prema homoseksualcima.

"Kao homoseksualac, moram odbiti ovaj poziv", napisao im je u pismu tada i time otkrio nešto što je godinama držao za sebe. Niko nije očekivao ovakav obrat situacije, a kamoli da će na takav način otkriti ovako veliku stvar pogotovo nakon što je samo nekoliko godina ranije tvrdio da nije homoseksualac.

Luk Evans

Zgodni velški glumac nikada nije skrivao da je gej, ali svejedno su žene širom sveta uvek padale na njega. Još je 2002. godine javno obznanio svoju seksualnost kao 23-godišnjak u intervjuu za magazin 'The Advocate', a mnogi su tada komentarisali da je možda ovakvom izjavom uništio karijeru koju je tek počeo graditi.

"Ljudi mi prilaze u kafićima, gej kafićima, i ne mogu verovati da sam gej", rekao je tada i šokirao svet.

"Svi me znaju kao gej muškarca i u mom životu u Londonu to nikada nisam pokušao sakriti. Znao sam da ću raditi intervjue s gej časopisima, znao sam da će se to dogoditi. Pomislio sam, "Moram biti otvoren. Takav sam kakav sam. Ako se ljudima ne dopada, onda ne trebam njihove poslove. Nikada nisam bio dobar u laganju", rekao je u intervjuu za magazin.

"Ako ovo priznanje znači da ću biti siromašan sa 60 godina, onda ću barem živeti srećan i otvoren gej život i neću se skrivati ni od koga", zaključio je.

Met Bumer

Još jedan prezgodni glumac koji je slomio srca žena kada je priznao da voli muškarce. Met Bomer službeno je priznao da je gej te dobro zapamćene subote u februaru 2012. godine kada je na dodeli 'Steve Chase Humanitarian Awards' primio nagradu za trud u borbi protiv HIV-a/AIDS-a. Tada se javno zahvalio na svemu svom partneru Sajmonu Halsu (s kojim se oženio godinu ranije) i njihovo troje dece.

Kasnije je priznao da je svoju seksualnost izrazio u možda malo riskantno vreme jer je tada izlazio njegov novi film. "Ali, za mene je bilo važnije da budem pravi ja, i zbog moje porodice i zbog sebe", rekao je. "Pokušavao sam biti uzor, i ako sam uspeo pomoći barem jednoj osobi, onda je bilo vredno... Ali ne mogu reći da me nije koštalo određenih stvari u karijeri. Zaista jeste".

Džordž Majkl

Džordž Majkl bio je jedna od najvećih pevača prošlog veka. Svetsku je slavu stekao kao član dua Wham! kojeg je činio zajedno sa školskim kolegom Endruom Ridžlijem, a mnoge su se devojke topile u njegovim divnim, čokoladnim očima. Ali, veliki je deo svoje karijere živeo "u ormaru", a nakon smrti je čak i njegov kolega Elton Džon govorio o njegovoj seksualnoj orjentaciji. "Nikada se nije osećao dobro u svojoj koži jer nije prihvatio svoju homoseksualnost, iako je govorio drugačije", rekao je.

O tome je u svojoj knjizi pisao i njegov kolega iz dua Wham!, Endru Ridžli kojem je Majkl priznao da je gej 1983. godine na snimanju spota za pesmu 'Club Tropicana', a ostatku je sveta to poručio tek 15 godina kasnije.

"Fasada heteroseksualca koju je nosio bila je njegov teret, a zbog toga nije mogao razviti pravog sebe. Ambicija i želja za uspehom zaustavljale su ga u tome da prizna javnosti da je gej jer je bio uveren da će to biti pogubno za njegovu karijeru. Hteo je ispuniti svoj puni potencijal, ali to je značilo da ne može biti otvoren oko toga ko je zapravo", napisao je Ridžli.

A iako je Džordž toliko skrivao istinu o svojoj seksualnosti, ona je na videlo izašla na najbizarniji mogući način. Naime, u aprilu 1998. godine policija ga je uhvatila nakon što je u javnom wc-u prišao policajcu u civilu, a onda je svoju stranu istine odlučio podeliti javno na televiziji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs