Nečuveno

30 GODINA SE PRIČALO KAKO ZLOSTAVLJA DEVOJKE I DEČAKE, DOK JE ON DIVLJAO: Da li će ruka pravde stići poznatog pevača?

R. Keli napokon iza rešetaka, ali kako je isprao mozak devojkama koje je držao zatvorenim u svojim kućama?

Šuška se
Autor:
30 GODINA SE PRIČALO KAKO ZLOSTAVLJA DEVOJKE I DEČAKE, DOK JE ON DIVLJAO: Da li će ruka pravde stići poznatog pevača?
Foto: Profimedia

Muzičar R. Keli proglašen je krivim za niz seksualnih prestupa, a loše priče o njemu počele su da kruže pre 30 godina.

Nakon dve nedelje većanja, porota je muzičara R. Kelija proglasila krivim za sve optužbe s kojima se suočio. Kazna bi mu trebala biti izrečena 4. maja, a preti mu i nekoliko decenija iza rešetaka.

Naime, proglašen je krivim za seriju seksualnih prestupa, a među njima za višegodišnje vođenje sistema seksualnog iskorišćavanja mladih žena i dece, preneo je BBC.

Iako se gotovo tri decenije suočavao s optužbama, uvek ih je demantovao. Ali, kada su žrtve o tome progovorile na televiziji, situacija je napokon shvaćena ozbiljno. Čak su devet žena i dva muškarca priznali seksualno nasilje ili poniženje koje im je pevač naneo, a neke žrtve su svedočile da su bile maloletne u vreme kada ih je seksualno zlostavljao. Kriv je i za kršenje Manovog zakona koji zabranjuje međudržavnu seksualnu trgovinu.

Zanimljivo, kontroverzni pevač je sam priznao kako ga je u detinjstvu zlostavljala starija rođaka, a posebno je bizaran podatak kako je dobio svoj poznati nadimak 'The Pied Piper of R&B'. U prevodu to znači "čarobni frulaš", a radi se o priči o mladiću koji otima svu decu iz sela i odvodi ih u pećinu, gde ih drži sve dok seljaci ne isplate dug.

Ne smemo zaboraviti ni njegov brak s tada 15-godišnjom pevačicom Alijom, koja je poginula u avionskoj nesreći sa samo 22 godine. Bilo je to u avgustu 1994. godine, a par je pritom koristio lažne papire u kojima je pisalo da pevačica ima 18 godina.

"Nisam ponosan na to što se dogodilo tog dana jer ja sam za njih krivotvorio papire, budući da je Alija bila maloletna. Dobili smo dozvolu, bili smo u hotelu i nakon toga otišli na vrlo kratku ceremoniju.

R. Keli
foto: Profimedia

Alija čak nije imala ni venčanicu, a Robert nije imao sako. Nosili su što su imali na sebi. Alija je izgledala zabrinuto i uplašeno. Želeo sam da joj pomognem, a ona me je gledala kao da želi razgovarati sa mnom", otkrio je kasnije bivši saradnik R. Kelija, Demetrius Smit. Brak je brzo nakon toga poništen.

Pevač je imao 20 godina kada je često viđan pred srednjim školama, gde je razgovarao s maloletnicama, pipkao ih, kao i dečake. Takođe, s*** se s maloljetnicama pred kolegama na turneji, a onda se oglasila i njegova bivša supruga Andrea Li koja se udala za njega sa samo 22 godine. Zajedno imaju troje dece, a dotična tvrdi kako ju je kontolisao i zlostavljao, a zatim i fizički napao nakon razvoda, zbog čega je tražila zabranu prilaska.

Šuškalo se i kako je pevač bio vođa bizarnog seks-kulta, a postoji i jeziv snimak na kojoj zlostavlja 14-godišnjakinju po kojoj je i urinirao, dok je neko sve snimao. Nekoliko je devojaka držao zarobljenima u kućama u Atlanti i Čikagu, ali toliko im je "isprao mozak" da su se kasnije izjasnile da žele ostati s njim. U njegovim kućama mobilni telefoni su, naravno, bili zabranjeni.

Hoće li pevača stići ruka pravde, saznat ćemo 4. maja 2022. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs