Posledica korona virusa

Kraljica Elizabeta se više nikad neće vratiti kraljevskim dužnostima: Biće u izolaciji godinama?

Članovi porodice i vlasti Velike Britanije strogo čuvaju kraljicu

Šuška se
Autor:
Kraljica Elizabeta se više nikad neće vratiti kraljevskim dužnostima: Biće u izolaciji godinama?
Foto: Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta (94) trrenutno se nalazi u izolaciji u dvorcu Vindzor zbog i dalje aktuelnog korona virusa.

Njeno okruženje i politički zvaničnici strogo čuvaju kraljičino zdravlje, pa je sasvim izvesno da je niko neće videti uživo minimum do kraja leta. Najneophodnija obraćanja obavljaće putem video linka.

Ipak, mnogi spekulišu kako se kraljica zapravo nikada neće vratiti regularnom obavljanju kraljevskih dužnosti, jer se priča kako će opasnost od korona virusa biti prisutna godinama.

Kraljica ne želi da prestane da radi, ali neće se opirati savetima. Ona svakodnevno dobija sve informacije preko interneta, kao i kroz razgovore sa premijerom Borisom Džonsonom jednom nedeljno.

"Njen dnevnik obaveza je prazan sve do jeseni. Proslava Pozdrav bojama, kao i brojne letnje zabave u bašti otkazane su. Ona će se teško ikada vratiti "normalnom" obavljanju dužnosti", rekao je kraljevski biograf Endrju Morton.

"Ovaj virus će mesecima biti prisutan, ako ne i godinama. Bilo bi previše rizično da kraljica počne da se susreće sa ljudima svakodnevno. Ona je oduvek volela te susrete, ali ovoliki rizik ne sme da preuzme", dodaje on.

Jedna od glavnih briga kraljice Elizabete jeste da će zaraziti princa Filipa (98), koji je ionako narušenog zdravlja.

Po prvi put nakon 27 godina, Bakingemska palata zatvorena je za turiste, i tako će ostati najmanje do kraja leta. Cilj je da se zaštite i svi ljudi iz palate koji bi mogli da dođu u kontakt sa kraljicom, ili sa ljudima koji je služe.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs