Neverovatno

MARKO ŽIVIĆ JE VEROVAO DA GA SVECI PRATE I ČUVAJU: Glumac imao valjan razlog za to!

Marko Živić je preminuo u 49. godini od posledica korona virusa

Vip priča
Autor:
MARKO ŽIVIĆ JE VEROVAO DA GA SVECI PRATE I ČUVAJU: Glumac imao valjan razlog za to!
Foto: ATA Images

Kada je imao samo 36 godina, Marko Živić je vodio tešku bitku za život! Otkrio je da ima rak jednjaka, pa je nakon operacije i terapija uspeo da prebrodi ovu tešku bolest:

"Optimista sam. To mi je mnogo pomoglo u lečenju. Stalno sam pravio pozitivnu atmosferu na odeljenju. Bilo je tamo i teških slučajeva, ali su ustajali. Vičem im: hajmo svi u šetnju. Neki su u početku mislili da sam lud, a onda su shvatili da time što dižem sebe, pomažem i njima. Ja sam u šok sobi šetao, što nije baš uobičajeno. Moja majka je pitala dr Peška: "Kako Marka malo da smirimo?", a on je odgovorio: "Nemojte ga dirati, ta kreativnost i energija moraju da izlaze","otkrio je tada glumac za Novosti.

Marko je čvrsto verovao da ga prate sveci:

"Operisan sam na Svetog Nikolu. Bio je petak, a meni je slava Sveta Petka. Vratio sam se na posao na Svetog Jovana. Rekao bih da me sveci prate. Religiozan sam, slavim slavu i volim da odem u crkvu. Stara je priča da ne pronađe čovek crkvu, već ona njega. Neverovatno je da sam ja svoje jedino pravo mesto pronašao u Sabornoj crkvi u Beogradu i Lazarici u mom rodnom Kruševcu."

Sudbina je htela da umre baš na praznik - Pokrov Presvete Bogorodice!

******

Marko Živić je završio glumu 1995. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Radio je u pozorištu i na filmu.

Bio je u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, i bio je stalni član Beogradskog dramskog pozorišta gde igra u predstavama Kad su cvetale tikve, Ne igraj na Engleze, Sviraj to ponovo, Sem, Let iznad kukavičjeg gnezda, Delirijum tremens, a igrao je i u drugim pozorištima. Dobitnik je mnogih nagrada. Vodio je emisiju Marko Živić šou na TV Foks.

Bio je u braku sa Natašom Pavlović, srpskom voditeljkom. Bavi se i humanitarnim radom. Takođe je vodio i kviz od 5 ciklusa „Zdravo Evropo“. Od januara 2015. godine, učestvovao u novom talent-šou programu Audicija, koji se emitovao na televiziji Pink, kao jedan od članova žirija.

Dao je glas medvedu Baluu u srpskoj verziji "Knjiga o džungli 2", Nim Galuu u sinhroniziranom filmu "Epik", Rafaela u filmovima "Rio" i "Rio 2", Miru u filmu "Artur i Minimoji" i mišu Mortonu u sinhronizovanoj verziji "Hortona."

Pre svega, Marko Živić je bio veliki čovek! Humanitarac!

"Imam prijatelje, jednu romsku porodicu koju često srećem i njihovo dete je bilo bolesno. Išli smo zajedno da kupimo lekove jer nisu imali zdravstvenu knjižicu. Ceo dan posle toga sam bio neraspoložen. Pitao sam se šta bi se desilo s tim detetom da mene nisu sreli slučajno. Da li bi dobilo 40 temperaturu i ušlo u još veće probleme. Ne ideš tamo gde hoćeš, nego gde te život vodi. Plakao sam od sreće što sam se baš ja našao tu u tom momentu da im pomognem," ispričao je jednom prilikom Živić.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs