Sasvim neobična priča

DEVOJKU NAGOVORIO NA SEKS U TROJE: On glumi, režira, piše scenarije...Upoznajte najgenijalnijeg glumca u Holivudu! FOTO

Ko je najveća faca Holivuda, trenutno? Taika Vititi? O, da

Vip priča
Autor:
DEVOJKU NAGOVORIO NA SEKS U TROJE: On glumi, režira, piše scenarije...Upoznajte najgenijalnijeg glumca u Holivudu! FOTO
Foto: Profimedia

Taika Vititi (46) jedan je od najzaposlenijih ljudi u filmskoj industriji. U bioskopima se trenutno prikazuje film "Fee Guy" u kojem glumi i ponovo sarađuje sa Džemejnom Klementom na novoj seriji, u septembru je završio snimanje filma "Thor: Love and Thunder" (Tor: Ljubav i grmljavina) za koji je režirao i napisao scenario, napravio je novu seriju "Reservation Dogs", uskoro se počinju prikazivati nove sezone serija "Kad padne mrak" i "Wellington Paranolmal" čiji je jedan od tvoraca, priprema se za ulogu i režiju serije "Our Flag Means Death" gde će glumiti gusara Crnobradog, a tu je i nova romansa s pevačicom Ritom Orom.

Podsetimo: Pevačica Rita Ora (30) glumi u novom filmu Tor, a Taika je fotografisan kako se ljubi sa njom i još jednom glumicom Tesom Tompson. Izgleda da je par uživao u nežnostima sa mladom glumicom, a sve se desilo tokom prijatnog izlaska na kojem se pilo mnogo alkohola.

Rita i Taiki su sedeli u sidnejskom klubu kada im se pridružila Tesa. Prvo su ćaskali, mnogo pili, a zatim su Rita i Tesa počele da se ljube.

"Neka ostane između tebe, mene i čitatelja, ali u životu sam radio lude stvari, dovoljno za deset života, ali ovo je najluđi film koji sam ikada snimio," rekao je nedavno Taika za časopis Empire o novom nastavku sage o stripovskom junaku Toru.

Film će se u bioskopima prikazivati iduće godine i dotad se radnja drži u strogoj tajnosti, ali poznato je da se u film vratila Natali Portman kao Džejn Foster, dodat je Kristijan Bale kao Gor, bog mesar, a tu je i Tor koji će u jednom trenutku imati trajnu frizuru.

"Kada zapišete sve elemente ovoga filma, on nema nikakva smisla. Kao da nije nikada trebao biti snimljen. Kada biste ušli na sastanak i rekli: “Želim ovo, to i ono tamo, ali i njega i nju i još ću film nazvati ‘Ljubav i grmljavina’”, nikada više ne biste raditi. Ko zna, možda i neću nakon svega. Biće drugačiji od "Tora: Ragnaroka". Luđi je, ima više emocije u novom filmu. I više ljubavi. I puno više grmljavine," rekao je Novozelanđanin, a u filmu glumi i Kris Prat koji ne krije oduševljenje redateljem.

"On je ludak. Genije! Neverovatan je. On može napraviti neverovatne filmove, a rad na njima je zabavan, kao i gledanje završnog proizvoda. Uvek zasmeje ekipu, šali se i prosto ne verujete da je on redatelj. Ali onda uspe odlično napraviti masivne projekte. Osim toga, on je stvarno drag čovek, iskrenog srca i duše. Poseban je i jako mi se sviđa," opisao je Prat.

Film se snimao u Australiji u kojoj su stroge epidemiološke mere zbog kojih Vititi mesecima nije mogao videti svoje ćerku Te Hinekahuu i Metjua Kiritapuu koje je dobio s producentkinjom Čelsi Vinstanli u braku koji je trajao od 2011. do 2018. godine.

"Kada je počela pandemija, mnogo sam vremena provodio u svom stanu i jeo. Iskreno, to nije holivudski stil života koji sam imao na umu. Ali onda sam došao u Sidnej i svi su bili divni prema meni. Problem je što su bila zabranjena putovanja pa gotovo sedam meseci nisam mogao vidjeti kćerke. Ali bio sam okružen ljudima koji su se stvarno potrudili da se osećam kao kod kuće," rekao je 46-godišnjak kojem su se kćerke pridružile u aprilu.

"Napokon smo zajedno i toliko se dobro osećam," napisao je na Instagramu svestrani glumac, redatelj i scenarista kojega gledamo u filmu "Free Guy". Rajan Rejnolds glumi Gaja, pozadinskog lika u igrici "Free City" koji shvati da njegov život nije stvaran i tada odluči uzeti sudbinu u svoje ruke. Izdavača igrice glumi Vaititi.

"Dugo slušam o Rajanu, godinama pokušavamo raditi zajedno i napokon smo dobili priliku. Ovo je prvi put da smo zajedno u istom filmu. Ovo je prvi put da smo se upoznali," našalio se Vititi koji je, kao i Rejnolds, odlučio da ignoriše činjenicu da su zajedno snimili film "Green Lantern" koji je imao očajne kritike.

Otkad se pojavio na sceni, Vaititi stvara hvaljene filmove, a ‘Jojo Rabbit’ mu je prošle godine doneo nagradu Oskar za najbolji originalan scenario. Crna komedija vrti se oko nemačkog dečaka kojem je usred Drugog svetskog rata Hitler imaginarni prijatelj.

"Nije mi bio cilj karijere da glumim Hitlera. Osećao sam neprijatnost. Kostim je bio neudoban, nalepljeni brkovi su bili neudobni, morao sam obojiti kosu i svaki su je dan peglali pa sam se po celi dane osećao čudno.Kao direktor želim biti svačiji prijatelj, da je svima lepo na setu, da delimo ideje, budemo kreativni… ali kako to napraviti kada sam obučen kao Hitler?

Skidao sam brkove u svim pauzama, nosio šešir i uvek skidao jaknu jer nisam želeo da hodam okolo sa svastikom na rukama, pogotovo dok režiram scene s decom," rekao je za Gardijan.

Kako bi se što više govorilo o problemima domorodačkog naroda, snimio je edukativni video, producent je nekoliko filmova o toj temi, a i sam u većini svojih filmova prikazuje što se sve događa te angažuje glumce koji potiču iz manjinskih grupa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs